Aυτή την ώρα η ορκωμοσία των βουλευτών

Aυτή την ώρα η ορκωμοσία των βουλευτών Facebook Twitter
0

Σε Σώμα συγκροτείται σήμερα η νέα βουλή με την ορκωμοσία, αυτή την ώρα των 300 βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, αύριο Παρασκευή θα διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι για τη θέση του προέδρου η ΝΔ προτείνει τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. ενώ πληροφορίες που δημοσιεύει το Έθνος, αναφέρουν ότι οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" θα στηρίξουν τον δυσαρεστημένο από τη μη επιλογή του από το κόμμα του,  Βύρωνα Πολύδωρα. Υπάρχει και το θέμα των αντιπροέδρων και πιο συγκεκριμένα του ζ’ αντιπροέδρου  ο οποίος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή. Χθες μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος του ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι προτιμά να μείνει κενή η θέση του αντιπροέδρου, παρά να στηριχθεί αντιπρόεδρος από τη Χ.Α.

Για την εκλογή του προέδρου απαιτείται σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική η πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών -τουλάχιστον 151 ψήφοι. Αν κανένα πρόσωπο δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους και εκλέγεται αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους (σχετική πλειοψηφία). Σύμφωνα με τον κανονισμό, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν επίσημες υποψηφιότητες και δεν γίνεται συζήτηση πριν από την ψηφοφορία.

Φαίνεται εν τω μεταξύ λύνεται και το μεγάλο θέμα που δημιουργήθηκε για το που θα καθίσει το κάθε κόμμα. Το Κομμουνιστικό κόμμα  δεν ήθελε να εγκαταλείψει τα μπροστινά έδρανα στα οποία κάθεται επί σειρά ετών. Η ΔΗΜΑΡ πάλι διά του Φώτη Κουβέλη έκρινε πως από τη στιγμή που ως κόμμα έχει περισσότερους βουλευτές δικαιούται να περάσει μπροστά και σε επίπεδο εδράνων. Το ΚΚΕ φαίνεται να υποχωρεί, την τελική λύση πάντως θα δώσει ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Βουλής  Γιάννης Τραγάκης ο οποίος  θα προεδρεύσει σήμερα, όπως ο Κανονισμός ορίζει.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM