Ξαφνική κακοκαιρία

Εκλογές στη Γαλλία: Έκλεισαν οι κάλπες - Τι δείχνουν τα πρώτα exit polls

Εκλογές στη Γαλλία: Έκλεισαν οι κάλπες - Τι δείχνουν τα πρώτα exit polls Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Έκλεισαν οι κάλπες του α' γύρου των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.  

Η συμμετοχή των Γάλλων ψηφοφόρων εκτιμάται στο 65,5%, ανέφερε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Ipsos Talan λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, ώρα Ελλάδας. Αυτό είναι ελαφρώς χαμηλότερο από την πρώτη εκτίμησή της για 67,5%, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικά υψηλότερο από τη συμμετοχή που είχε καταγραφεί το 2022.

Συγκεντρώνοντας το 34,2%των ψήφων ο Εθνικός Συναγερμός, το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμόTF1.

Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει το νέο Λαϊκό Μέτωπο των κομμάτων της αριστεράς με 29,1%, την τρίτη θέση η προσκείμενη στον πρόεδρο Μακρόν παράταξη με 21'5 % και την τέταρτη το Ρεπουμπλικανικό κόμμα με 10%.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, το κομμάτι της Μαρίν Λεπέν δεν αναμένεται να έχει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στην Εθνοσυνέλευση που θα προκύψει μετά τον δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής.

Tι έδειξαν τα ανεπίσημα exit polls του Βελγίου

Σύμφωνα με τη βελγική Le Soir, εκτιμάται ότι η Εθνική Συσπείρωση θα μπορούσε να συγκεντρώσει 33,5% με 34,5% στον α' γύρο των βουλευτικών εκλογών, συγκεντρώνοντας 33,5% με 34,5%.

Η συμμαχία των αριστερών του Νέου Λαϊκού Μετώπου έρχεται δεύτερη, με ποσοστό μεταξύ 28,5% και 31,5% των ψήφων, με τη διαφορά να είναι μεγάλη σύμφωνα με τη Le Soir. Ακολουθεί η συμμαχία του Μακρόν, η οποία φαίνεται ότι μπορεί να συγκεντρώσει μεταξύ 19% και 23%. Στη συνέχεια, ακολουθούν οι Ρεπουμπλικανοί του Ερίκ Σιοτί (6,7% έως 10%).

Διεθνή
0

Ξαφνική κακοκαιρία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χρονικό του διπλωματικού επεισοδίου Γερμανίας-Τουρκίας, οι Γκρίζοι Λύκοι και το Πολιτικό Ισλάμ

Διεθνή / Euro 2024: Διπλωματικό επεισόδιο Γερμανίας-Τουρκίας μετά το σήμα των Γκρίζων Λύκων από τον Ντεμιράλ

Ο πανηγυρισμός του Τούρκου σκόρερ Μερίχ Ντεμιράλ με τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, έρευνα της UEFA και διπλωματικό επεισόδιο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΝΑΤΟ: Μόνο 37% των Ελλήνων έχει θετική άποψη - Τι πιστεύουν οι Τούρκοι

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Μόνο 37% των Ελλήνων έχει θετική άποψη - Τι πιστεύουν οι Τούρκοι

Σε Ελλάδα, Ισπανία, Σουηδία οι ιδεολογικώς δεξιοί είναι πολύ πιο πιθανό να δώσουν θετικούς βαθμούς στο ΝΑΤΟ από ό,τι οι αριστεροί - Αντίθετη η εικόνα σε Ουγγαρία, Πολωνία, ΗΠΑ - Μικρή συναίνεση για τη στήριξη στην Ουκρανία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ