Συναγερμός στην Ιταλία - Τα ηφαίστεια Αίτνα και Στρόμπολι εκτοξεύουν τέφρα και λάβα

Συναγερμός στην Ιταλία - Τα ηφαίστεια Αίτνα και Στρόμπολι εκτοξεύουν τέφρα και λάβα Facebook Twitter
Φωτ. από το ηφαίστειο Αίτνα / Χ
0

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές της Ιταλίας τις τελευταίες ώρες, καθώς εντείνονται οι εκρήξεις τόσο στο ηφαίστειο της Αίτνας όσο και στο Στρόμπολι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορείς, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τα ηφαίστεια, οι Αρχές στη Σικελία αναβάθμισαν το επίπεδο συναγερμού και έκλεισαν προσωρινά σήμερα το αεροδρόμιο της Κατάνια. Η Αίτνα, που αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια ηφαίστεια στον κόσμο, έχει καταγράψει έντονη δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες.

Από τις εκρήξεις της, φωτίζεται όλος ο ουρανός κοντά στην πόλη της Κατάνια, ενώ το Στρόμπολι στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Σικελίας εκλύει λάβα η οποία ξεχύνεται και φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας εξέδωσε την ανώτατη, «κόκκινη» προειδοποίηση για το Στρόμπολι, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νέλο Μουσουμέτσι, δήλωσε ότι το ηφαίστειο Στρόμπολι είναι «υπό παρακολούθηση», προσθέτοντας ότι οι Αρχές βεβαιώνονται ότι υπάρχουν έτοιμα σχέδια εκκένωσης για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι προληπτικά αύξησε τον αριθμό των πυροσβεστών στο νησί.

Γύρω από την Κατάνια κάτοικοι και Αρχές καθαρίζουν την πόλη καθώς δρόμοι και αυτοκίνητα καλύφθηκαν με μαύρη ηφαιστειακή τέφρα, ενώ το γειτονικό αεροδρόμιο ήταν κλειστό. «Ο διάδρομος προσγείωσης/απογείωσης στο αεροδρόμιο της Κατάνια δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω της ηφαιστειακής τέφρας. Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις αναστέλλονται», ανακοίνωσε το αεροδρόμιο, προσθέτοντας ότι η λειτουργία αναμένεται να αποκατασταθεί στις 15:00 (τοπική ώρα, 16.00 ώρα Ελλάδας).

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Ο δήμαρχος Μαδρίτης λέει ότι λόγω του μπλακ άουτ εκτός από τα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, χρειάστηκε να κλείσουν και οι σήραγγες ορισμένων αυτοκινητοδρόμων
LIFO NEWSROOM
Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Διεθνή / Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Η Καπέλα Σιξτίνα, που πήρε το όνομά της από τον Πάπα Σίξτο Δ΄, κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου, ο οποίος ζωγράφισε την οροφή με σκηνές από τη Γένεση και αργότερα τη «Τελική Κρίση» στον τοίχο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM