Επίθεση σε ουκρανικό νοσοκομείο παίδων: Αγωνία για επιζώντες στα συντρίμια - Άγνωστος αριθμός εγκλωβισμένων

Ρωσική πυραυλική επίθεση χτύπησε νοσοκομείο Παίδων στο Κίεβο - Νεκροί και εγκλωβισμένοι Facebook Twitter
Τα συντρίμμια του νοσοκομείου Παίδων που δέχτηκε την επίθεση/Φωτ.: Youtube
0

Τον γύρο του κόσμου κάνουν εικόνες από το κατεστραμμένο από ρωσικά πυρά, παιδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στο Κίεβο της Ουκρανίας, με τις μαρτυρίες των εργαζομένων να περιγράφουν στιγμές πανικού. 

Άγνωστος αριθμός ανθρώπων έχει παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια του κτηρίου μετά το χτύπημα στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια ρωσικής πυραυλικής επίθεσης.  

Το χτύπημα κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό την τοξικολογική πτέρυγα του νοσοκομείου. Εκατοντάδες διασώστες και εθελοντές συμμετείχαν στην προσπάθεια να βρεθούν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια.  Αξιωματούχοι και προσωπικό έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές πόσοι γιατροί και ασθενείς παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια. 

«Βγάζουμε όποιον μπορούμε. Δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βίκτορ Λιάσκο, έξω από το νοσοκομείο. 

Το πλήγμα ήταν μέρος μιας από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στην πρωτεύουσα από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές τα ρωσικά πυρά σκότωσαν τουλάχιστον 29 ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ίχορ Κλιμένκο έκανε λόγο για πέντε νεκρούς από το χτύπημα στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ ακόμα τέσσερις έχουν τραυματιστεί. 

Η 21χρονη Μαρία Σολοσένκο, νοσηλεύτρια στην τοξικολογική πτέρυγα, δήλωσε ότι το προσωπικό του νοσοκομείου βρισκόταν στη διαδικασία μετακίνησης των παιδιών σε ένα καταφύγιο όταν σημειώθηκε η έκρηξη. «Υπήρξε άμεσος πανικός όταν έγινε το χτύπημα», είπε η ίδια, με τα γάντια της καλυμμένα με αίμα.

Η νοσηλεύτρια δήλωσε ότι έπρεπε να διακοπεί επειγόντως η αιμοκάθαρση παιδιών ηλικίας ακόμα και 18 μηνών και να απομακρυνθούν γρήγορα από τα παράθυρα του κτηρίου.

Το προεδρικό γραφείο της Ουκρανίας δημοσίευσε μια εικόνα που δείχνει ένα παιδί με τραύμα στο κεφάλι.

Η δήλωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το χτύπημα στο νοσοκομείο Παίδων του Κιέβου

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκε ότι θα εκδικηθεί για το χτύπημα, δηλώνοντας ότι το νοσοκομείο Okhmatdyt του Κιέβου, το κύριο κέντρο θεραπείας στη χώρα για παιδιά με καρκίνο, είχε δεχθεί άμεσο πυραυλικό χτύπημα.  

«Η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοεί πού προσγειώνονται οι πύραυλοί της και πρέπει να λογοδοτήσει πλήρως για όλα τα εγκλήματά της: κατά ατόμων, κατά παιδιών και κατά της ανθρωπότητας στο σύνολό της», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram. 

Με πληροφορίες από Guardian 

 

 

 

 

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM
Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM