4η Ιουλίου: Αμερικανικές ιστορίες

4η Ιουλίου: Αμερικανικές ιστορίες Facebook Twitter
Η Κέλι και η Κάζενς στο Κουίνς
0

Η οικογένεια της Ολίβια Κάζενς έχει τις ρίζες της στην αμερικανική επανάσταση. Οταν όμως μια φίλη της, της πρότεινε να γραφτεί στις "Κόρες της Αμερικανικής Επανάστασης", μια οργάνωση της οποίας μέλη είναι όσοι έχουν συγγένεια με κάποιον που βοήθησε τους επαναστάτες το 1776, έβαλε τα γέλια.

Γιατί η κ. Κάζενς είναι μαύρη. Και οι «Κόρες» είναι μια παραδοσιακά λευκή οργάνωση και μάλιστα με τέτοιο σθένος που η ίδια η Ελινορ Ρούζβελτ είχε ζητήσει να διαγραφεί από μέλος της ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα, λίγες μόλις ημέρες πριν την επέτειο της ημέρας της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, σε ένα παρεκκλήσι στο Κουίνς, η Ολίβια Κάζενς, άνοιξε ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία της οργάνωσης: πλέον τα 5 από τα 13 μέλη της τοπικής οργάνωσης του Κουίνς είναι αφροαμερικανικής καταγωγής. Τρία από αυτά μάλιστα ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Η Ολίβια Κάζενς έφερε στην οργάνωση και τις αδερφές της Κολέτ και Μισέλ.

Την αρχή βέβαια είχε κάνει λίγο νωρίτερα η Βιλελμίνα Ρόουντς Κέλι από το Ρόουζντεϊλ, αποτέλεσμα της ένωσης ενός ιδιοκτήτη σκλάβων και μιας σκλάβας, που υποτίθεται ότι είχαν παντρευτεί, και η οποία είναι πρόεδρος του παραρτήματος στο Κουίνς. Το πέμπτο μη λευκό μέλος στο Κουίνς είναι η ανιψιά της Κέλι. 

«Οι γονείς μου κατάλαβαν ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αμερικανική ιστορία» δήλωσε η Κάζενς, της οποίας ο επαναστάτης πρόγονος ήταν ένας ελεύθερος άνθρωπος, μικτής ράτσας.

Ο ρατσισμός και οι ιστορικές συγκυρίες κράτησαν το ποσοστό συμμετοχής των μειοψηφιών στις Κόρες εξαιρετικά χαμηλά στη διάρκεια των 122 ετών που έχουν περάσει από την ίδρυσή της οργάνωσης.

Κατά την αμερικανική επανάσταση μόνο 5.000 από τους 400.000 αμερικανούς στρατιώτες ήταν μαύροι. Κάποιοι από αυτούς ήταν πρώην σκλάβοι που προσχώρησαν στον επαναστατικό στρατό εθελοντικά, άλλοι κατετάγησαν με αντάλλαγμα την απελευθέρωσή τους και άλλοι πήραν υποχρεωτικά τη θέση των ιδιοκτητών τους!

Συνολικά η οργάνωση "Κόρες της Αμερικανικής Επανάστασης" αριθμεί σήμερα 170.000 μέλη.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM