Η νέα φρουρά της δυναστείας Τραμπ: Η ανερχόμενη Λάρα και η 17χρονη εγγονή Κάι

Η νέα φρουρά της δυναστείας του Ντόναλντ Τραμπ: Η ανερχόμενη Λάρα Τραμπ και η 17χρονη εγγονή Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Πριν από την πολιτική, ο Ντόναλντ Τραμπ έχτισε μια δυναστεία με κληρονομιά πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, επωνυμία και πολλά ακριβά ακίνητα. Τώρα αυτό το εμπορικό σήμα - και αυτό το όνομα - είναι συνώνυμο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με διάφορους Τραμπ να ασκούν πλέον επιρροή.

Φυσικά εξέχοντα ρόλο παίζει ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, το μεγαλύτερο από τα παιδιά του Τραμπ, ο οποίος έχει αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο τα χρόνια από τότε που ο πατέρας του έφυγε από τον Λευκό Οίκο. Είχε σημαντική παρουσία κατά την επιλογή του υποψηφίου αντιπροέδρου του Τραμπ: «Είναι μια απίστευτη επιλογή», ​​είπε στο RNC. «Πραγματικά εξαιρετική επιλογή». Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ήταν στο παρελθόν παντρεμένος με τη Βανέσα Τραμπ, με την οποία έχει πέντε παιδιά. Τώρα είναι αρραβωνιασμένος με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

Όμως όπως δείχνουν τα πλάνα από την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, υπάρχουν... αλλαγές στην «αρχική ενδεκάδα», καθώς η Μελάνια Τραμπ και η Ιβάνκα Τραμπ φαίνεται πως έχουν καθίσει στον πάγκο και τη θέση τους, μαζί με το βάπτισμα του πυρός στη δημόσια σφαίρα έχουν πάρει η εγγονή του Ντόναλντ Τραμπ, Κάι και η νύφη του Λάρα Τραμπ, σύζυγος του Έρικ Τραμπ.

Η νέα φρουρά της δυναστείας του Ντόναλντ Τραμπ: Η ανερχόμενη Λάρα Τραμπ και η 17χρονη εγγονή Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ

Μέχρι στιγμής, τρία από τα πέντε παιδιά του Τραμπ - ο Ντόναλντ Τζούνιορ, η Τίφανι και ο Έρικ - έχουν εμφανιστεί στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών του 2024. Και η σύζυγος του Έρικ, η Λάρα (η οποία είναι επίσης συμπροεδρεύουσα στο RNC φέτος), έδωσε την κεντρική ομιλία την Τρίτη το βράδυ. Η Γκιλφόιλ, η μνηστή του Ντόναλντ Τζούνιορ, αναμένεται να μιλήσει την Πέμπτη το βράδυ. Η μαμά της Κάι, Βανέσα Τραμπ εθεάθη στο συνέδριο του ρεπουμπλικανικού κόμματος την Τετάρτη να υποστηρίζει την κόρη της.

Η νέα φρουρά της δυναστείας του Ντόναλντ Τραμπ: Η ανερχόμενη Λάρα Τραμπ και η 17χρονη εγγονή Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ

Η Ιβάνκα και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη στο RNC φέτος, παρά το γεγονός ότι και οι δύο υπηρέτησαν ως ανώτεροι σύμβουλοι κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τραμπ. Η Ιβάνκα με μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2022 εξήγησε την αποχώρησή της από την πολιτική. «Δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με την πολιτική», είπε στο Instagram Stories. «Ενώ πάντα θα αγαπώ και θα υποστηρίζω τον πατέρα μου, στο μέλλον θα το κάνω εκτός της πολιτικής σκηνής».

Το γραφείο της Μελάνια δημοσίευσε μια δήλωση τον Μάιο, μια ημέρα αφότου το όνομα του γιου της Μπάρον εμφανίστηκε σε μια λίστα με εκπροσώπους της Φλόριντα, ότι δεν θα ήταν τελικά εκπρόσωπος λόγω «προηγούμενων δεσμεύσεων». Ο Μπάρον βρέθηκε στο Μαϊάμι την περασμένη εβδομάδα σε μια προεκλογική συγκέντρωση για τον πατέρα του. Όταν ρωτήθηκε για την Ιβάνκα και τη Μελάνια σε μια συνέντευξη στο CBS νωρίτερα σήμερα, ο Έρικ είπε ότι «θα έρθουν». Μια πιθανότητα είναι όταν ο Τραμπ αποδεχτεί επίσημα την υποψηφιότητα του GOP το βράδυ της Πέμπτης.

Η νέα φρουρά της δυναστείας του Ντόναλντ Τραμπ: Η ανερχόμενη Λάρα Τραμπ και η 17χρονη εγγονή Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ

Η εγγονή του Ντόναλντ Τραμπ

Η μεγαλύτερη εγγονή του πρώην προέδρου Τραμπ, η Κάι Τραμπ, έδωσε μια σύντομη αλλά προσωπική ομιλία για τον παππού της στη σκηνή του RNC το βράδυ της Τετάρτης: «Μιλάω σήμερα για να μοιραστώ την πλευρά του παππού μου που οι άνθρωποι δεν βλέπουν συχνά», είπε. «Για μένα, είναι απλώς ένας κανονικός παππούς. Μας δίνει καραμέλες και αναψυκτικά όταν οι γονείς μας δεν κοιτούν. Πάντα θέλει να ξέρει πώς τα πάμε στο σχολείο». Ο Τραμπ φαινόταν περιχαρής καθ' όλη τη διάρκεια της ομιλίας της εγγονής του. Η εμφάνιση προστίθεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο ατόμων, κυρίως γυναικών, που έχουν δείξει στους θεατές μια πιο προσωπική πλευρά του πρώην προέδρου. 

«Ακόμα και όταν περνάει από όλες αυτές τις δικαστικές υποθέσεις, πάντα με ρωτάει πώς τα πάω. Πάντα με ενθαρρύνει να πιέζω τον εαυτό μου να γίνω όσο πιο επιτυχημένη μπορώ», είπε. «Προφανώς, βάζει τον πήχη αρκετά ψηλά, αλλά ποιος ξέρει, ίσως μια μέρα τον πιάσω». Ήταν μια αξιοσημείωτη πρώτη στιγμή για την επόμενη γενιά των Τραμπ. Σε μια εισαγωγή του πατέρα της, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο μεγαλύτερος γιος του πρώην προέδρου, είπε ότι ήταν η «πρώτη φορά σε σκηνή» και «η πρώτη φορά που εκφωνούσε ομιλία».

Η Κάι είναι η μεγαλύτερη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και της πρώην συζύγου του, Βανέσα Τραμπ. Μόλις έκλεισε τα 17 και δεν έχει ακόμα συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία για να ψηφίσει. Θεωρείται μανιώδης παίκτης του γκολφ, ενώ δημοσίευσε πρόσφατα μια φωτογραφία στο Instagram που δείχνει να στέκεται δίπλα στον παππού της μετά τη νίκη σε ένα τουρνουά στο γήπεδο γκολφ Trump International Palm Beach. Έγραψε λόγια υποστήριξης στον Τραμπ σε μια ανάρτησή της μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του το Σάββατο. Δίπλα σε μια φωτογραφία ενός ματωμένου Τραμπ που σηκώνει τη γροθιά του στον αέρα λίγες στιγμές μετά τον πυροβολισμό, έγραψε: «Σε αγαπάμε παππού. Μην σταματάς ποτέ να παλεύεις!».

Η νύφη του Ντόνλντ Τραμπ

Καθώς η Λάρα Τραμπ έφτασε στο επίκεντρο του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών το βράδυ της Τρίτης, ήταν μια στιγμή που συμβόλιζε μια αλλαγή φρουράς στην οικογένεια Τραμπ που σημειώθηκε μετα την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020. Φορώντας ένα μαύρο φόρεμα και μια αστραφτερή καρφίτσα με τη σημαία των ΗΠΑ, χρησιμοποίησε τα φώτα της δημοσιότητας για να κερδίσει ψηφοφόρους, εστιάζοντας στον ρόλο του Τραμπ ως παππού των δύο μικρών παιδιών της.

Η νέα φρουρά της δυναστείας του Ντόναλντ Τραμπ: Η ανερχόμενη Λάρα Τραμπ και η 17χρονη εγγονή Facebook Twitter
Ο Έρικ Τραμπ και ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ / φωτ.: ΕΡΑ

Και οι πιστοί του κόμματος επευφημούσαν καθώς ύψωσε τη γροθιά της και μίλησε για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ το Σάββατο, αντικατοπτρίζοντας τις ενέργειες του Τραμπ στη σκηνή του συλλαλητηρίου στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια: «Ίσως είδατε μια πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο που δεν ήσασταν σίγουροι ότι υπήρχε, μέχρι να τη δείτε με τα μάτια σας», είπε στο πλήθος.

Η νέα φρουρά της δυναστείας του Ντόναλντ Τραμπ: Η ανερχόμενη Λάρα Τραμπ και η 17χρονη εγγονή Facebook Twitter
Η Λάρα Τραμπ/ φωτ.: ΕΡΑ

Η Λάρα Τραμπ, 41 ετών και τώρα συμπροεδρεύουσα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, επιλέχθηκε από τον πεθερό της για αυτόν τον ρόλο, καθώς διεκδικεί άλλη μια θητεία στον Λευκό Οίκο και στέκεται στην κορυφή ενός κομματικού μηχανισμού σταθερά κάτω από τον έλεγχό του.

Η Τραμπ, ο σύζυγός της Έρικ και ο μεγαλύτερος αδερφός του Ντον Τζούνιορ έχουν αναδειχθεί ως οι ηγετικές φωνές της οικογένειας στην εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ κατά του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και είναι μερικές από τις προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή στην πολιτική του τροχιά.

Η Λάρα ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας που μίλησε επίσημα σε αυτό το συνέδριο και η παρουσία της έχει πυροδοτήσει το ενδιαφέρον όχι μόνο για τον ρόλο της στην οικογένεια αλλά και για τυχόν περαιτέρω πολιτικές φιλοδοξίες. «Νόμιζα ότι ήταν φανταστική», είπε η Αλίνα Χάμπα, η νομική εκπρόσωπος του Τραμπ που τον υπερασπίστηκε στην υπόθεση της σεξουαλικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη. «Νομίζω ότι μίλησε από καρδιάς. Μίλησε για τις μαμάδες. Μίλησε για αυτόν που είναι παππούς - πράγματα για τα οποία μόνο αυτή μπορεί να μιλήσει».

Οι επί μακρόν παρατηρητές αναμένουν ότι η εξέχουσα θέση της Λάρα Τραμπ στην οικογένεια θα ενισχυθεί. «Η ομιλία της ήταν η παρουσίασή του εαυτού της στους Αμερικανούς σε μεγάλο βαθμό γιατί ενώ είχε ρόλους σε προεκλογικές εκστρατείες στο παρελθόν και ενώ ήταν μέρος του στενού κύκλου και της οικογενειακής κλίκας του Τραμπ τα τελευταία οκτώ χρόνια, αυτή είναι η πρώτη φορά που τοποθετείται σε ρόλο που έχει πραγματική δύναμη μέσα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα», είπε ο Έρικ Κορτελέσα, δημοσιογράφος που πήρε πρόσφατα συνέντευξη από τη Λάρα Τραμπ για προφίλ στο περιοδικό Time. «Και είναι σε μια θέση όπου θέλει να αποδείξει τον εαυτό της όχι απλώς ως αποτελεσματικό υποκατάστατο του Τραμπ, αλλά ως πολιτικό φορέα. Και θα το δούμε αυτό να γίνει τους επόμενους τέσσερις μήνες καθώς θα συμπροεδρεύει στο RNC».

Με πληροφορίες από BBC, Financial Times


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM