Ο Τραμπ υποσχέθηκε στον Ζελένσκι να τερματίσει τον πόλεμο αν εκλεγεί

Ο Τραμπ υποσχέθηκε στον Ζελένσκι να τερματίσει τον πόλεμο αν εκλεγεί Facebook Twitter
φωτ.: EPA
0

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες Παρασκευή με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του υποσχέθηκε πως εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα βάλει «τέλος στον πόλεμο» μεταξύ Ουκρανία και Ρωσίας.

«Ως ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, θα φέρω την ειρήνη στον κόσμο και θα βάλω τέλος στον πόλεμο που στοίχισε τόσες ζωές», δήλωσε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, επαναλαμβάνοντας μια προεκλογική υπόσχεση για την οποία δεν έχει υπεισέλθει ποτέ σε λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, το προηγούμενο Σάββατο στην Πενσιλβάνια, και τον συνεχάρη για την αποδοχή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM