Ολυμπιακοί Αγώνες: Κατερίνα Στεφανίδη και Αριάδνη Αδαμοπούλου προκρίθηκαν στον τελικό του επί κοντώ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Κατερίνα Στεφανίδη και Αριάδνη Αδαμοπούλου προκρίθηκαν στον τελικό του επί κοντώ Facebook Twitter
Κατερίνα Στεφανίδη και Αριάδνη Αδαμοπούλου προκρίθηκαν στον τελικό του επί κοντώ στο Παρίσι
0

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Αριάδνη Αδμοπούλου προκρίθηκαν στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη της προσπάθεια τα 4,40 μέτρα, ενώ είχε μία αποτυχημένη προσπάθεια πριν περάσει επιτυχώς τα 4,55 μέτρα. Η επίδοση αυτή ήταν αρκετή για να περάσει στον τελικό, καθώς μόλις 11 αθλήτριες κατόρθωσαν να περάσουν το συγκεκριμένο ύψος.

Έτσι, αποφασιστηκε στον τελικό να μετέχουν τελικά 20 αθλήτριες και ως εκ τούτου την πρόκριση πήρε και η Αριάδνη Αδαμοπούλου, που είχε περάσει νωρίτερα τα 4,40 μέτρα. 

Αντίθετα, δεν τα κατάφερε η Ελένη Πόλακ καθώς έμεινε στα 4,20μ. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε θα γίνει ο τελικός στο άλμα επί κοντώ γυναικών

Ο τελικός του άλματος επί κοντώ των Γυναικών θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης (07/08) στις 20:00 και θα αγωνιστούν 20 άλτριες.

Πρόκειται για τις:

Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα)
Αριάδνη Αδαμοπούλου (Ελλάδα)
Ιμοτζεν Αϊρις (Νέα Ζηλανδία)
Μαρί Ζουλί Μπονέν (Γαλλία)
Ρομπέϊλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλαα)
Λένε Ονσρουντ Ρέτζιους (Νορβηγία)
Τίνα Σούτεϊ (Σλοβενία)
Νινόν Σαπέλ (Γαλλία)
Αντζούλι Κνέσε (Γερμανία)
Ολίβια ΜακΤάγκαρτ (Νέα Ζηλανδία)
Ρομπέρτα Μπρούνι (Ιταλία)
Νίνα Κένεντι (Αυστραλία)
Αντζέλικα Μόσερ (Ελβετία)
Αμαλί Σβαμπίκοβα (Τσεχία)
Ελίνα Λμαπέλα (Φινλανδία)
Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς)
Ελίζα Μολιναρόλο (Ιταλία)
Κέιτι Μουν (ΗΠΑ)
Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία)
Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία)

Στεφανίδη: Ανήκουστο και απαράδεκτο να αγωνίζονται 20 αθλήτριες σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων

Ωστόσο, η Κατερίνα Στεφανίδη εξέφρασε την ενόχλησή της σχετικά με την απόφαση πρόκρισης 20 αθλητριών στον τελικό μιλώντας κατά της World Athletics.

«Είναι ανήκουστο, είναι απαράδεκτο για μένα φταίει η World Athletics η οποία έθεσε τα ύψη λάθος για πρωί, δεν καταλαβαίνει που βρίσκεται το επίπεδο του επί κοντώ αυτήν την στιγμή», είπε η Ολυμπιονίκης, ενώ συνέχισε: «Θα πρέπει να μπούμε και πιο νωρίς και θα είμαστε 20 κοπέλες σε μια ουρά να κάνουμε ζέσταμα, πιθανόν θα προλάβουμε να κάνουμε μόνο δύο δοκιμαστικά. Αναγκαστικά, επειδή θα είναι 20 κοπέλες και για να μην πάρει πέντε ώρες, θα αλλάξουν και θα είναι πολύ πιο απότομα τα ύψη. Τέλος πάντων τώρα, δεν τα έχω σκεφτεί ακόμα καλά στο μυαλό μου αλλά είναι απαράδεκτο σε Ολυμπιακούς Αγώνες να κάνουν τέτοιο λάθος και να μπαίνουν 20 κοπέλες στον τελικό».

«Σήμερα σε αντίθεση με χθες που ο Μίλτος είπε ότι είχε κρύο, είχε ζέστη, ήταν λίγο κουραστικό, πήγαν καλά τα πράγματα, επειδή εγώ δεν έχω κάνει αρκετούς αγώνες και ουσιαστικά κανονικό αγώνα από το Ευρωπαϊκό, ξεκίνησα και λίγο πιο χαμηλά για να βρω ένα ρυθμό, πήγαν όλα καλά, πέρασαν και οι μισές κοπέλες στον τελικό οπότε δεν ήταν και τόσο δύσκολο είναι η αλήθεια», είπε επίσης και πρόσθεσε: «Είμαι αρκετά καλά όμως δεν έχω αγωνιστεί. Φοβάμαι ότι αυτό ίσως δημιουργήσει κάποια μικρά λάθη ας πούμε όπως σήμερα με το 4.55 λόγω μικρού κονταριού. Ωστόσο, για αυτό ήθελα να ξεκινήσω και λίγο πιο χαμηλά σήμερα ώστε να κάνω κάποια άλματα και να δω που είμαι σε σχέση με τα κοντάρια μου. Ελπίζω να μην πονάω και να είμαι καλά στον τελικό, αυτό κυρίως με ενδιαφέρει».

Τέλος, αποκάλυψε πως η ίδια μοιράζεται το ίδιο δωμάτιο με τον Εμμανουήλ Καραλή και τον Μίλτο Τεντόγλου: «Με τον Μανόλο και τον Μίλτο είμαστε συγκάτοικοι, ελπίζω να είμαστε το τυχερό δωμάτιο και θα του τα πω από κοντά του Μανόλο».
 

 
 


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM