Χανιά: Λουκέτο και πρόστιμο σε επιχειρήσεις έπειτα από συναυλία

Χανιά: Λουκέτο και πρόστιμο σε επιχειρήσεις έπειτα από συναυλία Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

«Λουκέτο» σε μία επιχείρηση και πρόστιμο σε άλλη μία, επέβαλλαν ελεγκτές της ΑΑΔΕ το βράδυ της Δευτέρας στα Χανιά, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε χώρο συναυλίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, «οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν τη μη έκδοση μεγάλου αριθμού αποδείξεων λιανικών συναλλαγών σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούσαν τον χώρο μεγάλης εκδήλωσης, που διεξήχθη την Δευτέρα 5 Αυγούστου στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, εφαρμόζοντας το μέτρο αναστολής λειτουργίας, βάσει των διατάξεων του άρθρου 13Α του Ν. 2523/1997, να προχωρήσουν στη σφράγιση για 48 ώρες μίας εξ αυτών και να επιβάλουν ειδική χρηματική κύρωση σε μία άλλη. Οι έλεγχοι συνεχίζονται, με σκοπό την συμμόρφωση των επιχειρήσεων, για την διασφάλιση των δημοσίων εσόδων.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες υπενθυμίζεται στους φορολογούμενους πολίτες ότι, στο πλαίσιο της φορολογικής δικαιοσύνης, οφείλουν να απαιτούν την έκδοση απόδειξης σε κάθε αγορά τους και ότι έχουν το δικαίωμα να μην καταβάλουν το αντίτιμο, όταν δεν λάβουν απόδειξη από το ταμειακό σύστημα της επιχείρησης (Φορολογικό Ηλεκτρονικό Μηχανισμό ή Πάροχο Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων).

Επίσης, διευκρινίζεται ότι δεν αρκεί η απόδειξη του POS της τράπεζας, σε περίπτωση πληρωμής με κάρτα».

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM