Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ αθλητών υψηλών επιδόσεων

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ αθλητών υψηλών επιδόσεων Facebook Twitter
Ο Βρετανός κολυμβητής Άνταμ Πίτι είναι ένας από τους περισσότερους από 40 αθλητές που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Τουλάχιστον 40 αθλητές υψηλών επιδόσεων που συναγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού, έχουν βρεθοί θετικοί στον ιό Covid-19, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τα στοιχεία από 84 χώρες δείχνουν ότι το ποσοστό των θετικών τεστ για τον κορωνοϊό «αυξάνεται εδώ και αρκετές εβδομάδες», δήλωσε η Μαρία βαν Κερκάβε, επικεφαλής του ΠΟΥ στον τομέα της πρόληψης επιδημιών και πανδημιών. 

Επιπλέον, η παρακολούθηση των λυμάτων, υποδηλώνει ότι η κυκλοφορία του SARS-CoV-2 είναι «έως 20 φορές υψηλότερη από ό,τι καταγράφεται αυτή τη στιγμή», όπως ανέφερε. 

«Ο ιός συνεχίζει να εξελίσσεται και να αλλάζει, γεγονός που μας θέτει όλους σε κίνδυνο ενός δυνητικά πιο σοβαρού τύπου του ιού, ο οποίος θα μπορούσε να ξεφύγει από την αντίληψή μας», συνέχισε η Αμερικανίδα επιδημιολόγος. 

«Τους τελευταίους μήνες, ανεξαρτήτως εποχής, πολλές χώρες έχουν διαπιστώσει έξαρση του Covid-19. Ως εκ τούτου δεν αποτελεί έκπληξη να βλέπουμε αθλητές να έχουν μολυνθεί», κατέληξε. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ