Δεν απαγγέλλονται κατηγορίες στον Ολλανδό Joost Klein μετά τον αποκλεισμό από τη Eurovision 2024

Δεν απαγγέλλονται κατηγορίες στον Ολλανδό Joost Klein μετά τον αποκλεισμό από τη Eurovision 2024 Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Δεν απαγγέλλονται κατηγορίες στον Ολλανδό τραγουδιστή Joost Klein για το περιστατικό για το οποίο είχε αποκλειστεί από τον τελικό της Eurovision 2024.

Όπως έγινε γνωστό, ο Joost Klein, ο οποίος αποκλείστηκε από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 2024, δεν θα διωχθεί για το «περιστατικό στα παρασκήνια» που οδήγησε στον αποκλεισμό του, ανακοίνωσαν οι σουηδικές αρχές.

Ο Klein αποκλείστηκε από τον μεγάλο τελικό ώρες πριν διεξαχθεί στο Μάλμε στις 11 Μαΐου, αφού μια γυναίκα κάμεραμαν τον κατηγόρησε για «απειλητική» συμπεριφορά.

Ωστόσο, τη Δευτέρα, η σουηδική εισαγγελική αρχή δήλωσε ότι δεν μπορούσε να αποδείξει ότι ο Κλάιν «είχε τέτοια πρόθεση».

Ο ανώτερος εισαγγελέας Fredrik Jönssom είπε ότι ο τραγουδιστής είχε κάνει «μια κίνηση που χτύπησε την κάμερα της γυναίκας», αλλά ότι η εξέλιξη των γεγονότων «ήταν γρήγορη και έγινε αντιληπτή διαφορετικά από τον μάρτυρα του περιστατικού». 
«Σήμερα έκλεισα την έρευνα γιατί δεν μπορώ να αποδείξω ότι η πράξη ήταν ικανή να προκαλέσει φόβο», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του τραγουδιστή δήλωσε πως ήταν «εξαιρετικά χαρούμενος και ανακουφισμένος» που η υπόθεση απορρίφθηκε. «Οι τελευταίοι μήνες ήταν τρομερά δύσκολοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση. 
«Επιτέλους μπορούμε να το πούμε δυνατά: Δεν υπήρχε ποτέ λόγος να υπάρξει αυτή την υπόθεση».

Δεν απαγγέλλονται κατηγορίες στον Ολλανδό Joost Klein μετά τον αποκλεισμό από τη Eurovision 2024 Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA

Ο ίδιος ο Joost Klein δημοσίευσε μια συλλογή από χαρούμενα βίντεο με σκύλους να χοροπηδούν ευτυχισμένοι στο Instagram και ενημέρωσε το βιογραφικό του γράφοντας "Eurovision 2025".

Ο Klein ήταν ένα από τα φαβορί για να κερδίσει τον διαγωνισμό του 2024 με τον techno ύμνο του, Europapa.
Το τραγούδι ήταν αφιερωμένο στον πατέρα του, ο οποίος πέθανε από καρκίνο όταν ο Klein ήταν 12 ετών. Πριν πεθάνει, ο Klein του είχε υποσχεθεί να πάρει μέρος στη Eurovision για χάρη του.

Ωστόσο, το σχέδιο του τραγουδιστή κατέρρευσε όταν αποκλείστηκε από τον τελικό κατά τη διάρκεια των πρόβων τζενεράλε, την ημέρα πριν από τον μεγάλο τελικό. Μια μέρα αργότερα, η σουηδική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας είχε καταγγελθεί για «παράνομες απειλές» σε ένα μέλος του συνεργείου κάμερας και ο Klein αποκλείστηκε.

Τι υποστήριζε ο Joost Klein για το περιστατικό

Ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Avrotros, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη Eurovision στην Ολλανδία, είχα χαρακτηρίσει την απόφαση «δυσανάλογη». 
Είπε ότι ο Klein είχε καταγραφεί σε βίντεο αμέσως μετά την αποχώρησή του από τη σκηνή «ενάντια σε όσα είχαν ξεκάθαρα συμφωνηθεί» και ενάντια στις επανειλημμένες ενδείξεις του ότι δεν ήθελε κάτι τέτοιο.

Απαντώντας στην απόφαση του σουηδικού εισαγγελέα να αποσύρει την υπόθεση, ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός είπε ότι θα συγκαλέσει συνάντηση με τους διοργανωτές του διαγωνισμού την EBU για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

«Από την αρχή είπαμε ότι αυτός ο αποκλεισμός ήταν περιττός και δυσανάλογος και έτσι φαίνεται τώρα.
«Είμαστε ακόμη βαθιά απογοητευμένοι που η περιπέτεια του Joost Klein και ολόκληρης της Ολλανδίας έληξε άδοξα με αυτόν τον τρόπο. Το επόμενο βήμα είναι να έχουμε μια συνάντηση με τη διοίκηση της EBU για αυτό το θέμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Ωστόσο, η EBU υπερασπίστηκε την αρχική της απόφαση να αποβάλει τον Klein από τον διαγωνισμό για «ανάρμοστη συμπεριφορά».
«Όπως όλοι οι υπεύθυνοι εργοδότες, δεν ανεχόμαστε ανάρμοστες συμπεριφορές και θα ανταποκρινόμαστε πάντα σε οποιαδήποτε ζητήματα στο χώρο εργασίας μας αναφέρονται», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνοντας ότι η εσωτερική έρευνα του διαγωνισμού ήταν ξεχωριστή από την αστυνομική έρευνα, πρόσθεσε: «Αυτή η νέα εξέλιξη δεν έχει επομένως καμία επίδραση στην απόφασή μας, την οποία υποστηρίζουμε πλήρως».

Ο αποκλεισμός του Klein δεν ήταν η μόνη πηγή διαμάχης στον φετινό διαγωνισμό. Η συμμετοχή του Ισραήλ επικρίθηκε ευρέως εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, με αρκετές φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα γύρω από το Malmö Arena.

Δεν απαγγέλλονται κατηγορίες στον Ολλανδό Joost Klein μετά τον αποκλεισμό από τη Eurovision 2024 Facebook Twitter
Ο Joost Klein είχε σκεπαστεί όταν μιλούσε δίπλα του η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision / Φωτογραφία: EPA

Η Ιταλίδα Angelina Mango και η Ιρλανδή Bambie Thug ήταν μεταξύ των διαγωνιζόμενων που παραπονέθηκαν για μια «τεταμένη» και «φρικτή» ατμόσφαιρα στα παρασκήνια. Άλλοι συμμετέχοντες κατηγόρησαν την ισραηλινή αντιπροσωπεία ότι τους μαγνητοσκοπούσε και δημοσίευε κλιπ στο διαδίκτυο χωρίς την άδειά τους.

Η Avrotros είπε επίσης ότι θα εγείρει «άλλες αντιρρήσεις για την πορεία των γεγονότων στα παρασκήνια» κατά τη συνάντησή της με την EBU.
Σημείωσε ότι αυτές οι καταγγελίες είχαν προηγουμένως διατυπωθεί «σε μια ολοκληρωμένη επιστολή ένστασης, η οποία μέχρι σήμερα έχει παραμείνει αναπάντητη».
«Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της EBU», κατέληξε.

Με πληροφορίες από BBC

 
 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Πελικό: Έχω την εντύπωση πως ο ένοχος είμαι εγώ, είπε η Ζιζέλ - Βίντεο και φωτογραφίες με τους βιασμούς της ενώπιον του δικαστηρίου

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Έχω την εντύπωση πως ο ένοχος είμαι εγώ, είπε η Ζιζέλ - Βίντεο και φωτογραφίες με τους βιασμούς της ενώπιον του δικαστηρίου

Η απάντηση της σε συνηγόρους των κατηγορουμένων που μίλησαν για πιθανή συνέργεια της 72χρονης - Ζήτησε να βγουν τα παιδιά της από την αίθουσα πριν την παρουσίαση των βίντεο και των φωτογραφιών με τους βιασμούς
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκρήξεις βομβητών και ασυρμάτων στον Λίβανο: Το Ισραήλ ανέλαβε εμμέσως την ευθύνη

Διεθνή / Εκρήξεις βομβητών και ασυρμάτων στον Λίβανο: Το Ισραήλ ανέλαβε εμμέσως την ευθύνη

«Το έχω ξαναπεί, θα δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες στο βόρειο Ισραήλ να επιστρέψουν σπίτια τους με ασφάλεια και αυτό ακριβώς θα κάνουμε» είπε ο Νετανιάχου
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Λίβανος: Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε 24 ώρες- Ξεπερνούν τους 3.000 οι τραυματιες

Διεθνή / Λίβανος: Τουλάχιστον 26 νεκροί της Χεζμπολάχ από εκρήξεις σε βομβητές και ασυρμάτους σε 24 ώρες- 3.000 τραυματίες

Σύνθετες, καλά σχεδιασμένες επιθέσεις στο δίκτυο επικοινωνιών της Χεζμπολάχ που αποδίδονται στο Ισραήλ -«Μπαίνουμε σε νέα φάση του πολέμου» λέει το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Λίβανος, επιχείρηση «pager»: Τι γνωρίζουμε για τις φονικές εκρήξεις βομβητών

Διεθνή / Λίβανος, επιχείρηση «pager»: Τι γνωρίζουμε για τις φονικές εκρήξεις βομβητών

Οι λεπτομέρειες της κινηματογραφικής επίθεσης σε χιλιάδες μέλη της Χεζμπολάχ - Πώς το Ισραήλ παραβίασε την εφοδιαστική αλυσίδα της πολιτοφυλακής του Λιβάνου που είχε επιλέξει «μπίπερ» για την επικοινωνία ως πιο ασφαλή από τα ευάλωτα κινητά τηλέφωνα
LIFO NEWSROOM
Ένας σκίουρος σταμάτησε τρένο για το Γκάτγουικ διότι «αρνήθηκε» να αποβιβαστεί

Διεθνή / Ένας σκίουρος σταμάτησε τρένο για το Γκάτγουικ διότι «αρνήθηκε» να αποβιβαστεί

Ζεύγος σκίουρων επιβιβάστηκε χωρίς εισιτήρια παραβιάζοντας τον κανονισμό των σιδηροδρόμων και ο ένας εξ αυτών αρνήθηκε να αποβιβαστεί, ανέφερε η σουρεαλιστική ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας
LIFO NEWSROOM