Χαλκιδική: Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη

Χαλκιδική: Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, στην πισίνα της οποίας πνίγηκε το 8χρονο κορίτσι λίγες ημέρες πριν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για την υπόθεση, με απόφαση της Περιφέρειας ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης, όπου την Τρίτη πνίγηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες η 8χρονη.

Η κατασκήνωση μέχρι πρότινος λειτουργούσε κανονικά, ωστόσο σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή μετά το τραγικό περιστατικό, σφραγίστηκαν οι δύο πισίνες, στη μία εκ των οποίων πνίγηκε η 8χρονη, καθώς εντοπίστηκαν παραλήψεις. Μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζονται πυρετωδώς οι έρευνες για το συμβάν, ενώ κατάθεση έχει δώσει και η αδερφή του άτυχου κοριτσιού.

Χαλκιδική: Τα δύο σενάρια για τον πνιγμό της 8χρονης

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τις συνθήκες λειτουργίας της πισίνας κατασκήνωσης στη Χαλκιδική όπου πνίγηκε την περασμένη εβδομάδα η 8χρονη, την ώρα που η οικογένειά της ακόμη αναμένει απαντήσεις. Τα σενάρια για τον πνιγμό της 8χρονης στη Χαλκιδική είναι δύο:

  • Το πρώτο σενάριο είναι να πνίγηκε το κοριτσάκι την ώρα που βρισκόντουσαν και άλλα παιδιά μέσα στην πισίνα και να μην το αντιλήφθηκε κανείς,
  • Το δεύτερο είναι να αποχώρησαν τα παιδιά από την πισίνα και κάποια στιγμή, να επέστρεψε μόνη της η 8χρονη χωρίς επίσης να την αντιληφθεί κανένας.

«Φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των παιδιών που βρίσκονταν στην κατασκήνωση, όταν το 8χρονο κοριτσάκι πνίγηκε στην πισίνα. Τα παιδιά αναμένεται να εξεταστούν από το Τμήμα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης μετά από συνεννόηση των αστυνομικών με τον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το STAR που παρουσίασε τις άδειες λειτουργίας για τις δύο πισίνες της εγκατάστασης, το πιστοποιητικό εκδόθηκε το 2022 και είχε πενταετή ισχύ. 

Στην άδεια εμφανίζονται όλες οι προδιαγραφές - o όγκος νερού που παίρνει, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να κολυμπούν -. Βάση αυτής της άδειας στην πρώτη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένας γάντζος διάσωσης. Στη δεύτερη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένα κοντάρι. Τι βρήκε ο διορισμένος πραγματογνωμοντας; Κανένα σωσίβιο στη μεγάλη πισίνα και κανένα κοντάρι.

Επιπλέον στην άδεια εμφανίζεται συγκεκριμένο άτομο ως υπεύθυνος για τη λειτουργία στις πισίνες που δεν υπάρχει στην εταιρεία το 2024 και δεν υπάρχει αντικατάστασή του.

Η άδεια λειτουργίας αναφέρει ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες ο δήμος Κασσάνδρας προχωρά σε ανάκληση, όπως και έγινε, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο της ποινικής δίωξης.

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ