Ισλανδία- Ρέικιανες: Εξερράγη για έκτη φορά από τον Δεκέμβριο το ηφαίστειο

Ισλανδία- Ρέικιανες: Εξερράγη για έκτη φορά από τον Δεκέμβριο το ηφαίστειο Facebook Twitter
Εξερράγη το ηφαίστειο Ρέικιανες/ Φωτ.: Χ
0

Το ηφαίστειο στη νοτιοδυτική Ισλανδία εξερράγη για έκτη φορά από τον Δεκέμβριο, εκτοξεύοντας λάβα από μια νέα ρωγμή στην χερσόνησο Ρέικιανες.

Ζωντανά πλάνα έδειξαν λάβα να ξεπηδά από μια μακριά ρωγμή, φωτίζοντας τον καπνό που ανέβαινε στον νυχτερινό ουρανό.

«Ξεκίνησε ηφαιστειακή έκρηξη. Μια ρωγμή άνοιξε ανατολικά του Sylingarfell», ανέφερε η Ισλανδική Μετεωρολογική Υπηρεσία (IMO) σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η έκρηξη ξεκίνησε στις 21:26 τοπική ώρα μετά από μια σειρά σεισμών.

Αρχικά, η IMO εκτίμησε το μήκος της ρωγμής στα 1,4 χιλιόμετρα, αλλά σε μεταγενέστερη ανακοίνωση ανέφερε ότι επεκτάθηκε στα 3,9 χιλιόμετρα μέσα σε 40 λεπτά.

Η υπηρεσία τόνισε ότι υπήρχε ακόμα «σημαντική σεισμική δραστηριότητα» στο βόρειο άκρο της ρωγμής πάνω από μία ώρα μετά την έναρξη της έκρηξης. Καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 4,0 βαθμών στις 22:37.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM