Στέφανος Κασσελάκης: «Επικοινωνιακό κέλυφος η ''πράσινη'' Αστυπάλαια»

Στέφανος Κασσελάκης: «Όρια σε έναν υπερτουρισμό που καταστρέφει τον τόπο» Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Πυρά κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης κάνοντας λόγο για υπερτουρισμό με «επικοινωνιακό κέλυφος» την πράσινη Αστυπάλαια. 

Σε ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό για τη δημιουργία ενός «οικοδομικού τέρατος» που ξεπερνά το μέγεθος των δύο οικισμών σε ένα γραφικό κατά τα άλλα νησί προς όφελος του υπερτουρισμού. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Θυμάστε τη φιέστα του πρωθυπουργού στην Αστυπάλαια με το έργο ‘’Astypalea: smart & sustainable island’’ (Αστυπάλαια: έξυπνο και βιώσιμο νησί); Οι νησιώτες θυμούνται… Και ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε: ‘Αυτό το οποίο γίνεται σε αυτό το όμορφο νησί του Αιγαίου είναι πραγματικά μια επανάσταση’.  Ξέρετε τι κρυβόταν από πίσω; Πραγματικά μια καταστροφή. Η ‘πράσινη’ Αστυπάλαια ήταν το επικοινωνιακό κέλυφος για τη δημιουργία ενός οικοδομικού τέρατος, που καμία σχέση δεν έχει με τον χαρακτήρα και τις δομές του νησιού. Με βίλες και ξενοδοχεία που ξεπερνούν σε έκταση τους δυο μεγαλύτερους οικισμούς του νησιού.

»Με δόμηση τριπλάσια από την επιτρεπόμενη, παραβιάζοντας το προεδρικό διάταγμα του 2002 για την προστασία 25 μικρών νησιών του Αιγαίου (ΦΕΚ 402Δ). Κόντρα στο προεδρικό διάταγμα, κόντρα στο δημοτικό συμβούλιο, κόντρα στους κατοίκους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαζώνει το νησί και το μετατρέπει όπως γράφει στο άρθρο του στην Καθημερινή ο Μιχάλης Τσιντσίνης σε ‘αποικία ενδογενούς αποικιοκρατίας’. Πριν από μερικούς μήνες, κατά τη διάρκεια της ‘ναυτικής περιοδείας’ που έκανα με τον ναύαρχο Αποστολάκη, αποκλειστήκαμε λόγω καιρικών συνθηκών στην Αστυπάλαια για δύο μέρες.

»Γνώρισα τους κατοίκους του νησιού, είδα τον θησαυρό του. Τους οικισμούς του και την ανόθευτη φύση του. Θα είμαι δίπλα στους κατοίκους. Για να προστατεύσουμε την ομορφιά του νησιού. Για να θέσουμε σύγχρονους και βιώσιμους όρους τουριστικής ανάπτυξης. Για να θέσουμε όρια σε έναν υπερτουρισμό που καταστρέφει τον τόπο μας και, εντέλει, ευτελίζει τη ‘βαριά βιομηχανία’ της χώρας μας».

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας

Πολιτική / Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας- Τι αλλάζει

Δύο νέες διευκολύνσεις για όσους υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα - Στη σύσκεψη εξετάστηκε και το νέο πρόγραμμα άτοκων δανείων «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»
LIFO NEWSROOM
Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Πολιτική / Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Ενταση προκάλεσε η παρουσία του Αθανασίου Χαλκιά, βουλευτή των Σπαρτιατών στην επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πεντέλης - Διαβάστε τους εκρηκτικούς διαλόγους
LIFO NEWSROOM
Έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για μηνύματα και emails από τον Χάρη Δούκα

Πολιτική / Έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για μηνύματα και emails από τον Χάρη Δούκα

Ο δήμαρχος Αθηναίων καταγγέλλεται πως έχει στείλει μηνύματα και emails σε πολίτες για να επικοινωνήσει την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ - «Πορτοσάλτε, Γεωργιάδης εισακούστηκαν», απαντά ο ίδιος
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης Ούρι Γκόρντιν πιέζει να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στον Λίβανο, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Νετανιάχου, Γιόαβ Γκάλαντ εμφανίζεται επιφυλακτικός
LIFO NEWSROOM
Κατρίνης: Όχι σε επιλογές «παρακμής που θέλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ»

Πολιτική / Κατρίνης: Όχι σε επιλογές «παρακμής που θέλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ»

Ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για τη μεγάλη και την τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πάμε στις εθνικές εκλογές, συντηρώντας το πολιτικό σκηνικό του ενάμιση κόμματος»
LIFO NEWSROOM
Π. Γερουλάνος: Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ γιατί έχω την εμπειρία να το κάνω

Πολιτική / Π. Γερουλάνος: Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ γιατί έχω την εμπειρία να το κάνω

«Δεν διανοούμαστε να χάσουμε την ευκαιρία για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ για το οποίο χρειάζονται τρία πράγματα: Σχέδιο, διάθεση σύνθεσης δυνάμεων, ενότητα δηλαδή, και εμπειρία διακυβέρνησης»
LIFO NEWSROOM