Εμπνευσμένοι από το βουνό Illimani και με αφορμή την 203η επέτειο της απελευθέρωσης της πρωτεύουσας της Βολιβίας Λα Παζ, 85 βολιβιανοί ζαχαροπλάστες χρησιμοποίησαν 10,000 αυγά, εκατοντάδες κιλά αλεύρι, ζάχαρη και κακάο για να φτιάξουν το μεγαλύτερο γλυκό της Λατινικής Αμερικής.
Φοιτητές και προσωπικό της σχολής μαγειρικής της Βολιβίας δούλεψαν σκληρά και όπως είπαν «Βάλαμε όλη μας την τέχνη και την αγάπη για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα».
Η συγκεκριμένη προσπάθεια λίγο έλειψε να σπάσει το ρεκόρ του μεγαλύτερου κέικ στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες. Μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο κέικ έχει καταγραφεί στην Ινδία.