Πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη: Κυριακή πρωί ψηφίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη: Αύριο ψηφίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Αύριο Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, με μυστική ψηφοφορία, όπως αποφάσισαν μετά από διαφωνίες τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Περίπου στις 11 το βράδυ του Σαββάτου και ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί η ψηφοφορία να ξεκινήσει στις 8, πραγματοποιήθηκαν τελικά οι τοποθετήσεις τριών μελών που θα επιχειρηματολογήσουν υπέρ της μυστικής ψηφοφορίας για την έγκριση ή όχι της πρότασης μομφής και τριών μελών υπέρ της φανερής.

Ο τρόπος της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής αποφασίστηκε με ψηφοφορία δια ανατάσεως της χειρός. Όπως εξηγούσαν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πρέπει να γίνει ψηφοφορία για το εάν θα είναι φανερή ή μυστική η ψηφοφορία επί της προτάσεως δυσπιστίας και μετά θα γίνει η «κανονική» ψηφοφορία. Από την πλευρά Κασσελάκη, που υποστηρίζει πως η ψηφοφορία πρέπει να είναι φανερή μίλησαν οι Νίκος Παππάς, Ράνια Σβίγκου, Θεοδώρα Τζάκρη και από την πλευρά των «87» που τάσσονται υπέρ της κάλπης, οι Τρύφωνας Αλεξιάδης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Μαντζουράνης.

Τελικά, περίπου στις 11, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μυστική ψηφοφορία για την έγκριση ή όχι της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία πρώτη νίκη των «87» και του Παύλου Πολάκη, καθώς «πέρασε» τελικά η δική τους προτίμηση. Συγκεκριμένα, 122 μέλη ψήφισαν υπέρ της μυστικής ψηφοφορίας και 90 υπέρ της φανερής που υποστήριζε η ομάδα Κασσελάκη.

Αποφασίστηκε επίσης, η ψηφοφορία να διεξαχθεί αύριο, πρωί Κυριακής, από τις 10 έως τη 1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε από την αίθουσα εκνευρισμένος λέγοντας: «Όταν αποφασίσετε πώς θα ψηφίσετε, για να ψηφίσετε, θα γυρίσω». «Τώρα θα αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν», σχολίασε ο ίδιος σκωπτικά, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Όταν μάλιστα δημοσιογράφος τον ρώτησε «γιατί να είναι τρεις από κάθε άποψη και όχι ένας», είπε: «Για να σας απαντήσω, θέλω πρώτα να επιχειρηματολογήσουν τρία άτομα».

Στον χώρο της συνεδρίασης επικρατούσε ένταση, ενώ νωρίτερα, κατά την ώρα που η Κατερίνα Νοτοπούλου εκφωνούσε την ομιλία της από το βήμα, ένας οπαδός του Στέφανου Κασσελάκη άρπαξε από το προεδρείο το μικρόφωνο και το πέταξε. Το επεισόδιο σταμάτησε εκεί, όμως είναι ενδεικτικό του έκρυθμου κλίματος. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ