Μια ομάδα νευροεπιστημόνων και κρυπτογράφων, δημιούργησαν ένα σύστημα που απαιτεί password, αλλά δεν χρειάζεται να το θυμάται ο χρήστης, καθώς το password αυτό δεν μπορεί να γραφτεί κάπου.
Το σύστημα βασίζεται στην έμμεση μάθηση, μια διαδικασία κατά την οποία ο χρήστης απορροφά την πληροφορία υποσυνείδητα, χωρίς δηλαδή να καταλαβαίνει ότι στην πραγματικότητα μαθαίνει κάτι, όπως όταν μαθαίνουμε να περπατάμε.
Η εκμάθηση του password γίνεται με ένα ειδικό παιχνίδι που μοιάζει με το Guitar Hero, με τον παίκτη να πρέπει να πατήσει το σωστό κουμπί όταν ο κύκλος φτάσει στη βάση. Σε ένα παιχνίδι διάρκειας 45 λεπτών, ο χρήστης θα πατήσει 4.000 κουμπιά κατά μέσο όρο με το 80% αυτών να έχουν ταξινομηθεί έτσι ώστε υποσυνείδητα να αποτυπώνουν μια ακολουθία 30 χαρακτήρων στο μυαλό του.
Λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, δημιουργείται μια τυχαία ακολουθία 30 χαρακτήρων η οποία αποτελείται από τα S, D, F, J, K και L, χωρίς επαναλαμβανόμενους χαρακτήρες. Η ακολουθία αυτή παίζεται 3 συνεχόμενες φορές στον χρήστη και στη συνέχεια εμπλουτίζεται με 18 νέους χαρακτήρες.Παύση. Μετά άλλες 5 φορές.Παύση. Μετά ακόμα λίγες φορές μέχρι να φτάσει τους 3780 χαρακτήρες.
Με αυτόν τον τρόπο παρατηρήθηκε πως εμφυτεύεται στο υποσυνείδητο του χρήστη ένα password με δύναμη 38bits εντροπίας, ενώ οι μελέτες έδειξαν ότι τον θυμούνται ακόμα και 2 εβδομάδες
μετά.