Η Κάμαλα Χάρις στην Όπρα Γουίνφρεϊ: «Αν κάποιος διαρρήξει το σπίτι μου, θα πυροβοληθεί»

Η Κάμαλα Χάρις στην Όπρα Γουίνφρεϊ: «Αν κάποιος διαρρήξει το σπίτι του, θα πυροβοληθεί» Facebook Twitter
0

Μπορεί η Κάμαλα Χάρις να μην ανοίχτηκε στην Όπρα Γουίνφρεϊ όπως κάνουν -σχεδόν- όλοι οι συνεντευξιαζόμενοι απέναντί της, ωστόσο μία της απάντηση για τα όπλα, προκάλεσε - τουλάχιστον - εντύπωση.

Η Χάρις πράγματι δεν ανοίχτηκε πολύ, ακόμη και όταν η Όπρα τη ρώτησε για την ξαφνική μεταμόρφωσή της αφού ο Μπάιντεν την ενέκρινε να αναλάβει την προεδρική εκστρατεία.

Αλλά η Όπρα προκάλεσε μια απροσδόκητα ειλικρινή απάντηση, όταν παρατήρησε πως και η ίδια εξεπλάγη όταν έμαθε ότι η Κάμαλα Χάρις κατέχει δικό της όπλο εδώ και πολύ καιρό: «Αν κάποιος διαρρήξει το σπίτι μου, θα πυροβοληθεί», είπε η Χάρις. Γέλασε, δείχνοντας έκπληκτη με τον εαυτό της: «Συγνώμη. Μάλλον δεν έπρεπε να το πω αυτό. Αλλά το προσωπικό μου θα ασχοληθεί με αυτό αργότερα». «Δεν προσπαθώ να πάρω τα όπλα από όλους», πρόσθεσε η Χάρις.

Η Όπρα αντιμετώπισε την πρόκληση να καθίσει απέναντι από τη Χάρις, που είναι γνωστή στους δημοσιογράφους από την αρχή της καριέρας της ως αυστηρά αυτο-ελεγχόμενη, σε κάθε συνέντευξη.

Η Κάμαλα Χάρις κάθισε με την Όπρα Γουίνφρεϊ την Πέμπτη για μια «virtual συγκέντρωση» που περιελάμβανε μια ευρεία συνέντευξη, κατά την οποία η Χάρις κυρίως επιτέθηκε στη στάση του αντιπάλου της για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και δεσμεύτηκε να υπογράψει ένα νομοσχέδιο για την ασφάλεια των συνόρων που ματαιώθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας. 

Η εκδήλωση, με επικεφαλής μία από τους κορυφαίους όλων των εποχών των τηλεοπτικού talkshow, ήταν γεμάτη με διασημότητες και συγκλονιστικές προσωπικές ιστορίες. Μεταδόθηκε ζωντανά από το Μίσιγκαν, μια βασική πολιτεία για την έκβαση των αμερικανικών εκλογών. 

«Υπάρχει ένα πραγματικό αίσθημα αισιοδοξίας και ελπίδας που επιστρέφει… για αυτή τη νέα μέρα που δεν είναι πια στον ορίζοντα αλλά είναι εδώ. Το ζούμε», είπε η Όπρα στο κοινό των 400 ατόμων που παρευρέθησαν και στους περισσότερους από 200.000 άλλους που παρακολουθούσαν από μακριά.

Η γεμάτη αστέρια λίστα των συμμετεχόντων περιελάμβανε τους Τζούλια Ρόμπερτς, Μέριλ Στριπ, Κρις Ροκ και Μπεν Στίλερ, οι οποίοι συντονίστηκαν από τα σαλόνια τους για να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για το δίδυμο Χάρις - Γουόλς. «Θέλω να φέρω τις κόρες μου στον Λευκό Οίκο για να συναντήσουν αυτή τη μαύρη γυναίκα πρόεδρο», είπε ο Ροκ. «Νομίζω ότι θα γίνει σπουδαία πρόεδρος και είμαι έτοιμος να γυρίσω σελίδα. Όλο το μίσος και η αρνητικότητα, πρέπει να σταματήσουν».

«Γεια σου, Πρόεδρε Χάρις», τη χαιρέτησε η Μέριλ Στριπ και μετά κάλυψε το στόμα της. «Ουπς!»

«Σαράντα επτά μέρες», απάντησε η Χάρις γελώντας.

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 90λεπτης συνομιλίας, η Χάρις μίλησε απευθείας με μέλη του κοινού, τα οποία έθεσαν τις ανησυχίες τους για τη μετανάστευση, το κόστος ζωής και την καταστολή των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων.

Η Όπρα είπε ότι οι Αμερικανοί θρηνούν με τους Αϊτινούς και οι άνθρωποι που μπερδεύονται με τους Αϊτινούς, οι οποίοι τώρα ζούσαν με φόβο επειδή η εκστρατεία Τραμπ είχε διαδώσει ανόητους, ψευδείς ισχυρισμούς για αυτούς. Αλλά πρόσθεσε ότι πολλοί Αμερικανοί στα αριστερά, στα δεξιά και στη μέση είχαν πραγματικές ανησυχίες για τη μετανάστευση στις ΗΠΑ.

Απαντώντας στην ερώτηση ενός μέλους του ακροατηρίου για το τι θα έκανε για να προωθήσει την ασφάλεια των συνόρων, η Χάρις κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ γιατί σταμάτησε τη νομοθεσία που θα παρείχε περισσότερη χρηματοδότηση για την επιβολή του νόμου στα σύνορα. «Το νομοσχέδιο θα μας επέτρεπε να έχουμε περισσότερους πόρους για τη δίωξη των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων», είπε η Χάρις. «Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους δικούς του και είπε: 'Μην βάζετε αυτό το νομοσχέδιο για ψήφιση'. Προτίμησε να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Και έθεσε την προσωπική του πολιτική ασφάλεια πάνω από την ασφάλεια των συνόρων».

Παρόντες ήταν επίσης η μητέρα και οι αδερφές της Άμπερ Νικόλ Θέρμαν, μιας γυναίκας που πέθανε αφού δεν έλαβε άμεση ιατρική φροντίδα το 2022, όταν αντιμετώπισε επιπλοκές από τη λήψη χαπιών για την άμβλωση, λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης των αμβλώσεων στη Τζόρτζια. Μια πρόσφατη αναφορά την έκρινε ως τον πρώτο «αποτρέψιμο» θάνατο που επιβεβαιώθηκε ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης της Τζόρτζια.

Η οικογένειά της κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ και τους εκλεκτούς του ανώτατου δικαστηρίου για τον θάνατό της. «Την άφησαν να πεθάνει εξαιτίας κάποιας ανόητης απαγόρευσης των αμβλώσεων. Της συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν απλώς ένας άλλος αριθμός», είπε η μεγαλύτερη αδερφή της για τους επαγγελματίες γιατρούς στους οποίους είχε απευθυνθεί για βοήθεια.

«Κοιτάτε μια μητέρα που έχει καταστραφεί», είπε η μητέρα της με δάκρυα. «Είναι ο χειρότερος πόνος που μπορεί να νιώσει ποτέ ένας γονιός. Θέλω όλοι να ξέρετε ότι η Άμπερ δεν ήταν στατιστική. Την αγαπούσε μια δυνατή οικογένεια και θα κάναμε ό,τι άλλο για να δώσουμε στο μωρό μας τη βοήθεια που χρειαζόταν. Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό μπορούσε να προληφθεί».

Η Χάρις εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και επανέλαβε ότι ο Τραμπ επέλεξε τους επικεφαλής στα τρία ανώτατα δικαστήρια με την πρόθεση να εξαπλωθούν οι απαγορεύσεις των αμβλώσεων σε όλες τις πολιτείες. «Έκαναν αυτό που ήθελε», είπε η Χάρις.


Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Διεθνή / Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Περίπου ένα μήνα μετά το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα των κέντρων κράτησης, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, «επαναπατρίζονται» στην Ιταλία δεκάδες αστυνομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί
LIFO NEWSROOM