H Oυκρανία απαγορεύει το Telegram σε κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους

H Oυκρανία απαγορεύει το Telegram σε κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους Facebook Twitter
0

Η Ουκρανία απαγόρευσε τη χρήση της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram σε συσκευές, που χρησιμοποιούνται από κυβερνητικούς αξιωματούχους, στρατιωτικό προσωπικό και εργαζόμενους σε κρίσιμες θέσεις, επειδή πιστεύει ότι η Ρωσία μπορεί να κατασκοπεύσει τόσο τα μηνύματα όσο και τους χρήστες, σύμφωνα με συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Η επιβολή των περιορισμών ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή (20/9) καθώς ο επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών GUR της Ουκρανίας παρουσίασε στοιχεία για την ικανότητα των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών να κατασκοπεύουν την πλατφόρμα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του κέντρου του Συμβουλίου Ασφαλείας για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, Α. Κοβαλένκο, δημοσίευσε στο Telegram ότι οι περιορισμοί ισχύουν μόνο για τις επίσημες συσκευές και όχι για τα προσωπικά τηλέφωνα. 

Το Telegram χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στην Ουκρανία και τη Ρωσία και έχει γίνει μια κρίσιμη πηγή πληροφοριών κατά τη διάρκεια του πολέμου. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, το Telegram εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ποτέ δεν αποκάλυψε τα δεδομένα κανενός ή το περιεχόμενο οποιουδήποτε μηνύματος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM