Απάτη με θύμα 13χρονο: « Η μαμά πέρασε με κόκκινο, χτύπησε ένα κοριτσάκι»

Επιχείρησαν να εξαπατήσει 13χρονο με δήθεν τροχαίο δυστύχημα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Μια 67χρονη γυναίκα συνελήφθη από την αστυνομία καθώς επιχείρησε να εξαπατήσει 13χρονο με τη γνωστή μέθοδο του δήθεν τροχαίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η 67χρονη και ένας συνεργός της κάλεσαν τον 13χρονο στο τηλέφωνο λέγοντάς του πως συγγενικό του πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η μητέρα του 13χρονου ανέφερε: «Του λέει 'η μαμά πέρασε με κόκκινο, χτύπησε ένα κοριτσάκι που θα κάνει εγχείριση και, για να μην μπει φυλακή, πρέπει να μαζέψεις λεφτά'. Του ζήτησαν 70.000 ευρώ, το παιδί πανικοβλήθηκε». Υπό τις οδηγίες του απατεώνα, πράγματι ο 13χρονος συγκέντρωσε 2.500 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα και ρολόγια συνολικής αξίας 2.000 ευρώ, τα έβαλε σε μια σακούλα και την πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Οι απατεώνες πήραν τη σακούλα και εξαφανίστηκαν.

Λίγη ώρα αργότερα, ο δράστης κάλεσε ξανά τον ανήλικο, απαιτώντας περισσότερα χρήματα. Όταν η μητέρα του είχε πλέον επιστρέψει στο σπίτι, συμφώνησαν να παραδώσουν μια νέα σακούλα με κοσμήματα. Το ραντεβού κλείστηκε στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου η αστυνομία είχε ήδη στήσει παγίδα.

Σύμφωνα με τη μητέρα του αγοριού, «άφησε ο μικρός το σακίδιο. Η αστυνομία ήταν εκεί. Μόλις το πήρε μια γυναίκα και πήγε να φύγει με ταξί, τη συλλάβανε».

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για την περίπτωση απάτης μέσω τηλεφώνου που βρισκόταν σε εξέλιξη και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης σε συνεργασία με το κέντρο της Άμεσης Δράσης, συνέλαβαν την 67χρονη σε καθορισμένο ραντεβού που είχε συμφωνήσει για να παραλάβει το χρηματικό ποσό και την οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομία αναζητά και δεύτερο πρόσωπο ως συνεργό της.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ