Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ μου επιτέθηκε σεξουαλικά μπροστά στα παιδιά του, λέει θύμα του μεγιστάνα

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ μου επιτέθηκε σεξουαλικά μπροστά στα παιδιά του, λέει θύμα του μεγιστάνα Facebook Twitter
Η Κάθριν, ένα από τα θύματα του Αλ Φαγέντ που μίλησε για όσα έζησε στα Harrods / Φωτογραφία: Daily Telegraph
0

Η Κάθριν - θύμα του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ - φοβόταν επί τρεις δεκαετίες να μιλήσει για την κακοποίηση που υπέστη όταν εργαζόταν στο Harrods σε ηλικία 19 ετών, από τον μεγιστάνα.

Η κοπέλα ήταν 19 ετών όταν ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός στην προσωπική βοηθό του επιχειρηματία το 1990. Της ζητήθηκε να πάει στην έπαυλή του στο Όξτεντ του Σάρεϊ, για να βοηθήσει με τα μαθήματα πιάνου της κόρης του ένα Σαββατοκύριακο. Η Κάθριν μίλησε για όσα έζησε στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph: «Σε έκανε να νιώθεις ότι αν δούλευες γι' αυτόν, ήσουν σαν οικογένεια».

Περιέγραψε ότι είχε συστηθεί στη σύζυγό του και στα μικρά παιδιά του πριν οδηγηθεί σε μια μεγάλη αίθουσα παιχνιδιών με ένα πιάνο και μία «πισίνα» με μπάλες. Έπειτα, «από το πουθενά» ο Αλ Φαγιέντ «σήκωσε το χέρι του στη φούστα μου και κάπως με έπιασε», μετά την πέταξε μέσα στο παιχνίδι αυτό με τις μπάλες.

«Θυμάμαι ότι βυθιζόμουν και έβγαινα στην επιφάνεια και όλοι γελούσαν μαζί μου», είπε η Κάθριν. Θυμήθηκε πώς το αρπακτικό «σχεδόν ενθουσιάστηκε» βλέποντάς την «πετρωμένη ή τρομοκρατημένη».

Αργότερα, όταν είχε πάει για ύπνο, μπήκε στο δωμάτιο που έμενε και προσπάθησε να της επιτεθεί ξανά - και όταν εκείνη αντεπιτέθηκε, «θύμωσε».

Η Κάθριν τότε επικοινώνησε με μια άλλη βοηθό, τη Νατάσα, επίσης θύμα του Αλ Φαγέντ, η οποία τη συμβούλεψε να βάλει μια συρταριέρα πίσω από την πόρτα. 

Όταν ξεκίνησε τη δουλειά της, η Νατάσα, επίσης σε ηλικία 19 ετών, στάλθηκε για ιατρική εξέταση, συμπεριλαμβανομένων εξετάσεων για ΣΜΝ, χωρίς τη συγκατάθεσή της. Τα αποτελέσματα στάλθηκαν στην Αλ Φαγέντ καθώς πιστεύει ότι «ελεγχόμουν για την αγνότητά μου». Κάποια στιγμή, ο Φαγέντ οποίος τη γράπωσε καθώς της επιτέθηκε σεξουαλικά: «Ο φόβος με άφησε παράλυτο».

Η Νατάσα απελευθερώθηκε μόνο αφού εκείνος πιάστηκε από πάνω της σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όπου την είχε παρασύρει υποτίθεται  για να υποβληθεί σε έλεγχο εργασίας. Καθώς έφευγε από το δωμάτιο, την προειδοποίησε να μην πει σε κανέναν, καθώς ήξερε πού έμενε η οικογένειά της και θα διασφάλιζε ότι δεν θα έπιανε ποτέ ξανά δουλειά στο Λονδίνο.

Η Κάθριν απολύθηκε αφού απώθησε τον Αλ Φαγέντ καθώς «προσπαθούσε να σηκώσει την μπλούζα μου». 

Ο δικηγόρος που έχει ξεκινήσει την υπόθεση δήλωσε πως ξεκίνησε με μαρτυρίες 37 γυναικών, όμως ήδη έχει πάνω από 150 ακόμη.

Με πληροφορίες από Telegraph

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Με φιλούσε χωρίς να το θέλω κι έβαζε τα χέρια του παντού», καταγγέλλει θύμα του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Διεθνή / «Με φιλούσε χωρίς να το θέλω κι έβαζε τα χέρια του παντού», καταγγέλλει θύμα του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Τον απώθησα, γελούσε και μου έλεγε: «Δεν πρέπει να πεις ούτε μια λέξη σε κανέναν» και ότι «δεν θα δούλευα ποτέ ξανά στο Λονδίνο», καταγγέλλει γυναίκα για τον μεγιστάνα του Harrods
LIFO NEWSROOM
Νέα καταγγελία κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: «Ήταν αηδιαστικός, γλοιώδης»

Διεθνή / Βαριά καταγγελία κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: «Ήταν αηδιαστικός, γλοιώδης»

Στο γραφείο του εργάζονταν μόνο πανέμορφες γυναίκες, σαν μοντέλα - Ξεδιάντροπα προσέγγιζε τα θύματά του που ήταν εργαζόμενες στα Harrods, τις μετέθετε στον όροφό του και τις κακοποιούσε σεξουαλικά
LIFO NEWSROOM
Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ βίαζε νεαρές υπαλλήλους του: «Καημένη, είναι η σειρά σου σήμερα»

Διεθνή / Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ βίαζε νεαρές υπαλλήλους του: «Καημένη, είναι η σειρά σου σήμερα»

Επέλεγε γυναίκες που του άρεσαν κάνοντας βόλτα στο πολυκατάστημα και τις «μετέθετε» στον όροφό του για να τις παρενοχλεί - «Ήταν κοινό μυστικό», λένε πρώην εργαζόμενοι του μεγιστάνα των Harrods
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σέρφερ «δραπετεύει» από τεράστιο κύμα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Γης: «Δεν το πιστεύω πως είμαι ζωντανός»

Διεθνή / Σέρφερ «δραπετεύει» από τεράστιο κύμα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Γης: «Δεν το πιστεύω πως είμαι ζωντανός»

Ο Μάικι Μπρενάν εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο των θεατών καθώς το τεράστιο κύμα έπεσε πάνω του στο διαβόητο σημείο για σερφ στο Shipstern Bluff
LIFO NEWSROOM
Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM