Πολική αρκούδα εμφανίστηκε πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια στην Ισλανδία και η αστυνομία τη σκότωσε

Πολική αρκούδα εμφανίστηκε πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια στην Ισλανδία και η αστυνομία τη σκότωσε Facebook Twitter
φωτ.: unsplash
0

Μια πολική αρκούδα εντοπίστηκε στην Ισλανδία για πρώτη φορά από το 2016, όμως πυροβολήθηκε αμέσως και σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Η αστυνομία της Ισλανδίας είπε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να σκοτώσει την πολική αρκούδα, μετά από διαβουλεύσεις με τις περιβαλλοντικές αρχές.

Η αρκούδα πιστεύεται ότι ταξίδεψε στην Ισλανδία από τη Γροιλανδία σε ένα παγόβουνο, ένα ταξίδι εκατοντάδων μιλίων. Σκοτώθηκε στο Höfðastrand, στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού, την Πέμπτη. Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RÚV είπε την Παρασκευή ότι ορισμένα παγόβουνα εντοπίστηκαν πρόσφατα στα ανοιχτά των ισλανδικών ακτών.

Οι αρχές είπαν ότι η αρκούδα ήταν υγιής και ζύγιζε μεταξύ 330 και 440 κιλών. Το κουφάρι έχει μεταφερθεί πίσω στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ για ελέγχους. Η τελευταία φορά που εθεάθη πολική αρκούδα στην Ισλανδία ήταν το 2016. Αφότου δύο αρκούδες έφτασαν στην Ισλανδία το 2008, οι αρχές αποφάσισαν ότι θα θανατωθούν λόγω του κινδύνου που ενέχουν για τους ανθρώπους και τα ζώα.

Οι ειδικοί είπαν επίσης ότι τα ζώα δεν μπορούσαν να επιβιώσουν πολύ στην Ισλανδία λόγω της έλλειψης θαλάσσιου πάγου και της περιορισμένης προσφοράς τροφής. Τα θηλυκά δεν θα μπορούσαν να γεννήσουν, ούτε να μεγαλώσουν τα μικρά τους στο ηφαιστειακό νησί.

Επίσης το κόστος της επιστροφής της αρκούδας στη Γροιλανδία είναι πολύ υψηλό, είπαν οι αρχές, πράγμα που εν τέλει έδωσε στην αστυνομία το... πράσινο φως για να σκοτώσει το ζώο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χεζμπολάχ: Ο Νασράλα «ξέμεινε» με έναν ανώτερο διοικητή - Νεκρό και το Νο3 της οργάνωσης

Διεθνή / Χεζμπολάχ: Ο Νασράλα «ξέμεινε» από ανώτερους διοικητές - Μυστήριο με το Νο3 της οργάνωσης

Μέσα ενημέρωσης από τη Σαουδική Αραβία, αλλά και το Ισραήλ ανέφεραν ότι ο Αλί Καράκι είναι νεκρός - Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι ο στρατιωτικός διοικητής της «είναι καλά» και «βρίσκεται σε ασφαλές μέρος»
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Διεθνή / Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Η Ουκρανία ξεκίνησε τη διαδικασία στο δικαστήριο το 2016, μετά την κατασκευή της Γέφυρας της Κριμαίας από τη Ρωσία, η οποία συνδέει τη χερσόνησο με την ρωσική επικράτεια
LIFO NEWSROOM