ΤΩΡΑ

Νεκρός μετανάστης: Στον Συνήγορο του Πολίτη η έρευνα με εντολή Χρυσοχοΐδη

Νεκρός μετανάστης: Στον Συνήγορο του Πολίτη η έρευνα με εντολή Χρυσοχοΐδη Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η έρευνα για την υπόθεση θανάτου αλλοδαπού κρατούμενου στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, διαβιβάζεται στο Συνήγορο του Πολίτη.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου η απόφαση αυτή πάρθηκε «προκειμένου να υπάρξει πλήρης και ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης, στο πλαίσιο του μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας, ώστε να μη μείνει καμία απολύτως σκιά».

Όπως έγινε γνωστό, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε πειθαρχική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του, ενώ παράλληλα εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας.

«Το "βασανίστηκε" είναι προφανώς αποτέλεσμα που το έχει βρει η εφημερίδα», ανέφερε μιλώντας στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωσταντία Δημογλίδου, αναφερόμενη στην υπόθεση και την Εφημερίδα των Συντακτών που έκανε πρωτοσέλιδο το θέμα.

«Προφανώς έχει μαζέψει προανακριτικό υλικό και έχει δει ιατροδικαστική έκθεση που εμείς δεν έχουμε δει και έχει βγάλει αποτέλεσμα, όπως και όλοι αυτοί που μαζεύτηκαν εχθές έξω από το αστυνομικό τμήμα, φώναζαν δολοφόνους τους αστυνομικούς, επιτέθηκαν στις δυνάμεις με μολότοφ, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός στο ώμο με εγκαύματα. Έγιναν κάποιες προσαγωγές και κάποιες συλλήψεις από το συγκεκριμένο σημείο», σημείωσε.

 «Βγήκε μια πολύ αναλυτική ανακοίνωση από εμάς για το περιστατικό. Ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε στην αστυνομική υπηρεσία επειδή ακολουθούσε μια γυναίκα η οποία έντρομη εισήλθε στο σπίτι της και κάλεσε την Αστυνομία, γιατί χτυπούσε την πόρτα και προσπαθούσε να μπει στην οικία της, λέγοντας ότι είναι εμφανώς τραυματισμένος και με αίματα στο πρόσωπο, άρα ο άνθρωπος αυτός παρελήφθη από την Αστυνομία χτυπημένος.

»Είχε κάνει εμφανώς χρήση κάποιων ουσιών, δεν μπορούσαν καθόλου να έχουν επικοινωνία οι αστυνομικοί μαζί του, τον οδήγησαν στο ΑΤ, κάλεσαν το ΕΚΑΒ επειδή αυτός ο άνθρωπος ήταν τραυματισμένος και δεν γνωρίζουμε από πού είχε τραυματιστεί, το ΕΚΑΒ έδωσε πρώτες βοήθειες θεωρώντας ότι δεν πρέπει να νοσηλευτεί και τον άφησε στο τμήμα», συμπλήρωσε η κ. Δημογλίδου.

«Τις προηγούμενες ημέρες ο άνθρωπος αυτός είχε ξανασυλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία, τον είχε καταγγείλει η πρώην σύντροφός του, είχε οδηγηθεί και πάλι στον εισαγγελέα, είχε κρατηθεί γιατί υπήρχαν προβλήματα με τα έγγραφά του. Έχει παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή, σχηματίστηκε δικογραφία, γίνεται και πειθαρχική διερεύνηση. Δεν υπάρχει πουθενά αναφορά ούτε από πολίτη ούτε από τον ίδιο ούτε από συγγενικό πρόσωπο, για κακοποίηση του συγκεκριμένου ανθρώπου», κατέληξε.

Ελλάδα
0

ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ