Ένοχη για τον φόνο του 5χρονου γιου της που λιμοκτονούσε και πέθανε από το ξύλο, δήλωσε η μητέρα του

Ένοχη για τον φόνο του 5χρονου γιου της που λιμοκτονούσε και πέθανε από το ξύλο, δήλωσε η μητέρα του Facebook Twitter
Φωτογραφία: ABC News
0

Μια γυναίκα από το Νιου Χάμσαϊρ ομολόγησε ένοχη την Πέμπτη για τον φόνο του 5χρονου γιου της το 2021, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε, λιμοκτονούσε και παραμελήθηκε, όπως δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Το παιδί ζύγιζε μόλις σχεδόν 9 κιλά όταν το σώμα του βρέθηκε θαμμένο σε πάρκο της Μασαχουσέτης.

Η Danielle Dauphinais, 38 ετών, αντιμετωπίζει κάθειρξη από 58 χρόνια έως ισόβια όταν καταδικαστεί τον επόμενο μήνα. Η Dauphinais αρχικά είχε δηλώσει αθώα προτού αποφασίσει να αλλάξει την απαγγελία της. Ομολόγησε επίσης ένοχη σε δύο κατηγορίες για παραποίηση μαρτύρων στον θάνατο του γιου της, Ελάιζα Λιούις, σε συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους εισαγγελείς.

Ο δικηγόρος της είπε ότι παρόλο που η Dauphinais δεν συμφωνούσε με όλα τα γεγονότα που παρουσίασε η εισαγγελία, συμφώνησε ότι συμμετείχε στον θάνατο του Ελάιζα.

Το παιδί δηλώθηκε αγνοούμενο και βρέθηκε νεκρό τον Οκτώβριο του 2021 στο Ames Nowell State Park στο Άμπινγκτον της Μασαχουσέτης. Η αυτοψία έδειξε ότι υπέστη τραύματα στο πρόσωπο και στο τριχωτό της κεφαλής, οξεία δηλητηρίαση από φαιντανύλη, υποσιτισμό και έλκη πίεσης.

Ένας γιατρός κατέθεσε στη δίκη ότι ο Ελάιζα υπέστη «βασανιστήρια, επανειλημμένες σωματικές επιθέσεις, συνεχιζόμενη ψυχολογική κακομεταχείριση, συμπεριλαμβανομένης της συναισθηματικής απόρριψης, της υποτίμησης, της απομόνωσης και της άρνησης φροντίδας», είπε η εισαγγελέας Bethany Durand.

Ο φίλος της 38χρονης, Joseph Stapf, ομολόγησε την ενοχή του για ανθρωποκτονία, επίθεση δεύτερου βαθμού, παραποίηση φυσικών αποδεικτικών στοιχείων και παραποίηση μαρτύρων το 2022 σε σχέση με τον θάνατο του αγοριού. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη από 22 έως 45 χρόνια.

Η εισαγγελέας διάβασε μια σειρά κειμένων γραμμένων από τη μητέρα, ενδεικτικά της εχθρότητας προς το ίδιο της το παιδί: «Είπε ότι θέλει φαγητό και θέλει να σταματήσω να τον λιμοκτονώ γιατί δεν είναι ωραίο», «Θα τον σκοτώσω και το εννοώ», «Τον χτύπησα με τη ράβδο του ντους αυτό ήταν το μόνο που έκανα».

Ο πατέρας του Ελάιζα, που ζει στην Αριζόνα, τον έφερε να ζήσει με τη μητέρα, τον φίλο τους και την 2χρονη κόρη τους τον Μάιο του 2020. Μέχρι εκείνο το φθινόπωρο, ο πατέρας είχε υποβάλει καταγγελία στο κρατικό τμήμα για παιδιά, νέους και οικογένειες, ανησυχώντας ότι το παιδί δεν λάμβανε την κατάλληλη ιατρική φροντίδα. 

Μια επίσκεψη στον γιατρό τον Νοέμβριο έδειξε ότι το παιδί ζύγιζε 14,5 κιλά και είχε μώλωπες στο πρόσωπο, στα μάτια και στο χέρι. Η Dauphinais είπε αργότερα στο πρακτορείο ότι ο γιος της στάλθηκε στην Καλιφόρνια για να ζήσει με την αδελφή της, μια συμφωνία επιμέλειας με την οποία είχε συμφωνήσει ο πατέρας, αλλά τελικά η Dauphinais δεν ακολούθησε.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι όταν βρέθηκε ο Ελάιζα, είχε 91 εκατοστά ύψος και ζύγιζε 8,6 κιλά, ενώ ένα μέσο αγόρι 5 ετών θα ήταν περίπου 1,1 μέτρο ύψος και θα ζύγιζε περίπου 18 κιλά.

Με πληροφορίες από ABC News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος είναι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

Διεθνή / Ποιος είναι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

«Δεν περιμένω να με αθωώσει η ιστορία» δήλωσε σε συνέντευξή του το 2016 - Ο 63χρονος κληρικός υπό την ηγεσία του οποίου η Χεζμπολάχ εξελίχθηκε σε έναν από τους βασικούς εχθρούς του Ισραήλ και κύριους συμμάχους του Ιράν
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Νότιο Σουδάν: Η ιστορία της έφηβης Athiak Dau Riak που δημοπρατήθηκε σε γάμο, υπενθυμίζει τι συμβαίνει στην Αφρική

Διεθνή / Παιδοφιλία, δουλεμπόριο ή παράδοση στο Νότιο Σουδάν: Η ιστορία της 14χρονης Athiak Dau Riak που παντρεύτηκε με δημοπρασία

Η μητέρα της λέει ότι είναι 14 ετών, ενώ ο πατέρας της υποστηρίζει πως είναι 19 ετών και επέβαλε τον γάμο της με έναν 40άρη έναντι αμοιβής 123 βοοειδών, ενός οικοπέδου και 120 εκατ. λιρών
LIFO NEWSROOM