Ένας καλλιτέχνης αναπαράγει τα τελευταία γεύματα των κρατουμένων

Ένας καλλιτέχνης αναπαράγει τα τελευταία γεύματα των κρατουμένων Facebook Twitter
1

Ο καλλιτέχνης Henry Hargreaves, από το Μπρούκλιν, δεν σκοπεύει να φάει το κοτόπουλο που τηγανίζει. Πρόκειται για μια απομίμηση του τελευταίου γεύματος της Teresa Lewis, μιας γυναίκας που καταδικάστηκε σε θάνατο. Ο Hargreaves έχει φτιάξει μια σειρά από δέκα φωτογραφίες όπου αναπαράγει τα τελευταία γεύματα διαβόητων εγκληματιών που έχουν εκτελεστεί στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «οι κρατούμενοι έγιναν άνθρωποι στο μυαλό μου και όχι τέρατα όπως τους παρουσιάζουν τα στατιστικά στοιχεία. Το γεύμα που επιλέγουν, δίνει πληροφορίες για την προσωπικότητά τους. Τα γεύματα των θανατοποινιτών διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους. Ο βομβιστής της πόλης Οκλαχόμα, Timothy McVeigh, παρήγγειλε ένα παγωτό μέντας με κομματάκια σοκολάτας. Ο κατά συρροή δολοφόνος, Ted Bundy αρνήθηκε κάποιο ειδικό γεύμα και του προσφέρθηκε μια παραδοσιακή μπριζόλα με αυγά, τηγανιτές πατάτες και καφέ. 

 

Σημειώνεται ότι 23 πολιτείες της Αμερικής επιτρέπουν ακόμα τη θανατική ποινή. Ο Hargreaves ελπίζει ότι με το έργο του θα πυροδοτήσει μια συζήτηση για αυτή την εσχάτη τιμωρία. «Δεν προσπαθώ να κάνω κήρυγμα για το κατά πόσο πιστεύω ότι αυτή η πρακτική είναι σωστή ή λανθασμένη. Ελπίζω ότι κάποιος θα κάτσει να σκεφτεί για μια στιγμή και θα εξετάσει την κατάσταση», τονίζει ο ίδιος.

 

Η συλλογή με τον τίτλο «Νο Seconds» θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο στη Μασαχουσέτη.

 

 

Για τις φωτογραφίες των γευμάτων πατήστε εδώ.

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια