Ο Λιούις Χάμιλτον αποκαλύπτει τη δια βίου μάχη του με την κατάθλιψη λόγω του εκφοβισμού στο σχολείο

Ο Λιούις Χάμιλτον αποκαλύπτει τη δια βίου μάχη του με την κατάθλιψη λόγω του εκφοβισμού στο σχολείο Facebook Twitter
Λιούις Χάμιλτον/ Φωτ.: EPA
0

Ο Λιούις Χάμιλτον αποκάλυψε ότι έχει αντιμετωπίσει ζητήματα ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της ζωής του, εξαιτίας του εκφοβισμού που υπέστη στο σχολείο και της πίεσης από τους αγώνες.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 δήλωσε ότι υποφέρει από κατάθλιψη από την εφηβική του ηλικία. Ο Χάμιλτον, ο οποίος έχει μικτή φυλετική καταγωγή, αντιμετώπισε τον ρατσισμό ως παιδί στο Στίβενεϊτζ.

Σε συνέντευξή του στους Sunday Times, είπε: «Όταν ήμουν στα 20 μου, πέρασα κάποιες πραγματικά δύσκολες φάσεις. Έχω παλέψει με την ψυχική μου υγεία σε όλη μου τη ζωή. [Είχα] κατάθλιψη. Από πολύ μικρή ηλικία, όταν ήμουν περίπου 13 ετών. Νομίζω ότι ήταν η πίεση των αγώνων και η δυσκολία στο σχολείο. Ο εκφοβισμός. Δεν είχα κανέναν να μιλήσω».

Μετά από μια περίοδο εσωτερικής αναζήτησης κατά την πανδημία του κορωνοϊού το 2020, ο Χάμιλτον ξεκίνησε να ξυπνά στις 5 π.μ. για να διαλογιστεί πριν πάει για τρέξιμο.

«Στην αρχή δυσκολευόμουν να ηρεμήσω το μυαλό μου», δήλωσε. «Αλλά είναι ένας πραγματικά καλός τρόπος να έρθω σε επαφή με τον εαυτό μου, τα εσωτερικά μου συναισθήματα, να καταλάβω τι μπορώ να κάνω».

Ο 39χρονος πιλότος βρίσκεται στην έκτη θέση της κατάταξης οδηγών για την τρέχουσα σεζόν, έχοντας κερδίσει δύο Γκραν Πρι το 2024. Στο τέλος της χρονιάς θα μετακομίσει στη Ferrari, μετά από 12 χρόνια συνεργασίας με τη Mercedes.

Στην ερώτηση αν έχει ποτέ συμβουλευτεί κάποιον θεραπευτή, ο Χάμιλτον απάντησε: «Είχα μιλήσει με μία γυναίκα πριν χρόνια, αλλά αυτό δεν ήταν πραγματικά βοηθητικό. Θα ήθελα να βρω κάποιον σήμερα».

Με πληροφορίες από Guardian

 


 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Παίκτης της Χετάφε κατήγγειλε ρατσισμό - Να μην μιλάει μέχρι να μάθει ισπανικά, απάντησε ο πρόεδρος της ομάδας

Αθλητισμός / Ισπανία: Παίκτης της Χετάφε κατήγγειλε ρατσιστική συμπεριφορά - Να μην μιλάει μέχρι να μάθει ισπανικά, απάντησε ο πρόεδρος της ομάδας

Η αντίδραση του Άνχελ Τόρες στους ισχυρισμούς του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή Κριστάντους Ούτσε, σχολιάστηκε αρνητικά στα social media
LIFO NEWSROOM
Ένας στους 3 παίκτες του NFL πιστεύει ότι πάσχει από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE)

Αθλητισμός / Ένας στους 3 παίκτες του NFL πιστεύει ότι πάσχει από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE)

Οι περισσότεροι από τους παίκτες είχαν υποστεί διάσειση κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, ενώ η NFL έχει πλέον αυστηρά πρωτόκολλα για τη διαχείριση των τραυματισμών στο κεφάλι
LIFO NEWSROOM
Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM