Πληροφορίες για εμπλοκή του επικεφαλής του γραφείου του Βασίλη Οικονόμου σε κύκλωμα trafficking - Αποπέμφθηκε από τη θέση του

Πληροφορίες ότι ο επικεφαλής του γραφείου του Βασίλη Οικονόμου εμπλέκεται σε κύκλωμα trafficking Facebook Twitter
Ο Βασίλης Οικονόμου και ο Δημήτρης Καρράς όταν είχε ανακοινωθεί ως διευθυντής του πολιτικού του γραφείου / Φωτογραφία: Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών
0

Απέπεμψε τον επικεφαλής του πολιτικού του γραφείου ο υφυπουργός Βασίλης Οικονόμου, μετά τις πληροφορίες ότι εμπλέκεται στην υπόθεση trafficking 50 γυναικών από την Κολομβία.

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Καρράς ανέλαβε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών πριν από μερικούς μήνες. Το περασμένο Σάββατο, ωστόσο, δημοσιεύθηκε ρεπορτάζ του Omniatv, όπου αποκαλύπτεται ότι στις δύο από τις τρεις εταιρίες με τις οποίες το κύκλωμα trafficking ξέπλενε τα έσοδά του από την εμπορία γυναικών, εμπλέκεται ο Δημήτρης Καρράς. Στην πρώτη περίπτωση, η εταιρία που είχαν συστήσει οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση το 2020, φαίνεται να έχει έδρα την διεύθυνση του καταστήματος του Δημητρίου Καρρά, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, ο ίδιος παρουσιάζεται ως υπεύθυνος σε κατάστημα των δύο κατηγορουμένων.

Το κύκλωμα trafficking εξαρθρώθηκε τον Ιούνιο του 2023, σε μία αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Αμαρυλλίς». Η αστυνομία διέσωσε συνολικά 51 γυναίκες που έπεφταν θύματα εκμετάλλευσης και κακοποίησης από τα μέλη του κυκλώματος.

Όπως αποδείχθηκε, τα μέλη του κυκλώματος υπόσχονταν στα θύματά τους πως θα μείνουν στην Ελλάδα για τρεις μήνες και θα βγάλουν σημαντικά ποσά. Η πραγματικότητα, ωστόσο, απείχε καθώς όταν προσγειώνονταν στη χώρα, τις μετέφεραν σε διαμερίσματα στην Αθήνα και τις ανάγκαζαν να εκδίδονται για ελάχιστα χρήματα, λέγοντάς τους πως τους χρωστάνε για το ταξίδι. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, έπεφταν θύματα απειλών και εξευτελισμού ακόμα και όταν ήταν άρρωστες και τους «έκοβαν» πρόστιμα 100 ευρώ.

Οι εγκέφαλοι του κυκλώματος ξέπλεναν τα κέρδη τους σε αγορές νέων οίκων ανοχής, ενώ είχαν στήσει και μία μεσιτική επιχείρηση για να καλύψουν τα ίχνη τους. Τα κέρδη που αποκόμισαν από τη δράση τους ξεπερνούσαν τις 160.000 ευρώ μηνιαίως, από τα οποία 130.000 ευρώ προέρχονταν από τους οίκους ανοχής στην Αττική.

Σήμερα, ο Βασίλης Οικονόμου ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Δημήτρη Καρρά, καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Δεν θα επιτρέψω για κανέναν λόγο να υπάρξουν σκιές». 

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ιστορία της Τζασμίν από το Καμερούν, ενός κοριτσιού που γλίτωσε από την κόλαση ενός κυκλώματος διακινητών

Μαρτυρία / Η ιστορία της Τζασμίν από το Καμερούν, ενός κοριτσιού που γλίτωσε από την κόλαση ενός κυκλώματος διακινητών

Η Τζασμίν μίλησε στη LiFO για να ευαισθητοποιήσει όσους κλείνουν τα μάτια στο δράμα εκατοντάδων νέων γυναικών που έρχονται στην Ευρώπη κάτω από παρόμοιες συνθήκες και παραμένουν απροστάτευτες.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απολογία πατέρα Αντώνιου: «Τα παιδιά καθοδηγήθηκαν για να κάνουν τις καταγγελίες»

Ελλάδα / Απολογία πατέρα Αντώνιου: «Σώσαμε τα παιδιά από φυλακές και χρησιμοποιήθηκαν εναντίον μας για να μας καταστρέψουν»

«Τα παιδιά καθοδηγήθηκαν από κάποιους για να κάνουν τις καταγγελίες. Εγώ τους συγχωρώ γιατί τα έχω μεγαλώσει» είπε στην απολογία του ο πατέρας Αντώνιος
LIFO NEWSROOM
Τέλος στην ταλαιπωρία: Πώς θα κλείνονται πλέον τα ραντεβού για τις εξετάσεις διπλώματος στην Αττική

Ελλάδα / Τέλος στην ταλαιπωρία: Πώς θα κλείνονται ψηφιακά τα ραντεβού για τις εξετάσεις διπλώματος στην Αττική

«Εξαλείφουμε τα φαινόμενα διαπλοκής» δήλωσε ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς - Από τα πρώτα 4.700 ραντεβού, το 62,2% αφορά θεωρητικές εξετάσεις και το 37,8% πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Ρατσιστική επίθεση κατά διεμφυλικής γυναίκας από οδηγό ταξί

Ελλάδα / Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας από οδηγό ταξί

Η 33χρονη στην προσπάθειά της να διαφύγει από τον δράστη, έπεσε σε τζαμαρία εισόδου πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί - Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και παραμένει νοσηλευόμενη
LIFO NEWSROOM