Καιρός: Πότε υποχωρούν οι επικίνδυνοι άνεμοι - Νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Πότε υποχωρούν οι επικίνδυνοι άνεμοι - Νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τις τελευταίες ώρες αρκετές περιοχές της χώρας, αναφέρθηκε στη νέα πρόγνωσή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο γνωστός μετεωρολόγος σε νεότερη ανάρτησή του για την απότομη αλλαγή του καιρικού τοπίου από το μεσημέρι της Κυριακής και έπειτα, σημείωσε πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στα social media, ανέφερε πως προς το απόγευμα σταδιακά οι επικίνδυνοι άνεμοι θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Παράλληλα, έκανε λόγο για νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να έρθει στη χώρα τις επόμενες ημέρες, για το οποίο όπως χαρακτηριστικά επισήμανε οι ειδικοί θα δώσουν περισσότερα στοιχεία  τις επόμενες ώρες - ημέρες.

«Δυστυχώς η νέα μας εβδομάδα ξεκινά με δυσάρεστα νέα μιας και οι επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που ευνόησαν την ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς στην Κορινθία και για τις οποίες προειδοποιούσαμε εδώ και αρκετές ημέρες, αφήνουν πίσω τους εκτός από τις καταστροφές και νεκρούς. Θα αρχίσουν σιγά σιγά και προς το απόγευμα να υποχωρούν αυτοί οι επικίνδυνοι άνεμοι για να οδηγηθούμε σταδιακά προς το τέλος της εβδομάδας σε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Μαρουσάκης.

Καιρός: Η πρόγνωση του Ζιακόπουλου μέχρι και την Τετάρτη

Για χαμηλά βαρομετρικά που επηρεάζουν με βροχές και τοπικές καταιγίδες τη βορειοδυτική Ευρώπη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, έκανε λόγο ο γνωστός μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος, στη δική του πρόγνωση για τον καιρό.

Ο κ. Ζιακόπουλος για αύριο Τρίτη, επισήμανε πως τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια και οι άνεμοι στο Καρπάθιο Πέλαγος θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Αναφορικά με τη θερμοκρασία, οι μέγιστες τιμές της θα κυμανθούν κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα με τον υδράργυρο να αγγίζει μέχρι και τους 27 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο οι ελάχιστες τιμές θα είναι αρκετά χαμηλές, κάτι που σημαίνει ότι η ψύχρα νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα είναι ιδιαίτερα αισθητή. 

Την Τετάρτη προβλέπεται και πάλι ηλιοφάνεια και οι άνεμοι μόνο στην περιοχή των Δωδεκανήσων θα φθάσουν τα 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία να μην αλλάζει σημαντικά. Τέλος, την Πέμπτη στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς στην Αιτωλοακαρνανία ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΣΕ: Μηχανοδηγός σταματά το τρένο στην Ιερά Οδό και τσακώνεται με ελεγκτή που μιλούσε στο κινητό

Ελλάδα / ΟΣΕ: Μηχανοδηγός σταματά το τρένο στην Ιερά Οδό και τσακώνεται με ελεγκτή που μιλούσε στο κινητό

Διασταύρωση Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως - Δείτε τον διάλογο του μηχανοδηγού που έχει σταματήσει την αμαξοστοιχία και καβγαδίζει με τον ατάραχο ελεγκτή της διάβασης που συνέχιζε να μιλά στο κινητό του
LIFO NEWSROOM