Μπλίνκεν για θάνατο Ναρσάλα: Ο κόσμος είναι ασφαλέστερος χωρίς αυτόν, ήταν ένας βάρβαρος τρομοκράτης

Μπλίνκεν για θάνατο Ναρσάλα: Ο κόσμος είναι ασφαλέστερος χωρίς αυτόν, ήταν ένας βάρβαρος τρομοκράτης Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

«Ασφαλέστερος ο κόσμος» χωρίς τον Χασάν Ναρσάλα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Άντονι Μπλίνκεν εν μέσω της έντονης ανησυχίας που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με τη διεθνή κοινότητα να έχει στραμμένο το βλέμμα της για τυχόν εξελίξεις. «Η διπλωματία παραμένει ο καλύτερος και μοναδικός δρόμος για την επίτευξη μεγαλύτερης σταθερότητας στη Μέση Ανατολή», ανέφερε αρχικά ο υπουργός.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, σημείωσε μεταξύ άλλων πως ήταν ένας «βάρβαρος τρομοκράτης», ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για έναν ασφαλέστερο κόσμο μετά τον θάνατο του Χασάν Νασράλα. Υπενθυμίζεται πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα την Παρασκευή.

Παράλληλα, ο Άντονι Μπλίνκεν ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για μια διπλωματική λύση στον Λίβανο. «Η διπλωματία παραμένει ο καλύτερος και μοναδικός δρόμος για την επίτευξη μεγαλύτερης σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και οι ΗΠΑ παραμένουν αφοσιωμένες στην προώθηση αυτών των προσπαθειών με την μορφή του κατεπείγοντος» με σκοπό τη διπλωματική λύση στον Λίβανο και την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, κατέληξε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς οι Ισραηλινοί κατάσκοποι διείσδυσαν στη Χεζμπολάχ- Ο ρόλος της Συρίας και οι προχωρημένες τεχνολογίες

Διεθνή / Πώς οι Ισραηλινοί κατάσκοποι διείσδυσαν στη Χεζμπολάχ - Ο πόλεμος στη Συρία και οι μυστικές υπηρεσίες

Ενώ η Χεζμπολάχ στήριζε τον Άσαντ προσφέροντας ανθρώπινες δυνάμεις και πολεμικό υλικό, έχασε μέρος από τη μυστικότητα και τη συνεκτικότητα που τη χαρακτήριζαν, καθιστώντας τη πιο ευάλωτη στην ισραηλινή διείσδυση
LIFO NEWSROOM