Μέση Ανατολή: Το Ιράν απειλεί ότι θα πλήξει «όλες τις υποδομές» στο Ισραήλ αν υπάρξει ανταπόδοση

Νύχτα αγωνίας στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν εκτόξευσε 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Νύχτα αγωνίας στην Μέση Ανατολή, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν εκτόξευσαν 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ κατά την επίθεση που εξαπολύθηκε το βράδυ.

Όπως μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση ανάμεσά τους, για πρώτη φορά, εκτοξεύθηκαν και υπερηχητικοί πύραυλοι.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, διαβεβαίωσαν πως «το 90%» των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν «πέτυχε τους στόχους τους».

Το Ιράν θα πλήξει «όλες τις υποδομές» του Ισραήλ αν υποστεί επίθεση σε ανταπόδοση για την εκτόξευση 200 πυραύλων στην οποία προχώρησε, προειδοποίησε ο αρχηγός του ιρανικού γενικού επιτελείου στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί.

«Αν το σιωνιστικό καθεστώς, που έχει τρελαθεί, δεν ελεγχθεί από τους αμερικανούς και ευρωπαίους υποστηρικτές του, θελήσει να συνεχίσει τα εγκλήματά του ή να δράσει εναντίον της (εθνικής) κυριαρχίας μας και της εδαφικής ακεραιότητάς μας, θα επαναληφθεί επιχείρηση όπως η αποψινή (σ.σ. χθεσινή), με ακόμη μεγαλύτερη ένταση» και «θα μπουν στο στόχαστρο όλες οι υποδομές του», διεμήνυσε ο στρατηγός Μπαγερί μέσω της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης.

Από τη δική του πλευρά, ο ισραηλινός στρατός διαβεβαίωσε νωρίτερα πως το Ιράν εκτόξευσε περίπου 180 πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν.

Τον Ιούνιο του 2023, το Ιράν αποκάλυψε υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς, που βάφτισε Φάταχ, τονίζοντας πως είναι ικανός να κινείται με ταχύτητα δεκαπενταπλάσια αυτής του ήχου.

Ο τότε πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί διατεινόταν την εποχή πως το συγκεκριμένο όπλο θα αυξήσει την «αποτρεπτική ισχύ» της Ισλαμικής Δημοκρατίας και θα φέρει περισσότερη «ειρήνη και σταθερότητα στη χώρα και στην περιφέρεια».

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι είναι ευέλικτοι και μπορούν να κινούνται σε χαμηλό υψόμετρο, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολο να προβλεφθεί η τροχιά τους και δυσχεραίνει την αναχαίτισή τους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν δίνει την εντολή για την πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Διεθνή / Ιράν: Η στιγμή που ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δίνει εντολή για την επίθεση στο Ισραήλ

Βίντεο όπου ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δίνει εντολή για την επίθεση «Τίμια Υπόσχεση 2» στο Ισραήλ - Για πρώτη φορά, το Ιράν χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους
LIFO NEWSROOM