Ισραήλ: Persona non grata ο Γκουτέρες - Του απαγορεύτηκε η είσοδος στην χώρα

Ισραήλ: Persona non grata ο Γκουτέρες - Του απαγορεύτηκε η είσοδος στην χώρα Facebook Twitter
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες / Φωτ: Getty
0

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, δήλωσε την Τετάρτη ότι απαγορεύει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να εισέλθει στη χώρα λόγω της αποτυχίας του να καταδικάσει "απερίφραστα" τη μαζική πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά της χώρας του.

Λίγο μετά την επίθεση του Ιράν, ο Γκουτέρες καταδίκασε την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στο Ιράν.

«Όποιος δεν μπορεί να καταδικάσει απερίφραστα την αποτρόπαια επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, δεν αξίζει να πατήσει το πόδι του σε ισραηλινό έδαφος», ανέφερε ο Katz σε δήλωσή του. 

«Πρόκειται για έναν Γενικό Γραμματέα που δεν έχει ακόμη καταδικάσει τη σφαγή και τις σεξουαλικές φρικαλεότητες που διέπραξαν οι δολοφόνοι της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ούτε έχει ηγηθεί οποιασδήποτε προσπάθειας για την ανακήρυξή τους σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ένας Γενικός Γραμματέας που παρέχει υποστήριξη σε τρομοκράτες, βιαστές και δολοφόνους της Χαμάς, της Χεζμπολάχ, των Χούτι και τώρα του Ιράν -του μητρικού πλοίου της παγκόσμιας τρομοκρατίας- θα μείνει στην ιστορία του ΟΗΕ ως κηλίδα.

Το Ισραήλ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους πολίτες του και να διατηρεί την εθνική του αξιοπρέπεια, με ή χωρίς τον António Guterres».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Diddy: Τα social media εικάζουν ότι παρενόχλησε τον 15χρονο Τζάστιν Μπίμπερ

Διεθνή / Diddy: Τα δύο βίντεο που τροφοδοτούν τις θεωρίες πως παρενόχλησε τον 15χρονο Τζάστιν Μπίμπερ

«Ο Τζάστιν περνάει τις 48 ώρες του με τον Diddy. Περνάνε τέλεια, καλύτερα από ποτέ. Το πού περνάμε την ώρα μας και το τι κάνουμε, δεν μπορούμε ακριβώς να το αποκαλύψουμε, αλλά σίγουρα είναι το όνειρο κάθε 15χρονου» δήλωνε ο Diddy
LIFO NEWSROOM
Ο αυτοεξόριστος Χουάν Κάρλος γράφει τα απομνημονεύματά του: «Σκάνδαλα εν όψει...»

Διεθνή / Ο αυτοεξόριστος Χουάν Κάρλος γράφει τα απομνημονεύματά του: «Σκάνδαλα εν όψει...»

Για ποια οικονομικά σκάνδαλα και εξωσυζυγικές σχέσεις μιλά στο βιβλίο του ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, διερωτώνται όσοι -πιθανόν- εμπλέκονται στις σκοτεινές υποθέσεις - Έγραψα απομνημονεύματα διότι έχω την αίσθηση ότι μου κλέβουν την ιστορία μου, είπε ο Χουάν Κάρλος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ναόμι Κάμπελ:

Διεθνή / Ναόμι Κάμπελ: Η Unicef διαψεύδει πως ήταν συνεργάτης της φιλανθρωπικής οργάνωσης του μοντέλου

Το διάσημο μοντέλο κατηγορείται ότι τα χρήματα που έμπαιναν στα ταμεία του ιδρύματός της για φιλανθρωπίες, πήγαιναν σε πεντάστερα ξενοδοχεία και προσωπικά έξοδα
LIFO NEWSROOM