Τελ Αβίβ: Ο ήρωας με τις σαγιονάρες που κυνήγησε και σκότωσε τον έναν τρομοκράτη

Τελ Αβίβ Facebook Twitter
0

Ήρωα χαρακτηρίζουν τον άνδρα που επέζησε από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, είναι έφεδρος του ισραηλινού στρατού (IDF) και πυροβόλησε και σκότωσε τον έναν εκ των δύο δραστών της επίθεσης σε στάση του τραμ στο Τελ Αβίβ την Τρίτη (1/10).

Πρόκειται για τον Λεβ Κρίτμαν που αντιμετώπισε τους δύο ενόπλους οι οποίοι σκότωσαν επτά άτομα και τραυμάτισαν 16 στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ στη Γιάφα, μια γειτονιά στο νότιο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία. Η φονική επίθεση συνέβη λίγα λεπτά πριν το Ιράν προχωρήσει σε μπαράζ με περίπου 200 πυραύλους κατά του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να ηχήσουν σειρήνες σε όλη τη χώρα και οι κάτοικοι να τρέξουν στα καταφύγια.

O Κρίτμαν έτρωγε στην παλιά λιμενική περιοχή όταν άκουσε πυροβολισμούς. Χωρίς να διστάσει, έτρεξε στο σημείο. Βίντεο αναρτήθηκαν στα social και σε αυτά φαίνεται ο Λεβ Κρίτμαν, ο οποίος υπηρέτησε έξι μήνες ως έφεδρος στον ισραηλινό στρατό στη Γάζα, να πυροβολεί με ένα όπλο κατά των δραστών ενώ στη συνέχεια αρχίζει να τρέχει. Ο άνδρας φορά ροζ πουκάμισο, βερμούδα και σαγιονάρες. Σε άλλο βίντεο, ο Κρίτμαν εθεάθη να περπατά πίσω από Ισραηλινούς στρατιώτες που έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης.

Μιλώντας στο CNN Channel 11, ο Κρίτμαν εξήγησε ότι κουβαλούσε το προσωπικό του όπλο μετά τη θητεία του στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF). Περιγράφοντας τι συνέβη το βράδυ της Τρίτης (1/10), είπε πώς εντόπισε τους «δύο τρομοκράτες» και τον έναν από εκείνους να κινείται προς το μέρος του.

«Ο άλλος πήγε αλλού αλλά εγώ είμαι εδώ, ακριβώς εδώ που στεκόμαστε και τον αιφνιδίασα από το πλάι, πυροβόλησα. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό, εν μέσω συναγερμού», είπε ο Κρίτμαν, προσθέτοντας ότι αντιλήφθηκε αμέσως ότι πρόκειται για επίθεση.

Σε μια ανάρτηση στο X, ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ αποκάλεσε τον Κρίτμαν «ήρωα που εξουδετέρωσε τους δράστες» στη Γιάφα και ενήργησε «γενναία» στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου καθώς «έσωσε πολλούς ανθρώπους», καλώντας περισσότερους Ισραηλινούς να οπλιστούν.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε την επίθεση της Τρίτης και έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Σε ανάρτηση στο Χ, έγραψαν: «Ήρωας του Ισραήλ. Λεβ Κρίτμαν. Ένας επιζών του φεστιβάλ που έσωσε άτομα και πολέμησε στη Γάζα. Επέστρεψε και αντιμετώπισε τους τρομοκράτες στη Γιάφα, εξολοθρεύοντας τον έναν με θάρρος και σώζοντας δεκάδες από τον θάνατο. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτό το άτομο».

Η αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δύο ένοπλοι ξεκίνησαν τη δολοφονική επίθεση, ανοίγοντας πυρ εναντίον των επιβατών σε τραμ που είχε σταματήσει στον σταθμό στη Γιάφα, συνεχίζοντας την επίθεσή τους στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Οι δράστες αναχαιτίστηκαν από δυνάμεις ασφαλείας και πολίτες που χρησιμοποίησαν δικά τους όπλα», πρόσθεσε η αστυνομία. «Είχαν στην κατοχή τους ένα όπλο τύπου M-16, φυσίγγια και ένα μαχαίρι», συμπλήρωσε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της για τους δράστες.

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν πως οι ένοπλοι ήταν ο Muhammad Mask, 19 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε στο σημείο, και ο Ahmed Himoni, 25 ετών, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά. Η αστυνομία είπε ότι ήταν κάτοικοι στη Χεβρώνα, μια παλαιστινιακή πόλη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Αργότερα, η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Με πληροφορίες από το CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολλανδία: Πρόστιμο 100 ευρώ σε άνδρα που παρενόχλησε γυναίκα στον δρόμο

Διεθνή / Ολλανδία: Πρόστιμο 100 ευρώ σε άνδρα που παρενόχλησε γυναίκα στον δρόμο

Μυστικοί αστυνομικοί περιπολούν στους δρόμους και μοιράζουν κλήσεις για σεξουαλική παρενόχληση που καταγράφουν επί τόπου, με βάση τον νέο, αυστηρότερο νόμο για τη σεξουαλική παρενόχληση σε δημόσιους χώρους
LIFO NEWSROOM
Ποιος ήταν ο Ραουχί Μουσταχά, «το δεξί χέρι του Σινουάρ» που σκοτώθηκε στη Γάζα

Διεθνή / Ποιος ήταν ο Ραουχί Μουσταχά, «το δεξί χέρι του Σινουάρ» που σκοτώθηκε στη Γάζα

Ο Μουσταχά ήταν μεταξύ των ιδρυτών του Γενικού Μηχανισμού Ασφάλειας της Χαμάς μαζί με τον Σινουάρ και συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων για τις δράσεις της οργάνωσης - Κρυβόταν σε υπόγειο σύστημα δωματίων που λειτουργούσε ως αρχηγείο
LIFO NEWSROOM
Μπόρις Τζόνσον: Ακυρώθηκε συνέντευξη με το BBC γιατί του έστειλαν τις σημειώσεις

Διεθνή / Το BBC ακύρωσε συνέντευξη με τον Μπόρις Τζόνσον επειδή του έστειλαν κατά λάθος τις σημειώσεις

Το λάθος μου είναι «ντροπιαστικό» απολογήθηκε η δημοσιογράφος Laura Kuenssberg - Θα ήταν η πρώτη εκ βαθέων συνέντευξη του Μπόρις Τζόνσον από τότε που αντικαταστάθηκε από την πρωθυπουργία
LIFO NEWSROOM
Το ναυάγιο της γαλέρας Σαν Χοσέ το 1708 και ο «πόλεμος» Ισπανίας, Κολομβίας, Περού και Βολιβίας για τον θησαυρό των 18 δισ.

Διεθνή / Το ναυάγιο της γαλέρας Σαν Χοσέ το 1708 και ο «πόλεμος» Ισπανίας, Κολομβίας, Περού και Βολιβίας για τον θησαυρό των 18 δισ.

Η ισπανική γαλέρα Σαν Χοσέ βυθίστηκε το 1708 στα ανοιχτά της Κολομβίας, αλλά η λατινοαμερικανική χώρα θα πρέπει να δώσει μάχη για να την κρατήσει
LIFO NEWSROOM
Η Μελάνια κατά της «γραμμής Τραμπ» για τις αμβλώσεις: «Επιτακτικό να εγγυόμαστε αυτονομία»

Διεθνή / Η Μελάνια κατά της «γραμμής Τραμπ» για τις αμβλώσεις: «Επιτακτικό να εγγυόμαστε αυτονομία»

Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι «ελεύθερες από κάθε παρέμβαση ή πίεση από την πλευρά της κυβέρνησης», υπογραμμίζει η Μελάνια Τραμπ, στην αυτοβιογραφία της που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα
LIFO NEWSROOM