ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Η Ιαπωνία έφτιαξε τον μικρότερο Κύβο του Ρούμπικ - Λύνεται με ένα τσιμπιδάκι

Η Ιαπωνία έφτιαξε τον μικρότερο Κύβο του Ρούμπικ - Λύνεται με ένα τσιμπιδάκι Facebook Twitter
0

Η ιαπωνική εταιρεία παιχνιδιών MegaHouse αποκάλυψε έναν μικροσκοπικό Κύβο του Ρούμπικ, που μπορεί να χρειαστείτε ένα τσιμπιδάκι για να τον λύσετε.

Κάθε όψη του κύβου, που είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, έχει διάμετρο περίπου πέντε χιλιοστά (περίπου 0,2 ίντσες). 

Αυτός ο κύβος, με βάρος μόλις 0,3 γραμμάρια, διατέθηκε για προπαραγγελία στο site της MegaHouse χθες, Πέμπτη 3/10, με τις παραδόσεις να αναμένονται τον ερχόμενο Απρίλιο.

«Ο Κύβος του Ρούμπικ είναι μήκους 5 χιλιοστών», δήλωσε ο Kiyokazu Saito, πρόεδρος της Iriso Precision, της εταιρείας που εισήχθη για την κοπή ακριβείας, σε ένα προωθητικό βίντεο για την παιχνιδοποιό. δικτυακός τόπος.

Η MegaHouse είπε στο CNN ότι η εταιρεία ξεκίνησε να το συνθέτει πριν από τέσσερα χρόνια, αρχίζοντας τη διαδικασία παραγωγής του το 2022.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος κύβος μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες τον Αύγουστο.

Ο  μικροσκοπικός κύβος έσπασε το ρεκόρ του Βρετανού σχεδιαστή παζλ Τόνι Φίσερ το 2016, όταν «τρόμαξε» τους θαυμαστές με μια έκδοση 5,6 χιλιοστών.

Όσο για το πόσο κοστίζει, η τιμή υποδηλώνει ότι είναι πιθανό να είναι ένα συλλεκτικό αντικείμενο. Eπίσης, ο κάθε κύβος έχει και ένα σταντ όπου αναγράφεται «ο μικρότερος Κύβος του Ρούμπικ στον κόσμο».

Πάνω από 500 εκατομμύρια κύβοι έχουν πουληθεί από τότε που ο Ούγγρος εφευρέτης Έρνο Ρούμπικ το δημιούργησε το 1974.

Με πληροφορίες από το CNN

Τech & Science
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τηλεσκόπιο Webb της NASA ανιχνεύει ίχνη διοξειδίου του άνθρακα στην επιφάνεια του φεγγαριού του Πλούτωνα

Τech & Science / Το τηλεσκόπιο Webb της NASA ανιχνεύει ίχνη διοξειδίου του άνθρακα στην επιφάνεια του φεγγαριού του Πλούτωνα

Προηγούμενες έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της πτήσης του διαστημικού σκάφους New Horizons της NASA το 2015, είχαν αποκαλύψει ότι η επιφάνεια του Χάροντα καλύπτεται κυρίως από πάγο
LIFO NEWSROOM