Διπλή γυναικοκτονία με αποκεφαλισμό στην Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη: Νεαρός σκότωσε δύο γυναίκες και αυτοκτόνησε - Αποκεφάλισε τη μία και πέταξε το κεφάλι της από τείχη Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Με μια διπλή γυναικοκτονία ήρθαν αντιμέτωπες οι αρχές του Δήμου Φατίχ στην Κωνσταντινούπολη.

Τουρκικά μέσα, αναφέρουν ότι ένας 19χρονος, προέβη σε διπλή γυναικοκτονία, σκοτώνοντας τις δύο νεαρές την ίδια μέρα, με λίγες ώρες διαφορά.

Αφού είχε πρώτα δολοφονήσει τη μία νεαρή, η οποία λέγεται ότι ήταν και η σύντροφός του, ο δράστης, προχώρησε στη δολοφονία ακόμη μιας γυναίκας, την οποία αποκεφάλισε. «Ένα άτομο πήδηξε από τα ιστορικά τείχη της πόλης αφού έκοψε το κεφάλι μιας κοπέλας» γράφει η Anadolu'da Bugün, αναφερόμενη στο δεύτερο θύμα, του οποίου το κεφάλι πέταξε από τα βυζαντινά τείχη στη συνοικία του Εντιρνέ Καπού. Στα μέσα, γράφεται ότι η δεύτερη γυναίκα που σκότωσε, ήταν πρώην σύντροφός του.

Στη συνέχεια, ο εθισμένος σε ναρκωτικά χρήστης, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ο έρευνες για τη διπλή γυναικοκτονία συνεχίζονται, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες έδρασε ο 19χρονος, στην Κωνσταντινούπολη.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το bianet για τις γυναικοκτονίες στην Τουρκία, το 2023 δολοφονήθηκαν 333 γυναίκες και μάλιστα αυτή ήταν η τρίτη χρονιά στη σειρά κατά την οποία περισσότερες από 320 γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους από τα χέρια ανδρών.

Ειδικότερα το 2023, οι άνδρες σκότωσαν τουλάχιστον 333 γυναίκες, παρενόχλησαν τουλάχιστον 355 γυναίκες, κακοποίησαν 123 παιδιά, άσκησαν βία σε 745 γυναίκες και βίασαν 18 γυναίκες.

Ακόμα οι άνδρες ανάγκασαν τουλάχιστον 371 γυναίκες να εργαστούν στο σεξ. Οι θάνατοι 270 γυναικών αναφέρθηκαν στον Τύπο ως «ύποπτοι» και οι άνδρες σκότωσαν τουλάχιστον 28 παιδιά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM