ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν αυστηροποιεί τη μεταναστευτική πολιτική ενόψει εκλογών

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν αυστηροποιεί τη μεταναστευτική πολιτική ενόψει εκλογών Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα παρατείνει ένα διετές πρόγραμμα που επιτρέπει σε μετανάστες από ορισμένες χώρες έθνη να εισέλθουν στις ΗΠΑ, εφόσον ήρθαν με αεροπλάνο και έχουν χορηγό. 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2022 για τους μετανάστες από τη Βενεζουέλα και ήταν μια προσπάθεια να παράσχει μια εναλλακτική νόμιμη οδό για τους μετανάστες που έρχονταν όλο και συχνότερα στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, ενώ η κυβέρνηση κατέστειλε ταυτόχρονα μέτρα κατά των παράνομων διελεύσεων. Αργότερα επεκτάθηκε για όσους έφταναν στις ΗΠΑ από την Κούβα, την Αϊτή και τη Νικαράγουα. Το πρόγραμμα τους επέτρεπε να ζουν και να εργάζονται στις ΗΠΑ για δύο χρόνια, ενώ αναζητούσαν άλλο νομικό καθεστώς. 

Η απόφαση έρχεται μόλις ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, καθώς η Δημοκρατική Κάμαλα Χάρις επιχειρεί να προβάλει μια πιο σκληρή στάση στο θέμα της μετανάστευσης. Ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ έχει χλευάσει τις μεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν και τις τελευταίες εβδομάδες προσβάλλει όλο και περισσότερο και διαδίδει ψέματα για τους μετανάστες στις ΗΠΑ, ιδίως για τους Αϊτινούς.

Οι αξιωματούχοι της Εσωτερικής Ασφάλειας δήλωσαν την Παρασκευή () ότι όσοι συμπληρώνουν δύο χρόνια πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άλλου είδους νομικό καθεστώς, να αναχωρήσουν από τη χώρα ή να αντιμετωπίσουν την απέλαση. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαδρομές για πολλές από τις εθνικότητες, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου «προσωρινού προστατευόμενου καθεστώτος» για τις μεταναστευτικές ροές από τη Βενεζουέλα και την Αϊτή προς τις ΗΠΑ, λόγω ακραίας βίας, αναταραχών ή καταστροφικών φυσικών καταστροφών στις χώρες αυτές.

«Αυτή η διετής περίοδος είχε ως στόχο να επιτρέψει στα άτομα να αναζητήσουν ανθρωπιστική βοήθεια ή άλλα μεταναστευτικά οφέλη για τα οποία μπορεί να είναι επιλέξιμα, και να εργαστούν και να συνεισφέρουν στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε η εκπρόσωπος της Εσωτερικής Ασφάλειας Naree Ketudat. Οι νέοι μετανάστες στα σύνορα μπορούν ακόμη να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα και δεν επηρεάζει όσους προέρχονται από το Αφγανιστάν ή την Ουκρανία.

*Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM
Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM