Ο παραμορφωμένος ηθοποιός Άνταμ Πίρσον υποδύεται τον εαυτό του κι ελπίζει στην αποδοχή

Ο παραμορφωμένος ηθοποιός Άνταμ Πίρσον υποδύεται τον εαυτό του κι ελπίζει στην αποδοχή Facebook Twitter
0

Ο Βρετανός ηθοποιός Άνταμ Πίρσον που έχει παραμορφωμένο πρόσωπο, εξαιτίας της πάθησής του αποφάσισε να υποδυθεί τον εαυτό του στη νέα του ταινία, ελπίζοντας πως το κοινό θα τον αποδεχθεί όπως είναι. 

Ο Πίρσον, 39 ετών, πάσχει από νευροϊνωμάτωση τύπου 1 (NF1), μια γενετική πάθηση που προκαλεί όγκους, οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι καλοήθεις και αναπτύσσονται κατά μήκος των νεύρων του.

Έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στην ταινία Under the Skin το 2013, και είπε στο Sky News: «Υπάρχουν δύο τρόποι για να χάσεις την ανωνυμία σου σε μια κοινωνία - είτε να γίνεις διάσημος είτε να έχεις μια παραμόρφωση, οπότε "πυροβόλησα τον εαυτό μου και στα δύο πόδια" στην περίπτωση αυτή».

Ο ίδιος δηλώνει πως θέλει να ενθαρρύνει την αποδοχή της κατάστασής του και είπε ότι όποιος επιλέξει να πάρει έναν «όρκο σχεδόν ευγενούς σιωπής» για να αποφύγει ένα «πολιτικά ορθό ναρκοπέδιο» μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. «Η ευγένεια πάει πολύ μακριά», πρόσθεσε.

Ο Πίρσον πρωταγωνιστεί μαζί με τον Σεμπάστιαν Σταν της Marvel στο δράμα A Different Man, που μιλά για έναν ηθοποιό με NF1 που υποβάλλεται σε ιατρική δοκιμή που αφαιρεί με επιτυχία τους όγκους στο πρόσωπό του.

Φτιαγμένη από την A24, η ταινία εξερευνά κοινωνικούς κανόνες και το ζήτημα της αυτοπεποίθησης και ελπίζει να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για ανοιχτές και ειλικρινείς συνομιλίες. Ο συμπρωταγωνιστής του, Σταν, ο οποίος υποδύεται τον Edward, τον πρωταγωνιστή της ταινίας, χρησιμοποιεί προσθετικά για να μιμηθεί τα συμπτώματα της νευροϊνωμάτωσης και βγήκε δημόσια με την εμφάνιση αυτή για να δει πώς θα αντιδράσουν οι άνθρωποι.

Είπε ότι δεν υπάρχει «τίποτα πιο συνειδητό ή απομονωτικό από αυτή την εμπειρία. Το μέρος της αναγνώρισης είναι μια παρόμοια έννοια του να είσαι δημόσια περιουσία, όπως και να είσαι διαφορετικός ή ανάπηρος ή παραμορφωμένος, αλλά ήταν 20 φορές πιο έντονο».

«Νιώθεις τη μετατόπιση της ενέργειας και αισθάνεσαι τη δυσφορία», πρόσθεσε.

Ο ηθοποιός, ο οποίος υποδύεται τον Ντόναλντ Τραμπ στην επερχόμενη ταινία The Apprentice, είπε ότι τον έκανε να σκεφτεί πόσο εστιασμένη είναι η κοινωνία στη φυσική εμφάνιση. Είπε ότι συχνά κάνουμε τεράστιες προσπάθειες για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, ελπίζοντας ότι «κάτι θα αλλάξει στο εσωτερικό. Αλλά δεν θα χρειαστεί, όσο παίρνετε αποφάσεις που βασίζονται στο πώς πιστεύετε ότι οι άνθρωποι θέλουν να είστε».

Ήταν ένας αγώνας για να βρούμε χρηματοδότηση για το A Different Man, γραμμένο από τον Aaron Schimberg, έως ότου ο Stan αποφάσισε να συμμετάσχει, είπε ο Πίρσον.

Ο Ρουμάνο-Αμερικανός ηθοποιός, 42 ετών, θέλει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα που διαθέτει για να ρίξει φως σε σημαντικές ιστορίες. «Καθώς μεγάλωνα, σίγουρα ένιωθα μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης για το είδος της δουλειάς στην οποία ασχολούμαι και νομίζω ότι ένα από αυτά τα πράγματα είναι να βρίσκω έργα με τα οποία νιώθω ότι μιλάω για κάτι, αυτό, κάντε σημαντικές, δύσκολες ερωτήσεις και έχετε κινηματογραφιστές που είναι ατρόμητοι και δεν φοβούνται να πάνε εκεί», είπε.


Με πληροφορίες από Sky News
 

 
 
 
 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΞ: Έβγαλε το νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Πολιτισμός / ΛΕΞ: Έβγαλε νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Τα χρόνια έχουν περάσει, οι καιροί έχουν αλλάξει και ο καλλιτέχνης της ραπ σκηνής με τα γεμάτα γήπεδα «σα να παίρνουμε πρωτάθλημα» φροντίζει να εξελίσσεται και να μην μένει στα παλιά
LIFO NEWSROOM
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Πολιτισμός / Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Η έκθεση «Χέρι με χέρι: Γλυπτική και Χρώμα στην Ισπανική Χρυσή Εποχή», καταδεικνύει ότι ο δυτικός καλλιτεχνικός κανόνας δεν έκανε διακρίσεις σε βάρος ορισμένων καλλιτεχνών μόνο λόγω γεωγραφίας και φύλου, αλλά και λόγω των υλικών που χρησιμοποιούσαν
LIFO NEWSROOM
Κίλιαν Μέρφι

Πολιτισμός / Ο Κίλιαν Μέρφι, ο Νόμος του Μέρφι και η Μαριόν Κοτιγιάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Η κινηματογραφική μεταφορά των «Μικρών Πραγμάτων σαν κι Αυτά», ένα εγχώριο εμπορικό στοίχημα από τον σκηνοθέτη της «Ευτυχίας» και τρεις ακόμα επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ