Τέιλορ Σουίφτ: Είναι η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο - Πώς εκθρόνισε τη Ριάνα

Τέιλορ Σουίφτ: Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Instagram
0

Η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο με εκτιμώμενη περιουσία 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια έγινε η Τέιλορ Σουίφτ, ξεπερνώντας τη Ριάνα, η οποία φέρεται να έχει καθαρή περιουσία 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια εμφανίστηκε, φέτος τον Απρίλιο, στην ετήσια λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes για πρώτη φορά και στις 5 Οκτωβρίου από το περιοδικό ανανεώθηκαν τα στοιχεία για την περιουσιακή της κατάσταση, καθώς συμπεριλήφθηκαν τα έσοδα από την περιοδεία της «Eras» και οι πωλήσεις του μουσικού της καταλόγου.

Το Forbes εκτιμά ότι η Τέιλορ Σουίφτ έχει εισπράξει 600 εκατομμύρια δολάρια από τα δικαιώματα και τις περιοδείες της και άλλα 600 εκατομμύρια δολάρια από τον μουσικό κατάλογό της.

Μεγάλο μέρος των εσόδων προέρχεται από τα άλμπουμ που ηχογράφησε εκ νέου η τραγουδίστρια, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τον έλεγχο των κορυφαίων ηχογραφήσεων της. Η πιο πρόσφατη ήταν η επανακυκλοφορία του άλμπουμ της «1989» του 2014, που ξεπέρασε τις πωλήσεις του αρχικού δίσκου.

Το Forbes αναφέρει επίσης, ότι κέρδισε 125 εκατομμύρια δολάρια από ακίνητα και φέρεται να εισέπραξε επίσης 100 εκατομμύρια δολάρια μόνο από τα δικαιώματα streaming στο Spotify πέρυσι, χάρη στα άλμπουμ «Midnights» του 2022 και «1989 (19 Έκδοση Taylor)».

Η Τέιλορ Σουίφτ βρίσκεται επίσης, στο νούμερο 2 της λίστας με τους πλουσιότερους μουσικούς, ανεξάρτητα από φύλο, με τον Jay-Z να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με περιουσία που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Bloomberg ανέφερε ότι η Σουίφτ έγινε δισεκατομμυριούχος τον Οκτώβριο του 2023, χάρη στα νέα της άλμπουμ, την περιοδεία «Eras», την πρώτη με εισπράξεις ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και την ταινία από τις συναυλίες της που κατέρριψε κάθε ρεκόρ.

Να σημειωθεί βέβαια, ότι, σύμφωνα με το Forbes, η Ριάνα διατηρεί τον τίτλο της «πιο πλούσιας γυναίκας μουσικού όλων των εποχών», καθώς η περιουσία της κάποτε ανερχόταν σε 1,77 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τέρας του Λοχ Νες και ο μύθος του «ζουν»: Καπετάνιος υποστηρίζει πως το εντόπισε με σόναρ

Διεθνή / Το τέρας του Λοχ Νες και ο μύθος του «ζουν»: Καπετάνιος υποστηρίζει πως το εντόπισε με σόναρ

Παρά τις επιστημονικές διαψεύσεις, οι εικασίες για το θαλάσσιο ερπετό που σύμφωνα με τον μύθο ζει στη λίμνη Λοχ Νες επιμένουν να επανέρχονται στη διεθνή ειδησεογραφία 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
ρωσος εμπορος οπλων

Διεθνή / WSJ: Ο Ρώσος «έμπορος του θανάτου» επέστρεψε στο διεθνές εμπόριο όπλων μετά την απελευθέρωσή του από τις ΗΠΑ

Φέρεται να προσπαθεί να μεσολαβήσει για την πώληση μικρών όπλων στους Χούτι της Υεμένης - Ελληνοαμερικανός ο δικηγόρος της που τον εκπροσώπησε στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η πραγματικότητα στη Γάζα όπως τη βίωσαν εθελοντές γιατροί: «Για πρώτη φορά ευχήθηκα να μην επιβιώσει ασθενής»

Διεθνή / Η πραγματικότητα στη Γάζα όπως τη βίωσαν εθελοντές γιατροί: «Για πρώτη φορά ευχήθηκα να μην επιβιώσει ασθενής»

«Είδαμε παιδιά με τραύματα από μία μόνο σφαίρα στο κεφάλι, κάτι που πρέπει να συμπεράνετε ότι αποτελεί σκόπιμη κίνηση» καταγγέλλει ένας χειρουργός
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Το προφίλ των πέντε βιαστών της Ζιζέλ που θα εξεταστούν αυτή την εβδομάδα

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Συνταξιούχος, άνεργος και άλλοι τρεις από τους 50 βιαστές της ναρκωμένης Ζιζέλ στο εδώλιο

Αυτή την εβδομάδα θα εξεταστούν στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν 5 από τα τέρατα που βίαζαν την Ζιζέλ Πελικό - Τι ισχυρίζονται ο Ντιντιέ Σ., ο Καρίμ Σ., ο Βενσάν Σ., ο Ζαν Μαρκ Λ. και ο Πατρίκ Α.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ