Ισραήλ: Ρουκέτες της Χεζμπολάχ κατά στρατιωτικής βάσης κοντά στο Τελ Αβίβ

Ρουκέτες της Χεζμπολάχ κατά στρατιωτικής βάσης κοντά στο Τελ Αβίβ Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Γκλιλότ, κοντά στο Τελ Αβίβ, αφιερώνοντας την επίθεση στη μνήμη του ηγέτη του κινήματος Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου σε ισραηλινό πλήγμα.

Στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται η μεγαλύτερη βάση των υπηρεσιών πληροφοριών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), καθώς και το αρχηγείο της Μοσάντ, υπογραμμίζουν οι Times of Israel. Είχε γίνει ξανά στόχος επίθεσης της Χεζμπολάχ τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με ενημέρωση των IDF, εκτοξεύτηκαν πέντε ρουκέτες από τον Λίβανο, ορισμένες αναχαιτίστηκαν και άλλες έπεσαν στο ύπαιθρο χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς ή σημαντικές υλικές ζημιές.

Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε μέχρι την υλοποίηση των ιερών αποστολών μας

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε την Δευτέρα  στους συμπατριώτες του να συνεχίσει τη μάχη μέχρι την υλοποίηση των πολεμικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνησή του, στο τηλεοπτικό διάγγελμά του για την επέτειο του ενός χρόνου από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

«Καθορίσαμε τους στόχους του πολέμου και αυτή τη στιγμή τους υλοποιούμε: να ανατρέψουμε τη Χαμάς (στη Λωρίδα της Γάζας), νε φέρουμε όλους τους ομήρους στο σπίτι, τους ζωντανούς όπως και τους νεκρούς. Πρόκειται για μια ιερή αποστολή, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να την επιτύχουμε», είπε ο Νετανιάχου.

«Ιερή αποστολή» χαρακτήρισε και τους δύο άλλους στόχους του πολέμου που έχει θέσει η κυβέρνηση: «την εξάλειψη κάθε μελλοντικής απειλής, προερχόμενης από τη Λωρίδα της Γάζας, για το Ισραήλ» και «την επιστροφή των κατοίκων του νότιου και βόρειου (Ισραήλ) με ασφάλεια στα σπίτια τους».

«Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε», επανέλαβε πολλές φορές, αναφερόμενος στους στόχους αυτούς. «Δεν θα εγκαταλείψω», υποσχέθηκε, σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση των ομήρων.

«Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε και μαζί θα κερδίσουμε (…) Η νίκη εγγυάται την αιωνιότητα», είπε ο Νετανιάχου.

«Η 7η Οκτωβρίου θα συμβολίζει για τις επόμενες γενιές το τίμημα της αναγέννησής μας και αυτό θα τους αποδεικνύει την αποφασιστικότητά μας και τη δύναμη του πνεύματός μας», προέβλεψε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

John Hopfield και Geoffrey Hinton: Ποιοι είναι πρωτοπόροι της τεχνητής νοημοσύνης που τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσικής 2024

Διεθνή / John Hopfield και Geoffrey Hinton: Ποιοι είναι πρωτοπόροι της τεχνητής νοημοσύνης που τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσικής 2024

Η απονομή του Νόμπελ Φυσικής 2024 στους Hopfield και Hinton επιβραβεύει τις θεμελιώδεις ανακαλύψεις τους, οι οποίες έθεσαν τα θεμέλια για τη σύγχρονη τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Φυσικής 2024: Στους John Hopfield και Geoffrey Hinton – Για τα τεχνητά νευρωνικά δίκτυα

Διεθνή / Νόμπελ Φυσικής 2024: Στους John Hopfield και Geoffrey Hinton – Για τα τεχνητά νευρωνικά δίκτυα

Τα επιτεύγματα των δύο επιστημόνων αποτελούν βασικούς πυλώνες της φυσικής επιστήμης, ανοίγοντας νέους δρόμους στη χρήση των υπολογιστών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Ο πρώτος άνδρας που καταδικάστηκε για ναζιστικό χαιρετισμό στην πολιτεία Βικτώρια

Διεθνή / Αυστραλία: Ο πρώτος άνδρας που καταδικάστηκε για ναζιστικό χαιρετισμό στην πολιτεία Βικτώρια

Το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Αυστραλίας είχε νομοθετήσει τον Δεκέμβριο την απαγόρευση της δημόσιας εκτέλεσης του ναζιστικού χαιρετισμού ή της δημόσιας επίδειξης και εμπορίας ναζιστικών συμβόλων μίσους σε όλη τη χώρα
LIFO NEWSROOM