Τυφώνας Μίλτον: Πότε φτάνει στη Φλόριντα- Ποιες περιοχές θα σαρώσει

Τυφλώνας Μίλτον: Πότε φτάνει στη Φλόριντα- Ποιες περιοχές θα σαρώσει Facebook Twitter
Τυφώνας Milton/ Φωτ.: EPA
0

Ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν καταγραφεί στον Κόλπο του Μεξικού, ο τυφώνας Μίλτον, κατευθύνεται προς τις δυτικές ακτές της Φλόριντα, με αναμενόμενο «χτύπημα»  το βράδυ της Τετάρτης, κοντά στα μεσάνυχτα. 

Σε παραθαλάσσιες περιοχές, όπως στην περιοχή του κόλπου της Τάμπα και νοτιότερα, επικρατεί ανησυχία για τον τυφώνα Μίλτον, καθώς χιλιάδες κάτοικοι έχουν ανταποκριθεί στις προειδοποιήσεις για εκκενώσεις και έχουν μετακινηθεί στην ενδοχώρα.

Ο τυφώνας Milton, που έχει ήδη ενταχθεί στην κατηγορία 4 από το πρωί της Τετάρτης, αναμένεται να φτάσει στην ξηρά κοντά στη Σαρασότα, με καταστροφικό κύμα καταιγίδας που θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 15 πόδια.

Από το απόγευμα της Τετάρτης, αναμένεται να προκαλέσει ανέμους ταχύτητας άνω των 58 μιλίων την ώρα (m.p.h.), φτάνοντας σε ορισμένες περιοχές επίπεδα που θεωρούνται καταστροφικά. Μεταξύ των πόλεων που αναμένεται να πληγούν σοβαρά είναι το Νάπολι, το Πορτ Σάρλοτ και η Τάμπα. Οι καταιγίδες θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανεμοστρόβιλους, αυξάνοντας τον κίνδυνο καταστροφών στο κεντρικό και νότιο τμήμα της πολιτείας.

Τυφλώνας Μίλτον: Πότε φτάνει στη Φλόριντα- Ποιες περιοχές θα σαρώσει Facebook Twitter
Φωτ.: New York Times

Οι αρχές της Φλόριντα έχουν εκδώσει υποχρεωτικές εντολές εκκένωσης για εκατομμύρια κατοίκους. Πολλοί από αυτούς που εγκατέλειψαν τις περιοχές τη Δευτέρα και την Τρίτη βρέθηκαν αντιμέτωποι με μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα και καθυστερήσεις σε πρατήρια καυσίμων. Σε περιοχές όπως η κομητεία Charlotte και η Citrus, οι κάτοικοι ζουν σε ζώνες υψηλού κινδύνου και έχουν λάβει αυστηρές οδηγίες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τυφώνας Μίλτον: Προετοιμασία έκτακτης ανάγκης

Ο κίνδυνος από το κύμα καταιγίδας, δηλαδή την άνοδο των υδάτων λόγω των ισχυρών ανέμων, αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από τυφώνες. Εάν συμπέσει με την παλίρροια, μπορεί να πλημμυρίσει παραθαλάσσιες περιοχές σε πόλεις όπως η Τάμπα και το Φορτ Μάγιερς, με ενδεχόμενο ύψος νερού να φτάνει τα 15 πόδια.

Τυφώνας Μίλτον: Πότε φτάνει στη Φλόριντα- Ποιες περιοχές θα σαρώσει Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, επιβεβαίωσε ότι περίπου 8.000 μέλη της Εθνικής Φρουράς έχουν κινητοποιηθεί, ενώ σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, όλες οι απαιτούμενες ενισχύσεις και πόροι έχουν εγκριθεί. Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να παραμείνουν ενήμεροι και να ακολουθούν τις οδηγίες για τη δική τους ασφάλεια.

Τυφώνας Μίλτον: Πότε φτάνει στη Φλόριντα- Ποιες περιοχές θα σαρώσει Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και οι κάτοικοι καλούνται να προετοιμαστούν για τον ερχομό ενός από τους πιο ισχυρούς τυφώνες της χρονιάς.

Τυφώνας Μίλτον: Πότε φτάνει στη Φλόριντα- Ποιες περιοχές θα σαρώσει Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς το Καμερούν προσπαθεί να πείσει ότι ο πρόεδρός του δεν έχει πεθάνει

Διεθνή / Πώς το Καμερούν προσπαθεί να πείσει ότι ο πρόεδρός του δεν έχει πεθάνει

Η απουσία του Μπιά από δημόσιες εμφανίσεις, και ιδιαίτερα η ακύρωση της συμμετοχής του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στη σύνοδο της Διεθνούς Οργάνωσης Γαλλοφωνίας στο Παρίσι, είχε τροφοδοτήσει φήμες για σοβαρή ασθένεια ή ακόμα και θάνατο
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί στρατιώτες απειλούν Νετανιάχου: Ή συμφωνείς σε εκεχειρία ή σταματάμε να πολεμάμε

Διεθνή / Ισραηλινοί στρατιώτες απειλούν Νετανιάχου: Ή συμφωνείς σε εκεχειρία ή σταματάμε να πολεμάμε

«Εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει αμέσως πορεία και δεν εργαστεί για να εξασφαλίσει μια συμφωνία για να φέρει τους ομήρους στο σπίτι, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε», λένε οι Ισραηλινοί στρατιώτες
LIFO NEWSROOM
Beyoncé και Jay-Z αντέδρασαν για πρώτη φορά σε κατηγορίες που τους συνδέουν με την υπόθεση του Diddy

Διεθνή / Beyoncé και Jay-Z αντέδρασαν για πρώτη φορά σε κατηγορίες που τους συνδέουν με την υπόθεση του Diddy

Η τραγουδίστρια Jaguar Wright ήταν καλεσμένη του Piers Morgan και διαιώνισε με έναν τρόπο, τη φημολογία της εμπλοκής τους στην εγκληματική δράση του ράπερ, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση του ζευγαριού
LIFO NEWSROOM