Ο τυφώνας Μίλτον «σαρώνει» την Φλόριντα - Νεκροί στο Σεν Λούσι

Ο τυφώνας Μίλτον «σαρώνει» την Φλόριντα - Νεκροί στο Σεν Λούσι Facebook Twitter
Φωτ: APE
0

Ο τυφώνας Μίλτον πλήττει σήμερα τη δυτική ακτή της Φλόριντα με ισχυρές καταιγίδες καταστρέφοντας σπίτια και προκαλώντας διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, την ώρα που επιβεβαιώθηκαν δύο θάνατοι στο Σεν Λούσι. 

Ο Μίλτον άρχισε να πλήττει τη Φλόριντα περίπου στις 20:30 (τοπική ώρα) 03:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, εξασθενημένος στην Κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, με ταχύτητα ανέμων 195 χλμ / ώρα, κοντά στη νήσο Σιέστα Κι, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC).

Στις 23:00 (τοπική ώρα) 06:00 ώρα Ελλάδας η ταχύτητα των ανέμων είχε μειωθεί στα 165 χλμ / ώρα υποβιβάζοντας τον Μίλτον στην Κατηγορία 2, ενώ εξακολουθεί να θεωρείται ακραία επικίνδυνος.

Το μάτι του κυκλώνα βρίσκονταν σε απόσταση 120 χλμ νοτιοδυτικά του Ορλάντο, στο κέντρο της Φλόριντα.

Δείτε live εικόνα από τη Φλόριντα

Ο αριθμός των σπιτιών και των επιχειρήσεων χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα έχει ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο, σύμφωνα με έναν ιστότοπο παρακολούθησης. 

Η ιστοσελίδα poweroutage.us ανέφερε τον μεγαλύτερο αριθμό διακοπών στην κομητεία Hardee, καθώς και στις γειτονικές κομητείες Sarasota και Manatee.

Οι «άγριοι» άνεμοι συνεχίζουν να μαστιγώνουν την Τάμπα - μία από τις μεγάλες πόλεις που επλήγησαν από τον τυφώνα Μίλτον.  Πλάνα που καταγράφηκαν από δημοσιογράφο του αμερικανικού συνεργαζόμενου δικτύου NBC δείχνουν ισχυρούς ανέμους να παρασύρουν δέντρα.

Ο Μίλτον έριξε περίπου 40 εκατοστά βροχής σε Ταμπα και Σεν Πιτερσμπεργκ

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε ανεμοστρόβιλο που έπληξε την κομητεία Σεντ Λούσι - καθώς πλησίαζε ο τυφώνας Μίλτον, σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Περιφέρειας του Σεντ Λούσι επιβεβαίωσε τους θανάτους στο NBC και ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Η νοτιοανατολική περιοχή, η οποία βρίσκεται στο Φορτ Πιρς, επλήγη από έναν από τους πολυάριθμους ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την πολιτεία χθες το πρωί, με αφορμή τον τυφώνα. 

Ο σερίφης Κιθ Πίρσον δήλωσε στο NBC ότι ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε την κοινότητα Spanish Lakes Country Club γύρω στις 4.30 μ.μ. τοπική ώρα.  Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε ότι υπήρξαν 19 επιβεβαιωμένοι ανεμοστρόβιλοι σε ολόκληρη την πολιτεία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συνέβη με την πολυτελή βίλα των αδελφών Μενέντεζ μετά τη δολοφονία των γονιών τους

Διεθνή / Τι συνέβη με την πολυτελή βίλα των αδελφών Μενέντεζ μετά τη δολοφονία των γονιών τους

Παρά την ιστορία της, η κατοικία παραμένει ένα πολυτελές ακίνητο για τους υπερ-πλούσιους, προσφέροντας ιδιωτικότητα και εκλεπτυσμένο στιλ σε μια από τις πιο εμβληματικές περιοχές του Beverly Hills
LIFO NEWSROOM
Η κρίση μόλυνσης του Perrier και οι συνέπειές της

Διεθνή / Η κρίση μόλυνσης του νερού της Perrier και οι συνέπειές της

Η Nestlé SA, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Perrier, δέχτηκε πρόστιμο €2 εκατομμυρίων, κατηγορούμενη για απάτη, καθώς φιλτράριζε το νερό χρησιμοποιώντας παράνομες μεθόδους για μεταλλικά νερά που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι φυσικά
LIFO NEWSROOM
Πώς το Καμερούν προσπαθεί να πείσει ότι ο πρόεδρός του δεν έχει πεθάνει

Διεθνή / Πώς το Καμερούν προσπαθεί να πείσει ότι ο πρόεδρός του δεν έχει πεθάνει

Η απουσία του Μπιά από δημόσιες εμφανίσεις, και ιδιαίτερα η ακύρωση της συμμετοχής του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στη σύνοδο της Διεθνούς Οργάνωσης Γαλλοφωνίας στο Παρίσι, είχε τροφοδοτήσει φήμες για σοβαρή ασθένεια ή ακόμα και θάνατο
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί στρατιώτες απειλούν Νετανιάχου: Ή συμφωνείς σε εκεχειρία ή σταματάμε να πολεμάμε

Διεθνή / Ισραηλινοί στρατιώτες απειλούν Νετανιάχου: Ή συμφωνείς σε εκεχειρία ή σταματάμε να πολεμάμε

«Εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει αμέσως πορεία και δεν εργαστεί για να εξασφαλίσει μια συμφωνία για να φέρει τους ομήρους στο σπίτι, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε», λένε οι Ισραηλινοί στρατιώτες
LIFO NEWSROOM