Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις της "Αρραβωνιαστικιάς του Αχιλλέα" της Άλκης Ζέης, την Άνοιξη στο Θέατρο Μεταξουργείο, συνεχίζονται για 2η χρονιά, από το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024.

 

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που αυτό το μυθιστόρημα, που αγαπήθηκε, διαβάστηκε και συνεχίζει να διαβάζεται  από πολλές γενιές αναγνωστών, παρουσιάζεται επί σκηνής. Η παράσταση έλαβε εγκωμιαστικά σχόλια από τους κριτικούς και το κοινό.

 

«Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» είναι ένα μυθιστόρημά, που συμπυκνώνει την ιστορία μιας γενιάς που στις ταραγμένες δεκαετίες του νεοελληνικού βίου (1940-1970) επέλεξε, με βαρύ τίμημα, να αλλάξει τον κόσμο.

 

Η κεντρική ηρωίδα, η «αρραβωνιαστικιά», καταφεύγει στην μνήμη γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να αφηγηθεί την εμπειρία της και την εμπειρία της γενιάς της, προσπαθώντας να βρει το νόημα της Ιστορίας. Αναπλάθει εμπειρίες από την προπολεμική Ελλάδα, από την δικτατορία της 4ης Αυγούστου, από την Κατοχή, την Αντίσταση, τον Εμφύλιο, τη μετεμφυλιακή περίοδο και την Χούντα των Συνταγματαρχών και από τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα (μετανάστευση, πολυπολιτισμικές κοινωνίες κ.ά.)

 

Η διασκευή του μυθιστορήματος, που έχει γίνει από το Φώτη Μακρή, την Κλεοπάτρα Τολόγκου και τη Στέλλα Κρούσκα, πλέκεται στον διπλό ιστό της προσωπικής και της συλλογικής περιπέτειας. Πρόσωπα κοινά, αθέλητοι πρωταγωνιστές ή ανίδεοι κομπάρσοι του δράματος: Αντίσταση, εμφύλιος, διώξεις. Μεγάλα οράματα και διαψεύσεις, διάλυση πολλών ψευδαισθήσεων. Η Ελλάδα, ο κόσμος.

 

Σ’ ένα μεταίχμιο της ζωής της και της πρόσφατης ιστορίας μας –στη διάρκεια της δικτατορίας– η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, ανασύροντας τις μνήμες της πετράδι πετράδι, συνθέτει το ψηφιδωτό της τριακονταετίας.

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00

 

Τιμές εισιτηρίων

Από 10 ευρώ

Προσφορά προπώλησης: 10€, για την αγορά εισιτηρίων έως την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024