To ποδοσφαιράκι της FIFA βρήκε επιτέλους συμπαίκτη - Επιστρέφει το θρυλικό videogame

To θρυλικό ποδοσφαιράκι της FIFA βρήκε επιτέλους συμπαίκτη Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Έπειτα από το «διαζύγιο» με την EA Sports η FIFA ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Konami για τη συνέχιση του τουρνουά esports FIFA World Cup, χρησιμοποιώντας τον free-to-play τίτλο eFootball 

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου δημιούργησε το θρυλικό videogame σε συνεργασία με την Electronic Arts, αλλά η μεταξύ τους συμφωνία έληξε το το 2022 έπειτα από 29 χρόνια..

Η συμφωνία με την Konami θα ξεκινήσει με δύο τουρνουά FIFA World Cup στο πλαίσιο του eFootball, το ένα στο κινητό και το άλλο στις κονσόλες. 

Το eFootball είναι ο αντικαταστάτης της σειράς Pro Evolution Soccer της Konami. Από τότε που έγινε free-to-play το 2019, το παιχνίδι έχει φτάσει τα 700 εκατομμύρια downloads παγκοσμίως.

To ποδοσφαιράκι της FIFA βρήκε επιτέλους συμπαίκτη - Επιστρέφει το θρυλικό videogame Facebook Twitter

«Στην Konami, συνεχίσαμε να αναλαμβάνουμε προκλήσεις στην ανάπτυξη της προσομοίωσης ποδοσφαίρου και των esports», δήλωσε ο ανώτερος εκτελεστικός διευθυντής του εκδότη Koji Kobayashi. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να συμβάλουμε στην προώθηση του eFootball σε μια νέα διάσταση μέσω αυτής της συνεργασίας με τη FIFAe.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στη FIFA για την παροχή αυτής της ευκαιρίας. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τον ενθουσιασμό, τον ενθουσιασμό και τη χαρά των παικτών μας σε όλο τον κόσμο μέσα από το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFAe».

Από την πλευρά του, ο Romy Gai, μίλησε εκ μέρους της FIFA και σημείωσε πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την Konami. Αυτή η συνεργασία ταιριάζει απόλυτα με την αποστολή μας να προωθούμε το ποδόσφαιρο παγκοσμίως και με κάθε τρόπο. Πιστεύουμε σε ένα συμπεριληπτικό οικοσύστημα που θα επιτρέπει σε διαφορετικές κοινότητες να συμμετέχουν στα τουρνουά FIFAe».

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμπελ Χημείας στον Κύπριο Ντέμη Χασάμπη για τη δομή της πρωτεΐνης

Τech & Science / Νόμπελ Χημείας στον Κύπριο Ντέμη Χασάμπη για τη δομή της πρωτεΐνης

Το φετινό Νόμπελ Χημείας μοιράζονται ο Ντέιβιντ Μπέικερ, ο Ντέμης Χασάμπης και ο Τζον Μ. Τζάμπερ - Οι δύο επιστήμονες κέρδισαν το Νόμπελ για το ΑΙ μοντέλο της DeepMind για τη δομή της πρωτεΐνης
LIFO NEWSROOM