Στο Μπαλί συνελήφθη καταζητούμενος από την Κίνα για επενδυτική απάτη 14 δισ. δολαρίων

Στο Μπαλί συνελήφθη καταζητούμενος από την Κίνα για επενδυτική απάτη 14 δισ. δολαρίων Facebook Twitter
0

Οι αξιωματικοί της υπηρεσίας Mετανάστευσης της Ινδονησίας στο Μπαλί συνέλαβαν έναν Κινέζο ύποπτο που αναζητείται από την Κίνα, για τη συμμετοχή τους σε μία επενδυτική απάτη ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 39χρονος άνδρας -για τον οποίο έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μόνο τα αρχικά του, LQ- συνελήφθη την 1η Οκτωβρίου, όταν μια αυτόματη πύλη μετανάστευσης στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπαλί του αρνήθηκε την αναχώρηση για τη Σιγκαπούρη. Τα βιομετρικά δεδομένα στο ηλεκτρονικό μητρώο του διεθνούς αεροδρομίου τον αναγνώρισαν ως ύποπτο που καταζητείται από το Πεκίνο, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή του, σύμφωνα με τον Σίλμι Καρίμ, επικεφαλής του τμήματος μετανάστευσης στο υπουργείο Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ινδονησίας.

Ο ύποπτος για την υπόθεση απάτης δισεκατομμυρίων δολαρίων έφτασε για πρώτη φορά στο Μπαλί από τη Σιγκαπούρη με τουρκικό διαβατήριο ως Joe Lin στις 26 Σεπτεμβρίου, μόλις μία ημέρα πριν η Interpol εκδώσει τη λεγόμενη κόκκινη ειδοποίηση γι' αυτόν, ένα αίτημα προς τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου παγκοσμίως να κρατήσουν ή να συλλάβουν έναν ύποπτο που καταζητείται από μια συγκεκριμένη χώρα.

Οι αρχές της Ινδονησίας έφεραν τον ύποπτο, ο οποίος φορούσε πορτοκαλί πουκάμισο κρατουμένου και μάσκα, ενώπιον δημοσιογράφων σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στην Τζακάρτα. Ο ύποπτος δεν έκανε δηλώσεις και δεν του τέθηκαν ερωτήσεις. «Ήταν λάθος να χρησιμοποιήσει την Ινδονησία ως χώρα διέλευσης, πόσο μάλλον ως χώρα προορισμού για να κρυφτεί» δήλωσε ο Καρίμ.

Ο άνδρας κατονομάστηκε ως ύποπτος από το Πεκίνο, το οποίο ζήτησε από την Interpol το ένταλμα σύλληψης, αφού φέρεται να εισέπραξε περισσότερα από 14 δισ. δολάρια από περισσότερους από 50.000 ανθρώπους σε ένα σχήμα Πόντσι, απάτη που στηρίζεται σε «πυραμίδα» επενδυτών.

*Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Ο Τραμπ απειλεί με «κόλαση» αν δεν αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι όμηροι μέχρι το Σάββατο

Διεθνή / Γάζα: Ο Τραμπ απειλεί με «κόλαση» αν δεν αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι όμηροι μέχρι το Σάββατο

Είχε προηγηθεί η απειλή της Χαμάς περί αναβολής επ’ αόριστον της προσεχούς ανταλλαγής ομήρων και κρατουμένων στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ από τον πρώην επικεφαλής του Γραφείου Ειδικού Εισαγγελέα

Διεθνή / Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ από τον πρώην επικεφαλής του Γραφείου Ειδικού Εισαγγελέα

Ο Ντέλινγκερ υποστηρίζει ότι η απομάκρυνσή του ήταν παράνομη και αποτελεί μέρος της εκτεταμένης αναδιοργάνωσης της ομοσπονδιακής διοίκησης που προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM