Αυστρία: Τι απέγιναν τα χρήματα της κληρονόμου που δεσμεύτηκε να τα μοιράσει σε αγνώστους

Αυστρία: Τι απέγιναν τα χρήματα της κληρονόμου που δεσμεύτηκε να τα μοιράσει σε αγνώστους Facebook Twitter
Marlene Engelhorn/ Φωτ.:Χ
0

Η Αυστριακή εκατομμυριούχος, Μαρλένε Ένγκελχορν, από τη Βιέννη, προσπαθεί να βρει έναν μοναδικό τρόπο για να διανείμει την κληρονομιά των 25 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε από τη γιαγιά της, Τράουντλ Ένγκελχορν-Βετσιάτο.

Η Μαρλένε, απόγονος του Φρίντριχ Ένγκελχορν, ιδρυτή της γερμανικής χημικής και φαρμακευτικής εταιρείας BASF, κληρονόμησε αυτό το τεράστιο ποσό όταν η γιαγιά της απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2022.

Αποφάσισε να αναδιανείμει την περιουσία της μέσω της πρωτοβουλίας «Good Council for Redistribution», προσκαλώντας Αυστριακούς πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για το πώς θα αξιοποιηθούν τα χρήματα. «Έχω κληρονομήσει μια περιουσία και, επομένως, δύναμη, χωρίς να έχω κάνει τίποτα γι' αυτό», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το κράτος δεν επιβάλλει καν φόρο στην περιουσία της.

Πέρυσι, 10.000 άτομα επιλέχθηκαν τυχαία για να υποβάλουν αίτηση και να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Από αυτούς, 50 θα επιλεγούν για να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με το πώς πρέπει να χρησιμοποιηθεί η κληρονομιά. Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν 1.200 ευρώ για κάθε Σαββατοκύριακο που θα συμμετέχουν, ενώ θα παρέχονται και υπηρεσίες φύλαξης παιδιών και διερμηνείας.

Η Ένγκελχορν πιστεύει ότι οι συζητήσεις αυτές αποτελούν «υπηρεσία προς τη δημοκρατία» και έχει δηλώσει ότι δεν θα έχει δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις. «Θέτω τα περιουσιακά μου στοιχεία στη διάθεση αυτών των 50 ανθρώπων και εμπιστεύομαι τις αποφάσεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά. Εάν οι συμμετέχοντες δεν καταλήξουν σε μια ευρέως υποστηριζόμενη απόφαση, τα χρήματα θα επιστραφούν σε εκείνη.

«Αν οι πολιτικοί δεν κάνουν τη δουλειά τους και δεν αναδιανέμουν, τότε πρέπει να το κάνω εγώ η ίδια», δήλωσε, τονίζοντας την ανισότητα που επικρατεί, καθώς πολλοί άνθρωποι παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με πλήρη απασχόληση και πληρώνουν φόρους για κάθε ευρώ που κερδίζουν.

Με πληροφορίες από Indy100

It's Viral
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη» - Ο Γιώργος Λιάγκας απολογήθηκε για το ρεπορτάζ σχετικά με τον Τζορτζ Μπάλντοκ

It's Viral / «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη» - Ο Λιάγκας απολογήθηκε για το σπίτι του Τζορτζ Μπάλντοκ

Μετά τις αντιδράσεις εναντίον του για το χυδαίο ρεπορτάζ σχετικά με την ανάλυση των χώρων και των τετραγωνικών της κατοικίας όπου βρέθηκε νεκρός ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού
LIFO NEWSROOM