«Η Χεζμπολάχ ήταν τυχερή, είτε ήξερε πώς να προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά στο Ισραήλ»

«Η Χεζμπολάχ ήταν είτε τυχερή, είτε ήξερε πώς να προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή ζημιά» Facebook Twitter
Η αίθουσα της στρατιωτικής βάσης στη πόλη Μπινιάμινα που δέχθηκε την επίθεση από το drone / Φωτ: Χ
0

Έπειτα από δύο εβδομάδες που το Ισραήλ σημείωνε «εντυπωσιακές επιτυχίες» εναντίον της Χεζμπολάχ, το βράδυ της Κυριακής δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα με «αξιοσημείωτη ακρίβεια και συγχρονισμό», όπως σημειώνουν αναλυτές.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες είχαν καθίσει για το βραδινό τους γεύμα όταν μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε μια στρατιωτική βάση στη πόλη Μπινιάμινα. Τα βίντεο που τράβηξαν στη συνέχεια δείχνουν σκηνές αιματοχυσίας και χάους καθώς τρέχουν να βοηθήσουν τους τραυματίες.

Ήταν τόσοι πολλοί οι τραυματίες που στάλθηκαν σε οκτώ νοσοκομεία. Τουλάχιστον 60 στρατιώτες τραυματίστηκαν, αρκετοί σοβαρά, και τέσσερις σκοτώθηκαν. Με κάποιο τρόπο το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ διαπέρασε τις άμυνες του Ισραήλ χωρίς προειδοποίηση και χτύπησε το κτίριο όταν αυτό ήτνα γεμάτο. Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί μεγάλη ανηυσχία στο Ισραήλ, όπως σημειώνει το Sky News.

Είτε ήταν εξαιρετική τύχη, είτε η Χεζμπολάχ ήξερε πότε και πού να χτυπήσει για να προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή ζημιά.

O υπουργός Υγείας του Ισραήλ, Uriel Buso, μιλώντας στο Sky News ανέφερε: «Όπως όλα τα γεγονότα, εξακολουθούμε να μελετάμε αυτό το γεγονός. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει χώρα που να έχει καλύτερη άμυνα κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ισραήλ - παρόλα αυτά μερικές φορές μας εκπλήσσουν και δεν είμαστε τέλειοι».

Η συγκεκριμένη δήλωση μάλλον δεν είναι αρκετή να καθησυχάσει τους Ισραηλινούς.

Η είδηση ότι οι στρατιώτες δεν ήταν ασφαλείς καθώς κάθονταν να φάνε πολλά χιλιόμετρα μακριά από το μέτωπο θα είναι βαθιά ανησυχητική σε μια χώρα όπου οι περισσότερες οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους στον στρατό.

Η Efrat Cohen είναι εθελόντρια στον τομέα της Υγείας και μητέρα. Σε δηλώσεις της μέσα από το νοσοκομείο όπου έφερνε τρόφιμα και προμήθειες για τους τραυματισμένους στρατιώτες και τις οικογένειές τους τόνισε: «Πρώτα απ' όλα ως άνθρωπος και ως μητέρα, ήταν δύσκολο για μένα να ακούσω (για την επίθεση) όπως (ήταν για) όλους τους ανθρώπους στο Ισραήλ. Ακόμα και αν δεν ήμουν μητέρα, είναι δύσκολο για εμάς, ειδικά για μένα γιατί έχω παιδιά σε ηλικία θητείας, δεν είναι απλό, νιώθουμε πολύ άσχημα».

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε την εισβολή του στο Λίβανο σε μια προσπάθεια να κάνει το βόρειο Ισραήλ πιο ασφαλές. Αντ' αυτού ο η Χεζμπολάχ βρήκε έναν τρόπο να τους απειλεί και να τους σκοτώνει ακόμα πιο βαθιά στο Ισραήλ.

Αυτό είναι μια μεγάλη αποτυχία ασφάλειας και ένα σημάδι ότι ο εχθρός κλιμακώνει τις επιθέσεις του. Μετά από ένα δεκαπενθήμερο στο μέτωπο, το Ισραήλ παραπαίει από μια αιφνιδιαστική αντεπίθεση που χτυπά την καρδιά του στρατού του.

Με πληροφορίες από Sky News

 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Καταζητείται τρία χρόνια αφού άρπαξε τα παιδιά του και κρύφτηκε στην άγρια φύση

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Καταζητείται τρία χρόνια αφού άρπαξε τα παιδιά του και κρύφτηκε στην άγρια φύση

Πολλοί υποψιάζονται ότι ο Φίλιπς λαμβάνει βοήθεια από υποστηρικτές, καθώς η απομονωμένη περιοχή στην οποία κρύβεται είναι ιδανική για όσους επιθυμούν να απομονωθούν από την κοινωνία
LIFO NEWSROOM