Βρετανία: Πρόστιμο 600 ευρώ σε γυναίκα που άφησε ντουλάπι στο πεζοδρόμιο – Αντίδραση από βουλευτή

Βρετανία: Πρόστιμο 600 ευρώ για ντουλάπι που άφησε γυναίκα στο πεζοδρόμιο – Αντίδραση από βουλευτή Facebook Twitter
0

Ένα πρόστιμο σχεδόν 600 ευρώ (500 λιρών) που επιβλήθηκε σε μια γυναίκα επειδή άφησε ένα ντουλάπι της Ikea στο πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι της για να το πάρει κάποιος περαστικός, προκάλεσε αντιδράσεις, με τη βουλευτή της περιοχής να το χαρακτηρίζει «απογοητευτικό».

Η Isabelle Pepin, γραφίστρια και καλλιτέχνης, άφησε το ντουλάπι αποθήκευσης έξω από το σπίτι της στο Southbourne, στο Bournemouth, με την ελπίδα ότι κάποιος άλλος θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει. Ωστόσο, της επιβλήθηκε πρόστιμο £500 από έναν εργολάβο που εργάζεται για τον δήμο Bournemouth, Christchurch και Poole.

Οι αρχές δήλωσαν ότι το έπιπλο είχε τοποθετηθεί σε δημόσιο δρόμο και όχι στην ιδιοκτησία της κας Pepin, και επομένως θεωρήθηκε ότι πρόκειται για παράνομη απόρριψη απορριμμάτων (fly-tipping).

Σύμφωνα με τον κανονισμό του δήμου, το πρόστιμο για παράνομη απόρριψη είναι £500 εάν πληρωθεί εντός 14 ημερών, αλλά αυξάνεται σε £1.000 εάν πληρωθεί αργότερα, εντός 28 ημερών.

Η Jessica Toale, βουλευτής του Bournemouth West, χαρακτήρισε το πρόστιμο "απογοητευτικό". Η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος δήλωσε στο BBC ότι αυτή η υπόθεση αποσπά την προσοχή από το πραγματικό πρόβλημα της παράνομης απόρριψης σκουπιδιών, που επιβαρύνει τις τοπικές γειτονιές.

Βρετανία: Πρόστιμο 600 ευρώ για ντουλάπι που άφησε γυναίκα στο πεζοδρόμιο – Αντίδραση από βουλευτή Facebook Twitter
Η βουλεύτρια,Jessica Toale

«Πιστεύω ότι η προσοχή πρέπει να εστιάζεται εκεί και όχι σε άτομα που προσπαθούν να ανακυκλώσουν έπιπλα τα οποία θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για κάποιον άλλον», πρόσθεσε.

Η κα Toale ανέφερε επίσης ότι σκέφτεται να ζητήσει εξηγήσεις από τις αρμόδιες αρχές σχετικά με αυτού του είδους τα πρόστιμα.

Βρετανία: Πρόστιμο 600 ευρώ για ντουλάπι που άφησε γυναίκα στο πεζοδρόμιο – Αντίδραση από βουλευτή Facebook Twitter
Αντικείμενα που αφήνουν στους δρόμους χωρίς πρόστιμο/ Φωτ.: Sam Oaksey/Alamy

Αντιδράσεις και διευκρινίσεις από τον δήμο για το πρόστιμο στο ντουλάπι

Ο δήμος είχε προηγουμένως αναφέρει ότι το ντουλάπι είχε παραμείνει στο δρόμο για τέσσερις ημέρες χωρίς κάποια ένδειξη ότι ήταν διαθέσιμο για όποιον το ήθελε. Επιπλέον, οι αρχές ανέφεραν ότι η κατάσταση του επίπλου σήμαινε πως δεν ήταν πλέον κατάλληλο για περαιτέρω χρήση, αν και η κα Pepin υποστήριξε ότι το έπιπλο είχε ακόμα "ζωή".

Η κα Pepin εξήγησε ότι ένας υπάλληλος του δήμου της χτύπησε την πόρτα για να της πει ότι υπήρχε πρόβλημα με την παρουσία του ντουλαπιού στο πεζοδρόμιο, και γι' αυτό το μετέφερε ξανά στην ιδιοκτησία της και στη συνέχεια το πέταξε.

Η ίδια ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά, αφού η έφεσή της απορρίφθηκε. "Πιστεύω ότι το πρόστιμο είναι υπερβολικό. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση παράνομης απόρριψης απορριμμάτων. Ήταν έξω από το σπίτι μου," τόνισε.

Η υπόθεση αυτή έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς εφαρμόζονται οι νόμοι για την παράνομη απόρριψη απορριμμάτων και κατά πόσον οι προθέσεις των πολιτών λαμβάνονται υπόψη κατά την επιβολή προστίμων.

Με πληροφορίες από BBC. Skynews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Ιταλία ξεκινά μεταφορά μεταναστών σε κέντρα στην Αλβανία – Πρώτη φορά στην Ευρώπη

Διεθνή / H Ιταλία ξεκινά μεταφορά μεταναστών σε κέντρα στην Αλβανία – Πρώτη φορά στην Ευρώπη

Το σχέδιο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την Amnesty International να το χαρακτηρίζει «σκληρό πείραμα» που αμαυρώνει την εικόνα της ιταλικής κυβέρνησης
LIFO NEWSROOM
Προειδοποίηση πρώην CEO Google: Ο στόχος καθαρής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2030 κινδυνεύει

Διεθνή / Προειδοποίηση πρώην CEO Google: Ο στόχος καθαρής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2030 κινδυνεύει

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google προειδοποιεί τον Κιρ Στάρμερ ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα καταφέρει να επιτύχει τον στόχο για καθαρή ενέργεια το 2030 χωρίς να διορθωθούν οι ρυθμιστικοί κανονισμοί
LIFO NEWSROOM
Κάνιε Γουέστ: Κατηγορείται ότι νάρκωσε και βίασε την πρώην βοηθό του, σε πάρτι του Diddy

Διεθνή / Κάνιε Γουέστ: Κατηγορείται ότι νάρκωσε και βίασε την πρώην βοηθό του, σε πάρτι του Diddy

Σε ένα από τα περιστατικά που περιγράφονται, η Pisciotta ισχυρίζεται ότι ο Γουέστ εισέβαλε στο δωμάτιο της σε ξενοδοχείο, προσπαθώντας να την αναγκάσει σε σεξουαλική επαφή
LIFO NEWSROOM
Ποιοι είναι οι 3 οικονομολόγοι που πήραν το Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών

Διεθνή / Στους οικονομολόγους συγγραφείς του «Γιατί αποτυγχάνουν τα έθνη» το Νόμπελ Οικονομίας

Στους καθηγητές του MIT Ντάρον Ατσέμογλου και Σάιμον Τζόνσον αλλά και στον καθηγητή του πανεπιστημίου του Σικάγο Τζέιμς Ρόμπινσον απονεμήθηκε το Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών
LIFO NEWSROOM