Το Ισραήλ διαβεβαίωσε τις ΗΠΑ ότι θα πλήξει μόνο στρατιωτικούς στόχους στο Ιραν

Το Ισραήλ διαβεβαίωσε τις ΗΠΑ ότι θα πλήξει μόνο στρατιωτικούς στόχους στο Ιραν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει διαβεβαιώσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι το Ισραήλ σκοπεύει να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν, όχι πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post που επικαλείται δύο καλά πληροφορημένους αξιωματούχους.

Ο Νετανιάχου φέρεται να δεσμεύτηκε στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Μπάιντεν, κατά την οποία οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τα σχέδια του Ισραήλ να ανταποδώσει την πυραυλική επίθεση που δέχθηκε από το Ιράν την 1η Οκτωβρίου.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Νετανιάχου συμφώνησε στον σχεδιασμό των ισραηλινών αντιποίνων με τέτοιον τρόπο ώστε να μην έχουν αντίκτυπο στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ενδεχόμενη επίθεση εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων του Ιράν θα μπορούσε να εκτοξεύσει τις τιμές του «μαύρου χρυσού», πλήττοντας την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις λόγω της δυσφορίας των ψηφοφόρων για την αύξηση της τιμής των καυσίμων. Ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι το ανταποδοτικό πλήγμα του Ισραήλ θα σημειωθεί πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς ενδεχόμενη καθυστέρηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως αδυναμία.

Τα αντίποινα του Ισραήλ θα καθοριστούν βάσει συμφερόντων

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει πως τα αντίποινα σε βάρος του Ιράν για την πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου θα καθοριστούν βάσει των συμφερόντων του Ισραήλ.

Η επισήμανση εκλαμβάνεται ως αντίδραση στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post που ανέφερε ότι ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι το Ισραήλ σκοπεύει να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν, όχι πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται η Washington Post, ο Νετανιάχου συμφώνησε στον σχεδιασμό των ισραηλινών αντιποίνων με τέτοιον τρόπο ώστε να μην έχουν αντίκτυπο στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Ενδεχόμενη επίθεση εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων του Ιράν θα μπορούσε να εκτοξεύσει τις τιμές του «μαύρου χρυσού», πλήττοντας την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις λόγω της δυσφορίας των ψηφοφόρων για την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

«Ακούμε τις σκέψεις της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά θα λάβουμε τις τελικές αποφάσεις μας βάσει των αναγκών στην εθνική ασφάλεια του Ισραήλ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Με πληροφορίες από Washington Post, Times of Israel

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Google: Αγοράζει πυρηνικούς αντιδραστήρες για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του AI

Διεθνή / Η Google αγοράζει πυρηνικούς αντιδραστήρες για να καλύψει τις ανάγκες του AI

Σκοπός η ενεργειακή κάλυψη των αναγκών της τεχνητής νοημοσύνης - Ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος της δεκαετίες, ενώ αναμένονται περισσότεροι μέχρι το 2035
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Επανεμφανίστηκε ο διοικητής της δύναμης Κουντς - Οι φήμες για δολοφονία και οι ανακρίσεις για κατασκοπεία

Διεθνή / Ιράν: Επανεμφανίστηκε ο διοικητής της δύναμης Κουντς - Οι φήμες για δολοφονία και οι ανακρίσεις για κατασκοπεία

Τα πλάνα της τηλεόρασης του Ιράν έρχονται καθώς έχουν φουντώσει οι φήμες ότι ο Ισμαήλ Καανί σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση ή ερευνάται για συνεργασία με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο ύποπτος που συνελήφθη θα μηνύσει τον σερίφη που εκτίμησε ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Τραμπ

Διεθνή / Ο ύποπτος που συνελήφθη θα μηνύσει τον σερίφη που εκτίμησε ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Τραμπ

Ο 49χρονος συνελήφθη το Σάββατο κοντά σε προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Καλιφόρνια, καθώς στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά
LIFO NEWSROOM
H Ιταλία ξεκινά μεταφορά μεταναστών σε κέντρα στην Αλβανία – Πρώτη φορά στην Ευρώπη

Διεθνή / H Ιταλία ξεκινά μεταφορά μεταναστών σε κέντρα στην Αλβανία – Πρώτη φορά στην Ευρώπη

Το σχέδιο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την Amnesty International να το χαρακτηρίζει «σκληρό πείραμα» που αμαυρώνει την εικόνα της ιταλικής κυβέρνησης
LIFO NEWSROOM