Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε 50 ρουκέτες προς το Ισραήλ - Οι IDF βομβάρδισαν κτήριο στη Βηρυτό

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε 50 ρουκέτες προς το Ισραήλ - Οι IDF βομβάρδισαν κτήριο στη Βηρυτό Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Ένας βομβαρδισμός των Ισραηλινών έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί τα νότια προάστια της Βηρυτού, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters, αφού η περιοχή είχε βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρών βομβαρδισμών κατά τις ημέρες που προηγήθηκαν.

Οι μάρτυρες άκουσαν μία έκρηξη και είδαν μία στήλη καπνού.

Ο βομβαρδισμός ακολούθησε μία προειδοποίηση των Ισραηλινών προς τους διαμένοντες ενός κτηρίου της περιοχής, να το εγκαταλείψουν. Ο στρατός του Ισραήλ προειδοποίησε τα ξημερώματα της Τετάρτης τους ενοίκους ενός συγκεκριμένου κτηρίου στα νότια προάστια της Βηρυτού, με σχετική προειδοποίηση που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, οι Ισραηλινοί θα πλήξουν σύντομα στόχους της Χεζμπολάχ στην περιοχή.

Επίθεση από τη Χεζμπολάχ με 50 ρουκέτες

Οι προειδοποιητικές σειρήνες ενεργοποιήθηκαν νωρίτερα, στην πόλη Safed της Άνω Γαλιλαίας και σε ορισμένες ισραηλινές κοινότητες στην περιοχή.

Οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) λένε ότι οι σειρήνες στο Safed και στη γύρω περιοχή πυροδοτήθηκαν από ένα μπαράζ περίπου 50 ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο γύρω στη 1:40 π.μ..

Ο στρατός προσθέτει ότι αναχαίτισε πολλούς πυραύλους και άλλους που επλήγησαν στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

Τουλάχιστον 10 νεκροί και 15 τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα τη νύχτα της Τρίτης στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, σύμφωνα με το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας. Εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και αυτοκίνητα στην πόλη Κάνα, περίπου 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τύρου.

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (NNA), πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή και τραυματίες διακομίζονται σε νοσοκομείο στην Τύρο.

Ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπεί τον Λίβανο από τις 23 Σεπτεμβρίου, κλιμακώνοντας τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χεζμπολάχ. Από την 8η Οκτωβρίου 2023, ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας των ισραηλινών πληγμάτων στον Λίβανο ανέρχεται σε 2.350 και των τραυματιών σε 10.906, σύμφωνα με απολογισμό του λιβανέζικου υπουργείου Υγείας.

Με πληροφορίες από Reuters, Xinhua

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία: Τα 14 δευτερόλεπτα του τρόμου σε βίντεο

Διεθνή / Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία: Τα 14 δευτερόλεπτα του τρόμου σε βίντεο

«Μήπως να πάμε σε διαφημίσεις;» λέει τηλεοπτική δημοσιογράφος που ήταν στον αέρα την ώρα του σεισμού - Μνήμες 2023 ξύπνησαν στις 10.46 της Τετάρτης - Οι Τούρκοι έτρεξαν να βγουν από τα κτήρια φοβούμενοι επανάληψη των φονικών σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Τουρκία: Κορυφαίος σεισμολόγος έπεσε έξω σε πρόβλεψη λίγες ώρες νωρίτερα

Διεθνή / Σεισμός στην Τουρκία: Κορυφαίος σεισμολόγος έπεσε έξω σε πρόβλεψη λίγες ώρες νωρίτερα

Ο Τούρκος καθηγητής δρ. Νατζί Γκιορούρ και ο γεωφυσικός μηχανικός και αντίπαλον δέος δρ. Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν είχαν εκδώσει ανακοινώσεις για σεισμό το προηγούμενο βράδυ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Οι τελευταίες στιγμές του πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας που πέθανε ανοίγοντας ένα μπουκάλι κέτσαπ

Διεθνή / Οι τελευταίες στιγμές του πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας που πέθανε ανοίγοντας ένα μπουκάλι κέτσαπ

Ένας από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο στη Βόρεια Μακεδονία όπου πέρασε τις τελευταίες μέρες του ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ, προτού χάσει τη ζωή του, είπε ότι όλοι είναι «σε κατάσταση σοκ».
LIFO NEWSROOM