Σάρα Καρμπονέρο: «Απέφευγα να πω τη λέξη καρκίνος, είμαι εδώ, έξι χρόνια μετά»

Σάρα Καρμπονέρο: «Απέφευγα να λέω τη λέξη καρκίνος, είμαι εδώ, έξι χρόνια μετά» Facebook Twitter
0

Δάκρυσε η δημοσιογράφος Σάρα Καρμπονέρο μιλώντας για όσα έζησε το 2019, όταν και διαγνώστηκε με καρκίνο στις ωοθήκες.

Η πρώην σύζυγος του Ίκερ Κασίγιας, Σάρα Καρμπονέρο, έδωσε το παρών σε εκδήλωση -όπου και βραβεύτηκε- με σκοπό την συγκέντρωση πόρων για την έρευνα και την αντιμετώπιση του καρκίνου.

«Αυτό το βραβείο είναι για όσους υποφέρουν από αυτή τη σοβαρή ασθένεια. Να θυμάστε πως πάντα υπάρχει ελπίδα και φως στο τέλος του τούνελ. Εγώ είμαι εδώ, έξι χρόνια μετά, χάρη στην ιατρική και την αγάπη των ανθρώπων μου. Άλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί όσο εγώ, γι’ αυτό τους αφιερώνω το βραβείο.

Είναι η πρώτη φορά που μιλάω ανοιχτά και δημόσια για αυτό. Απέφευγα να πω τη λέξη καρκίνος πιστεύοντας πως αν δεν την ονοματίζω δεν θα είναι πραγματικότητα.

Μου πήρε χρόνο για να το αποδεχτώ και να κατανοήσω πως είναι ένας μαραθώνιος, πως πάντα θα είμαι ογκολογικός ασθενής και θα ζω με την αβεβαιότητα. Έμαθα όμως να το αποδέχομαι και να εκτιμώ τον χρόνο που είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Η δύναμη της αγάπης είναι τόσο μεγάλη, που μπορεί να γιατρέψει τα πάντα.

Δεν είναι κακό να δείχνουμε ευάλωτοι, απεναντίας. Όταν διαγνώστηκα με καρκίνο, ήμουν σε κατάσταση σοκ. Ήμουν 35 ετών, ζούσα μια υγιή ζωή και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί σε μένα.

Το μυαλό μου ήταν γεμάτο "γιατί". Θέλω, λοιπόν, τώρα να απευθυνθώ σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση και να τους πω ότι μπορούν σε 10-15 χρόνια μετά από αυτό να είναι ακόμη ζωντανοί και δυνατοί. Αυτό έκαναν μαζί μου και κάποιοι άλλοι δίνοντάς μου δύναμη να συνεχίσω».

@elle.spain Sara Carbonero habla abiertamente sobre su cáncer por primera vez. El discurso más personal, sincero y aplaudido de la noche 👏🏻👏🏻 #ELLExHOPE #SaraCarbonero ♬ sonido original - Elle_spain
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ήρωας»: Ένας 56χρονος έσωσε άγνωστο από ππνιγμό αλλά έχασε ο ίδιος την ζωή του στο Μπάλι

Διεθνή / «Ήρωας»: Έσωσε άγνωστο από πνιγμό, αλλά πνίγηκε ο ίδιος - Η σορός του εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά

Ο Αυστραλός πήδηξε στη θάλασσα στις δυτικές ακτές του Μπαλί και διέσωσε έναν Γερμανό τουρίστα από πνιγμό, αλλά το κύμα τον παρέσυρε στα ανοιχτά κι έχασε τη ζωή του
LIFO NEWSROOM
Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM