Στο πρώτο White Party ο Diddy με κακοποίησε σεξουαλικά, κατήγγειλε 16χρονος

Από το πρώτο White Party ο Diddy με κακοποίησε σεξουαλικά, κατήγγειλε 16χρονος Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

«Ο Diddy ήταν ένας 'σύγχρονος Γκάτσμπι' για τους A-listers που συμμετείχαν στα πάρτι του» περιγράφει η αμερικανική εφημερίδα στο ρεπορτάζ της που εξετάζει όλο το κλίμα της εποχής και όσα συνέβησαν από το πρώτο white party, το 1998 και το τελευταίο το 2009. 

Το Σαββατοκύριακο της Εργατικής Πρωτομαγιάς το 1998, ο Σον "Diddy" Κομπς φιλοξένησε ένα «χαλαρό μπάρμπεκιου» για περίπου 200 καλεσμένους στο τότε νέο του παραθαλάσσιο κτήμα στο East Hampton της Νέας Υόρκης. Ο ενδυματολογικός κώδικας ήταν ολόλευκος και η λίστα των καλεσμένων ήταν αποκλειστική - λεπτομέρειες που θα γίνονταν στο εξής χαρακτηριστικές των πάρτι του σταρ του hip-hop, τα οποία του χάρισαν τη φήμη ενός «σύγχρονου Γκάτσμπι».

Για έναν από τους παρευρισκόμενους, ο οποίος ήταν 16 ετών εκείνη την εποχή, το γεγονός ότι κατόρθωσε να διασφαλίσει μια πρόσκληση για εκείνο το πάρτι, τον έκανε να νιώθει ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει η καριέρα του στη μουσική βιομηχανία - μια «ευκαιρία να συναναστραφεί με το who's who του κλάδου». Αντίθετα, περισσότερα από 25 χρόνια μετά, σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε, ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Κομπς κατά τη διάρκεια εκείνου του πάρτι.

Η καταγγελία, η οποία υποβλήθηκε ανώνυμα τη Δευτέρα στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, απεικονίζει ένα πιο σκοτεινό κάτω μέρος των πολυτελών πάρτι με σελέμπριτις που ο ράπερ φιλοξένησε για περισσότερο από μια δεκαετία - τώρα, ο προφυλακισμένος μεγιστάνας αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες για εκβιασμό, συνωμοσία και σεξουαλική διακίνηση, εν μέσω κατακλυσμού αγωγών σεξουαλικής κακοποίησης. Ο Κομπς αρνείται τις κατηγορίες.

Μέχρι πρόσφατα, οι περισσότερες από τις κατηγορίες εναντίον του Κομπς επικεντρώνονταν στα υποτιθέμενα σεξουαλικά πάρτι που αποκαλούσε «freak-offs», τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο ομοσπονδιακής έρευνας στη Νέα Υόρκη. Τώρα όμως, στο μικροσκόπιο βρίσκονται και τα «αθώα» white parties για τα οποία πολλοί πιστεύουν ότι εξαρχής είχαν μία πολύ πιο σκοτεινή πλευρά.

«Αμέτρητες διασημότητες» παρέστησαν σε εκείνο εναρκτήριο πάρτι το 1998, σύμφωνα με τον ενάγοντα, ο οποίος προσδιορίζεται μόνο ως John Doe στη μήνυση. Καθώς προχωρούσε μέσα στο πλήθος πηγαίνοντας προς το μπάνιο, «πέτυχε απροσδόκητα τον Κομπς», ο οποίος ενδιαφέρθηκε για τις φιλοδοξίες του Doe να γίνει σταρ, σύμφωνα με τη μήνυση.

«Μου ζήτησε να κατεβάσω το παντελόνι για να με επιθεωρήσει»

Με φόντο το πάρτι, ο Κομπς πόζαρε με την Doe για μια φωτογραφία. Συνέχισαν να μιλάνε καθώς περπατούσαν προς τις τουαλέτες που είχαν στηθεί για την εκδήλωση. Σύμφωνα με τον ενάγοντα, ο Κομπς είπε ότι ο Doe είχε «το βλέμμα» για να τα καταφέρει στη showbiz παρά τις ανησυχίες του Doe ότι η φωνή του δεν ήταν αρκετά καλή.

«Το μόνο που είχε σημασία ήταν να έχεις τη σωστή ματιά για τη βιομηχανία», φέρεται να είπε ο Κομπς, πριν δώσει εντολή στον Doe να βγάλει το παντελόνι του για να μπορέσει ο παραγωγός να τον επιθεωρήσει. Ο Κομπς φέρεται να το ονόμασε όλο αυτό ως «μια τελετουργία μετάβασης».

Στη συνέχεια, ο ράπερ είπε ότι «οι άνθρωποι του θα ήταν σε επαφή» με τον Doe και στη συνέχεια επέστρεψε στο πάρτι του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, σύμφωνα με την καταγγελία.

Και δεν συνέβη τίποτα, τουλάχιστον στη δημόσια εικόνα του Κομπς. Τα ετήσια White Party του μεγιστάνα έκτοτε θα γίνονταν κάθε φορά από τα πιο καυτά γεγονότα της χρονιάς και εξελίχθηκαν να έχουν μια λίστα με 1.000 και πλέον καλεσμένους - μεταξύ αυτών με ονόματα όπως η Donna Karan, η Anna Wintour, ο Jay-Z, ο Howard Stern, η Sarah Jessica Parker, ο Moby., ο Al Sharpton, ο Salman Rushdie, ο Donald Trump και η Aretha Franklin.

Τα White Party, το χιπ χοπ και η ελίτ

Τα πάρτι δημιουργήθηκαν για να εισαγάγουν το hip-hop στα ανώτερα κλιμάκια της κοινωνίας και στους κύκλους της ελίτ του Χόλιγουντ, είπε ο Κομπς στην Όπρα Γουίνφρεϊ το 2006. «Ήθελα να αφαιρέσω την εικόνα όλων και να μας βάλω όλους στο ίδιο χρώμα και στο ίδιο επίπεδο», είπε. «Είχα την πιο τρελή μίξη. Μερικά από τα αγόρια μου από το Χάρλεμ. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, αφού μόλις τελείωσε τον "Τιτανικό". Είχα ελίτ εκεί και συγγενείς από τον Νότο. Υπήρχαν 200 άτομα που κάθονταν εδώ έξω, απλώς για να μαγειρεύουν στο σπίτι», είχε πει τότε.

Η επιτομή της αμερικανικής τηλεοπτικής οικογένειας Μάρθα Στιούαρτ είχε αποκαλέσει τον ολόλευκο ενδυματολογικό κώδικα «εκπληκτικό θέαμα». Η κληρονόμος Πάρις Χίλτον είχε περιγράψει τα πάρτι ως «εμβληματικά».

Τα White Party ήταν συχνά εκδηλώσεις με μεγάλη χορηγία - με επωνυμίες όπως η Ciroc και η Vitamin Energy να εκτυπώνονται σε φόντο καθώς διασημότητες περπατούσαν στο κόκκινο χαλί. Στο απόγειό τους, το 2004, ο Κομπς έφτασε στο πάρτι με ελικόπτερο μεταφέροντας ένα πρωτότυπο αντίγραφο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας.

Οι καταγγελίες για το μαύρο φόρεμα και τι σηματοδοτούσε

Η Adria English, μια πρώην διασκεδάστρια ενηλίκων που προσλήφθηκε για να δουλέψει σε αυτό το γεμάτο αστέρια πάρτι της 4ης Ιουλίου, έλαβε μια λιτή λευκή στολή και της δόθηκε εντολή να «φλερτάρει σεξουαλικά με τους καλεσμένους», σύμφωνα με τη μήνυση που υπέβαλε εκείνη εναντίον του Κομπς τον Ιούλιο, στην οποία ισχυρίζεται επίσης ότι της χορηγήθηκε ποτό με έκσταση και ναρκωτικά.

Συνέχισε να εργάζεται στα White Parties μέχρι το 2009 και ισχυρίζεται ότι ο Κομπς τελικά την εμπορεύτηκε σεξουαλικά σε καλεσμένους των πάρτι του.

Σε κάποιο από τα πάρτι, η English έλαβε οδηγίες να φορέσει ένα μαύρο φόρεμα με σηματοδοτήσει τη διαθεσιμότητά της για σεξουαλικές συναντήσεις, ισχυρίζεται. Υποστήριξε επίσης ότι τα δωμάτια στα σπίτια του Κομπς στο East Hampton και στο Μαϊάμι ήταν γεμάτα με κρυφές κάμερες.

Εργαζόμενος σε πάρτι καταγγέλλει τον Diddy ότι τον βίασε

Ένας άλλος άνδρας που ισχυρίζεται ότι δέχθηκε επίθεση σε ένα White Party εργαζόταν ως ασφάλεια της τελευταίας στιγμής για την εκδήλωση, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν ανώνυμα αυτή την εβδομάδα.

Ισχυρίζεται ότι το 2006, του έδωσαν ένα ποτό που περιείχε ναρκωτικά. Ένιωσε «εξαιρετικά άρρωστος» αφού ήπιε το ποτό, μετά το οποίο ο Κομπς φέρεται να τον έσπρωξε σε ένα ανοιχτό βαν και να τον βίασε, αναφέρει η δική του μήνυση.

Σε ένα email προς την Washington Post, εκπρόσωπος του Κομπς αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για σεξουαλική κακή συμπεριφορά στα πάρτι. «Είναι απογοητευτικό να βλέπεις τα μέσα ενημέρωσης και τους κοινωνικούς σχολιαστές να μετατρέπουν αυτές τις πολιτιστικές στιγμές σε κάτι που δεν ήταν», ανέφερε η δήλωση. «Η ντροπή των διασημοτήτων που παρευρέθηκαν, η λήψη βίντεο κλιπ και φωτογραφιών εκτός πλαισίου και η προσπάθεια σύνδεσης αυτών των γεγονότων με ψευδείς ισχυρισμούς είναι απλώς αναληθής».

Ποιοι κατηγορούν τον Diddy για σεξουαλική κακοποίηση

Όσοι κατηγορούν τον Κομπς για σεξουαλική κακοποίηση στα πάρτι ήταν είτε κατώτεροι εργαζόμενοι είτε σελέμπριτις. Για τους καλεσμένους της A-list, ήταν μια εντελώς διαφορετική υπόθεση, όπως φαίνεται. 

Ο R. Couri Hay, δημοσιογράφος και κοινωνικός σχολιαστής, θυμάται τις πρώτες μέρες, όταν στα White Parties υπήρχαν περίπου 300 με 400 άτομα κατά μήκος των στριφογυριστών δρόμων που οδηγούσαν στο σπίτι του Κομπες στα Χάμπτονς. 

Ο Hay, ο οποίος ήταν αρθρογράφος για το περιοδικό Hamptons εκείνη την εποχή, είπε ότι τα πάρτι ήταν πιο διαφορετικά και πιο φιλόξενα από παρόμοιες συγκεντρώσεις υψηλής κοινωνίας.

«Όταν αυτός [και η J-Lo] βγήκαν από το μπαλκόνι της κρεβατοκάμαράς του… έβγαζε την Cristal από το μπουκάλι και είχαν τα χέρια τους τυλιγμένα το ένα γύρω από το άλλο», είπε ο Hay στην Washington Post τον Απρίλιο για το πάρτι του Combs. «Ήταν σαν βασιλιάδες της ραπ, που χαιρετούσαν από τα μπαλκόνια σαν τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον μετά τον γάμο».

Καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και της δεκαετίας του 2000, είπε ο Hay, Κομπες ήταν ένας από τους πρώτους ράπερ που «πέρασαν» στη σφαίρα της εκτίναξης των ελίτ. Καθώς τα πάρτι γίνονταν μεγαλύτερα και πιο εμπορευματοποιημένα, έγιναν μια ευκαιρία για τον μεγιστάνα να αυτοπροβληθεί και να χτίσει την επιχειρηματική του αυτοκρατορία.

Αντί για Cristal, είχε τη Ciroc, είπε ο Hay, και παρόλο που ο Κομπς δεν έφτασε ποτέ να γίνει μουσικό σύμβολο όπως ο Jay-Z ή οι Notorious B.I.G., οι επωνυμίες του που προωθούσε - όπως η Sean John - ήταν εκεί που δημιούργησε την περιουσία του.

Το 2009, συνδιοργάνωσε ένα White Party με τον ηθοποιό Ashton Kutcher στο Μπέβερλι Χιλς για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την ελονοσία, με το Malaria No More, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εργάζεται για την εξάλειψη της ασθένειας. Εκείνη τη χρονιά προσέλκυσε περισσότερο πλήθος στο πάρτι - οι Chris Brown, Russell Brand και Tara Reid ήταν μεταξύ των παρευρισκόμενων - και ήταν το τελευταίο γνωστό επίσημο White Party του Diddy. Συχνά, έκτοτε, μιλούσε για την πιθανή αναβίωση του «θεσμού» - όμως η επιρροή του είχε περάσει.

Τι γινόταν στα White Parties

Πέρυσι ήταν η 25η επέτειος από το εναρκτήριο White Party στα Χάμπτονς, πριν ξεκινήσουν τα νομικά προβλήματα του Κομπς. «Το hip-hop ήταν ήδη δημοφιλές», έγραψε το Atlantic πέρυσι. «Το μήνυμα που έστειλε το πάρτι ήταν ότι το hip-hop και οι άνθρωποι που το έκαναν ήταν επίσης «ασφαλείς».

Ωστόσο, αυτό είναι που τώρα αμφισβητείται καθώς έχουν αποκαλυφθεί φωτογραφίες και βίντεο από τα γεγονότα στα πάρτι που φαίνεται ότι παραπέμπουν σε κακή συμπεριφορά καθ' όλη τη διάρκειά τους. Μαρτυρίες επίσης μιλούν για ό,τι γίνονταν σε αυτά: Οι δηλώσεις της Κλόε Καρντάσιαν ότι «οι μισοί άνθρωποι εκεί ήταν γυμνοί», ενώ ο Kutcher έχει πει: «Έχω πολλά που δεν μπορώ να πω», όταν ρωτήθηκε για τα πάρτι.

Σε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή του το 2002 με τον Conan O'Brien, ο Κομπς παρουσίασε τις συμβουλές του για το πάρτι: «Πολλές κυρίες πίνουν νερό στα πάρτι… οπότε αν δεν έχετε αυτό που χρειάζονται, θα φύγουν. Πρέπει να τους κρατήσω εκεί. Χρειάζονται κλειδαριές στις πόρτες. … Είναι λίγο kinky».

Συνολικά, έχουν υποβληθεί 19 αγωγές για σεξουαλική επίθεση εναντίον του Κομπς, με τους δικηγόρους να περιμένουν ότι περισσότερες από 100 νέες καταγγελίες θα μπορούσαν να υποβληθούν κατά του μεγιστάνα τις επόμενες εβδομάδες. Ο ράπερ, ο οποίος αυτή τη στιγμή κρατείται χωρίς εγγύηση σε φυλακή στο Μπρούκλιν, έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς που έγιναν σε προηγούμενες αγωγές και δήλωσε αθώος για τις ομοσπονδιακές κατηγορίες εναντίον του.

Η υπόθεσή του θα εκδικαστεί στις 5 Μαΐου.

Με πληροφορίες από The Washington Post

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάνιε Γουέστ: Κατηγορείται ότι νάρκωσε και βίασε την πρώην βοηθό του, σε πάρτι του Diddy

Διεθνή / Κάνιε Γουέστ: Κατηγορείται ότι νάρκωσε και βίασε την πρώην βοηθό του, σε πάρτι του Diddy

Σε ένα από τα περιστατικά που περιγράφονται, η Pisciotta ισχυρίζεται ότι ο Γουέστ εισέβαλε στο δωμάτιο της σε ξενοδοχείο, προσπαθώντας να την αναγκάσει σε σεξουαλική επαφή
LIFO NEWSROOM
Beyoncé και Jay-Z αντέδρασαν για πρώτη φορά σε κατηγορίες που τους συνδέουν με την υπόθεση του Diddy

Διεθνή / Beyoncé και Jay-Z αντέδρασαν για πρώτη φορά σε κατηγορίες που τους συνδέουν με την υπόθεση του Diddy

Η τραγουδίστρια Jaguar Wright ήταν καλεσμένη του Piers Morgan και διαιώνισε με έναν τρόπο, τη φημολογία της εμπλοκής τους στην εγκληματική δράση του ράπερ, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση του ζευγαριού
LIFO NEWSROOM
Diddy: «Ο γιος μου δεν είναι το τέρας που παρουσιάζεται, έκανε λάθη όπως όλοι μας», λέει η μητέρα του

Διεθνή / Diddy: «Ο γιος μου δεν είναι το τέρας που παρουσιάζουν, έκανε λάθη όπως όλοι μας», λέει η μητέρα του

«Κρίνεται για μια αφήγηση που προέκυψε από ψέματα» δήλωσε η Τζανίς Κομπς για τις κατηγορίες βιασμού, ασέλγειας σε ανήλικα και sex trafficking που αντιμετωπίζει ο ράπερ
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών» - Τουλάχιστον 10 μωρά νεκρά

Διεθνή / Σάλος στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών» - Τουλάχιστον 10 μωρά νεκρά

Η συμμορία των 47 ατόμων έστελνε βρέφη σε «δικά της» νοσοκομεία για να εξασφαλίσει χρήματα από σύστημα Υγείας της Τουρκίας - Νοσοκόμες παρίσταναν τις γιατρούς - Χορηγούνταν ακατάλληλα φάρμακα στα μωρά - Παραποιούνταν η αιτία θανάτου
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ήρωας»: Ένας 56χρονος έσωσε άγνωστο από ππνιγμό αλλά έχασε ο ίδιος την ζωή του στο Μπάλι

Διεθνή / «Ήρωας»: Έσωσε άγνωστο από πνιγμό, αλλά πνίγηκε ο ίδιος - Η σορός του εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά

Ο Αυστραλός πήδηξε στη θάλασσα στις δυτικές ακτές του Μπαλί και διέσωσε έναν Γερμανό τουρίστα από πνιγμό, αλλά το κύμα τον παρέσυρε στα ανοιχτά κι έχασε τη ζωή του
LIFO NEWSROOM
Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM